Skip to main content

Irina Păcurariu, Angela Avram şi Carmen Târnoveanu, documentare despre Brexit la TVR1

 
Irina Păcurariu, Angela Avram şi Carmen Târnoveanu, documentare despre Brexit la TVR1

Seria de documentare "Românii după Brexit", difuzată de TVR Internaţional la finalul lunii iulie, ajunge şi la TVR 1 săptămâna viitoare. Proiectul a fost realizat de jurnalistele Irina Păcurariu, Angela Avram şi Carmen Târnoveanu.

Publicitate

"Realizatoarele TVR Irina Păcurariu, Angela Avram şi Carmen Târnoveanu au ajuns în trei mari zone diferite ale Regatului Unit, în mijlocul comunităţilor româneşti de acolo, pentru a vedea care au fost primele efecte ale rezultatului referendumului şi care sunt temerile lor legate de viitorul în Marea Britanie", potrivit oficialilor Televiziunii Române.

Irina Păcurariu a ajuns în Scoţia, Carmen Târnoveanu în Irlanda de Nord, iar Angela Avram a stat de vorbă cu românii din Londra.

Materialele vor fi difuzate la TVR 1, TVR HD, pe 5, 6 şi 7 septembrie, de la ora 21.00. Cele trei documentare au fost transmise, în premieră, de TVR Internaţional, la finalul lunii iulie.

Irina Păcurariu, despre documentarul realizat în Scoţia, care va fi difuzat pe 5 septembrie la TVR:

„În relatarea noastră scoţiană avem voci diverse şi opinii diferite despre aşteptările localnicilor, fie ei scoţieni sau români. Politicieni, avocaţi, studenţi, arhitecţi sau artişti vor desena realitatea românescă din ploioasa Scoţie fără resentimente şi cu multă încredere în viitor. Pe mulţi dintre români, Scoţia ar prefera să-i păstreze, orice condiţii politice vor avea de gestionat în viitor”, spune jurnalista Irina Păcurariu.

Carmen Târnoveanu, cea care semnează materialul realizat în Irlanda de Nord, care va fi difuzat pe 6 septembrie la TVR:

„Se întâlnesc foarte rar, nu ştiu mare lucru unii despre alţii, n-au reuşit să se adune într-o asociaţie, însă cu privire la Brexit, românii din Irlanda de Nord devoalează aceleaşi temeri: plecăm sau rămânem şi, mai ales, în ce condiţii?", completează Carmen Târnoveanu tabloul cu impresiile din Irlanda de Nord.

Angela Avram, jurnalista care semnează documentarul "Românii după Brexit. Londra", care va fi difuzat pe 7 septembrie, tot la ora 21.00:

„La Londra, îngrijorarea din ziua aflării rezultatelor referendumului a trecut, iar acum românii din capitală sunt mai degrabă curioşi. Oamenii au fost speriaţi, dar acum atmosfera s-a potolit. Toţi stau şi aşteaptă.”

Reamintim că pe 24 iunie, cei mai mulţi locuitori din Marea Britanie au votat BREXIT. În prezent, în Regatul Unit trăiesc peste 200.000 de români.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus