Skip to main content

Facebook-ul, revoltat de cazul Gabriel Oprea. Blogosfera, dar si cele mai distribuite articole de ştiri au ca temă cazul fostului ministru al internelor

 
Facebook-ul, revoltat de cazul Gabriel Oprea. Blogosfera, dar si cele mai distribuite articole de ştiri au ca temă cazul fostului ministru al internelor

Facebook-ul, revoltat de cazul Gabriel Oprea. Blogosfera, dar si cele mai distribuite articole de ştiri au ca temă cazul fostului ministru al internelor

Publicitate

Cazul lui Gabriel Oprea, căruia Parlamentul a refuzat să îi ridice imunitatea parlamentară pentru ca DNA să poată să îl cerceteze de infracţiunea de ucidere din culpă în cazul Bogdan Gigină a provocat rumoare pe Facebook. Articolele pe această temă au circulat de zeci de mii de ori în social media, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Cele mai distribuite articole din blogosferă, de ieri sunt despre Oprea. La fel cele mai distribuite ştiri de pe site-urile de ştiri.

BLOGOSFERĂ. Oprea, în trei din top cinci cele mai distribuite postări din blogosferă

Articolul postat pe blogurile Adevărul cu titlul „Măi, Oprea! Măi, criminalilor, cum să vă mai vorbim ca să nu ne mai ucideţi?” a adunat 8303 like-ui şi share-uri pe Facebook.

Fragment din articol:

„Îţi vine să verşi? E bine. Nu, nu te speria! Nu ai nimic greşit în tine, nu eşti bolnav, nu te grăbi să-nghiţi pastile. Eşti om. Atât. Eşti încă om. Nu-s mulţi ca tine, deşi tu speri ca prostul să mai fie şi alţii aşa. Să le vină să verse şi lor în toiul nopţii, când îi trezeşte scârba.

Sau dimineaţa, când sila-i peste tot, în fiecare gând, dar mai ales în ăla care-ţi şopteşte că, aşa om cum eşti tu, mai bine, poate, n-ai mai exista. Ce naiba să caute un om prin lumea asta? Aşa, doar ca să-i fie silă? Doar ca să vrea să nu se mai trezească? Doar să se uite-n jur şi să se-ntrebe ce-o fi defect în viaţa lui, în lumea lui, în ţara lui, în care speră să mai fie şi alţi oameni?”

În top cinci cele mai distribuite şi apreciate articole din blogosferă, mai este un articol de pe blogurile adevărul, unul de pe cetin.ro, unul de pe biziday.ro şi unul de pe adihădean.ro.

1. Blogurile Adevărul, Măi, Oprea! Măi, criminalilor, cum să vă mai vorbim ca să nu ne mai ucideţi?, de Ramona Ursu - 8303 like-uri & share-uri;

2. Blogurile Adevărul, Scrie orice nume în loc de Bogdan Gigină. E copilul tău mort, de Adriana Stoian - 5854 like-uri & share-uri;"Peste o lună se face un an de când Gabriel Oprea, fost vicepremier şi ministru de Interne, refuză să plătească pentru aroganţa de a se deplasa de la restaurant acasă cu coloană oficială, în mod ilegal. Un an de zile de când doi părinţi au rămas fără singurul lor copil iar o tânără, abia căsătorită, şi-a schimbat hainele cu cele de doliu. Lor nu ştiu ce să le spun.

Dar vouă ştiu ce să vă spun: aceiaşi oameni vor veni peste două luni să vă ceară votul, să vă promită iar legi bune pentru creşterea economică, bani mai mulţi, şcoli curate şi spitale ca la Viena, ajutoare sociale sau reduceri de tot felul, pentru că înţeleg şi ei cât de greu vă e în ţara asta care n-are de niciunele…

Dar când vor ajunge din nou în scaunele lor comode şi cu pensii speciale ne vor râde în faţă. Şi ne vor omorî copiii."

3. cetin.ro, Lista ruşinii, lista gunoiului putred din românia, lista celor care au votat ca Oprea să nu poată fi cercetat de justiţie - 2251 like-uri & share-uri;Ei sunt cei identificaţi că au votat împotriva urmăririi penale a lui Gabriel Oprea. Ei sunt gunoaiele fetide care au decis că un român nu are voie să fie cercetat de justiţie pentru că e senator. Ei sunt putregaiul din inima româniei.

Să îi votaţi tot pe ei în decembrie, să fie bine.

Senatorii identificaţi fotografic de Mediafax atunci când au introdus bila neagră în urna albă şi invers sunt:

4. biziday.ro, Aveţi săpun la baie, la şcoală? Aveţi hârtie igienică? Dar colac la wc?, de Anca Grădinaru - 1786 like-uri & share-uri;5. adihadean.ro, Legea anti fumat în pragul anulării - 859 like-uri & share-uri.

SHARED AND LIKED NEWS. Şi în ceea ce priveşte articolele publicate pe platformele de ştiri, patru articole din top cinci au ca subiect principal pe Gabriel Oprea

Un articol publicat pe site-ul b1.ro cu titlul “Marian Godină, după ce Gabriel Oprea a scăpat de urmărirea penală: Am voie să spun ce simt? Îmi e silă! Sunt momente când îmi pare rău că sunt poliţist, iar seara asta e unul dintre ele”, a adunat 5486 de like-uri şi share-uri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Fragment din articolul publicat pe B1.ro:

„Poliţistul Marian Godină a avut o reacţie, pe Facebook, după ce fostul ministru de Interne Gabriel oprea a scăpat de urmărirea penală în dosarul lui Bogdan Gigină, în urma votului dat de senatori.

Godină afirmă că acesta este unul dintre momentele în care, deşi îşi iubeşte meseria, îi pare rău că este poliţist. Acesta a mai precizat că ar avea foarte multe de spus despre această situaţie, dar statutul pe care îi are îl împiedică să îşi exprime public astfel de opinii.

'Îmi iubesc meseria de poliţist şi îmi place mult ceea ce fac, pentru că ăsta a fost visul meu pe care mi l-am îndeplinit destul de greu, prin muncă şi fără niciun "ajutor". Dacă m-ar interesa un salariu mai mare, aş putea pleca oricând din Poliţie, dar asta ar însemna să renunţ la un vis şi să le fac unora pe plac.

Sunt momente, totuşi, când îmi pare rău că sunt poliţist, iar seara asta e unul dintre acele momente. Îmi pare rău, pentru că statutul îmi interzice să îmi exprim public opinii politice, pentru că tare mă mănâncă să scriu nişte cuvinte după ce s-a petrecut azi. Nu am să o fac pentru că nu vreau să încalc vreun regulament, mai ales că sunt oameni care abia aşteaptă să greşesc cu ceva, dar e lesne de înţeles ceea ce simt.”

În top cinci cele mai apreciate şi distribuite articole de pe platformele de ştiri, mai sunt 3 articole publicate de b1.ro şi un articol de pe platforma de ştiri ziare.com.

1.b1.ro, Marian Godină, după ce Gabriel Oprea a scăpat de urmărirea penală: Am voie să spun ce simt? Îmi e silă! Sunt momente când îmi pare rău că sunt poliţist, iar seara asta e unul dintre ele - 5486 like-uri & share-uri;2. b1.ro, Eu nici nu vreau să învăţ limba demagogiei”. Replica lui Dacian Cioloş pentru Liviu Dragnea: ”Pentru mine patriotismul şi ţara sunt lucruri mult prea profunde pentru a veni cu ele să le expun în piaţa publică pentru a câştiga nişte voturi - 4679 like-uri & share-uri;3. b1.ro, Românii sunt invitaţi să protesteze în faţa Senatului, pe 22 septembrie, după ce senatorii l-au scăpat pe Oprea de răspundere în dosarul morţii lui Gigină - 4217 like-uri & share-uri;4. ziare.com, Senatul l-a salvat pe Oprea, romanii ies in strada - unde si cand va avea loc protestul - 4193 like-uri & share-uri;5. b1.ro, Mi-am găsit copilul complet desfigurat, cu gâtul retezat. M-am prăbuşit la picioarele lui, sărutându-le şi strigându-l”: Mama poliţistului Bogdan Gigină a povestit drama prin care a trecut - 3461 like-uri & share-uri.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus