Skip to main content

DECIZIE DEFINITIVĂ. Oana Schmidt Hăineală, al doilea proces câștigat cu Antena 3. Ce sumă are de primit fosta șefă CSM

 
DECIZIE DEFINITIVĂ. Oana Schmidt Hăineală, al doilea proces câștigat cu Antena 3. Ce sumă are de primit fosta șefă CSM

Antena 3, proces pierdut definitv cu fosta șefă CSM, Oana Schmidt Hăineală, fosta șefă CSM. Aceasta trebuie să primească despăgubiri pentru daune morale ce se ridică la 10.000 de euro. 

În același proces, au fost chemați în judecată de către fosta șefă CSM, pe lângă Antena 3,  și jurnalistul Andi Topală și societățile Sursa zilei și Jurindex Media care editează site-ul luju.ro. Instanța a decis că doar Antena 3 trebuie să-i plătească despăgubiri

Publicitate

Procesul a fost câștigat de Hăineală încă din aprilie 2015, însă decizia nu a fost definitivă. La vremea respectivă, atât Hăineală cât și Antena 3 au atacat sentința, însă Tribunalul București a respins ieri apelul celor două părți. 

Astfel, s-a menținut sentința primei instanță, cea a Judecătoriei Sectorului 1, care a decis că Hăineală trebuie să primească despăgubiri de 10.000 de euro, de la Antena 3. 

Hăineală a acționat Antena 3 în instanță după ce postul de știri patronat de Familia Voiculescu a făcut o serie de emisiuni în care s-a vorbit despre legăturile sale cu un procuror condamnat pentru corupție. 

Motivarea deciziei Judecătoriei Sectorului 1 a fost postată anul trecut pe site-ul luju.ro.

Antena 3 „nu a realziat o preluare corectă a știrilor publicate de ceilalți pârâți (Luju și Sursa zilei - n.r.), ci, pornind de la esența lor le-a difuzat către opinia publică în mod tendențios, cu rea credință, creând o imagine defavorabilă reclamantei”, se arată în motivare. 

„Deși s-a susținut că sursa acestor informații este Sursa zilei, justificarea nu poate fi primită deoarece Antena 3 a reinterpretat în mod esențial informațiile factuale furnizate de Sursa zilei și de articolele publicate de aceasta, inducând opiniei publice cu un nivel mediu de educație ideea că persoana care conduce CSM este coruptă.”

În același caz, Antena 3 a primit și o amendă de la CNA, de 20.000 de lei. Cazul a fost „conexat” și cu alte subiecte difuzate în aceeași perioadă la postul de știri. 

Antena 3 a mai pierdut un proces cu fosta șefă CSM în aprilie 2014, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Și atunci, ea a primit despăgubiri tot de 10.000 de euro. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Şi normal că Antenele au pierdut procesul, cine se mai pune cu sistemul binomist? Vă dați seama ce persecutată era judecătoarea dacă le dădea câştig de cauză celor de la Intact?

Trimite un comentariu