Skip to main content

Mark Zuckerberg, acuzat de „abuz de putere” de cel mai mare ziar din Norvegia

 
Foto: huffingtonpost.com
Foto: huffingtonpost.com

Cel mai mare ziar din Norvegia a trimis o scrisoare deschisă către fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, în care îl acuză de „abuz de putere”, conform TheGuardian.com.

Publicitate

Motivul? Facebook a şters o poză postată de ziarul Norvegian, denumită „Napalm girl”, care înfăţişează o fetiţă dezbrăcată, în timpul războiului din Vietnam.

Fotografia, denumită „Napalm girl”, înfăţişează o scenă din timpul războiului din Vietnam, în care în care o fetiţă dezbrăcată fuge, împreună cu alţi copii, din calea unui atac cu Napalm.

Fotografia care l-a făcut pe şeful ziarului din Norvegia să-l acuze pe Zuckerberg de "abuz de putere"

Espen Egil Hansen, redactorul-şef şi director general al Aftenposten, cel mai mare ziar din Norvegia, l-a acuzat pe Zuckerberg că face „abuz de putere”, în urma rolului pe care Facebook îl are, ca pilon important al distribuţiei de ştiri şi informaţii din întreaga lume.

"Eu sunt supărat, dezamăgit - ei bine, de fapt, chiar imi este frică. - de ce este pe cale să faci ca stâlp al societăţii noastre democratice", a scris Hansen în scrisoarea trimisă fondatorului Facebook.

„Sunt îngrijorat de faptul că cel mai important mediu limitează libertatea în loc să o extindă, şi asta se face uneori într-un mod autoritar”, a adăugat acesta.

Facebook a justificat decizia de e elimina fotografia printr-un mesaj trimis ziarului, care spunea că: „orice fotografie ale unor persoane de sex feminin în care apare nuditate a părţilor intime va fi eliminată”.

În scrisoarea sa deschisă, Hansen subliniază faptul că decizia Facebook de a şterge fotografia relevă o incapacitate „tulburătoare” de a „distinge între pornografia infantilă şi fotografii celebre de război".

Scrisoarea integrală trimisă de redactorul-şef al ziarului Aftenposen poate fi citită AICI.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus