Skip to main content

MEMORIA EVZ. Câte milioane a făcut cu Elodia Dan Diaconescu. Startul "otevizării"

 
MEMORIA EVZ. Câte milioane a făcut cu Elodia Dan Diaconescu. Startul "otevizării"

ISTORIE. În urmă cu opt ani, Dan Diaconescu făcea ravagii cu cazul Elodia. Era startul "otevizării" pieței media. Câți bani a scos cu găselnița Elodia?

Publicitate

Evenimentul zilei a prezentat azi un articol de arhivă despre fenomenul Elodia și impactul financiar asupra OTV în 2008.

EVZ: 

În august 2008, la aproape un an de la declanșarea anchetei jurnalistice, EVZ făcea un calcul și constata că dispariţia Elodiei i-a adus 2.000.000 de euro în buzunar patronului OTV, Dan Diaconescu.

Jurnalistul, „vinovatul“ pentru explozia fenomenului, zâmbea mulțumit în garsoniera sa, unde se afla studioul și unde-şi împărțea invitaţii în pro şi contra Cioacă.

Lumea comenta, iar jurnalistul făcea audienţă și bani: aproape două milioane şi jumătate de euro din publicitate în primul an, de când serialul debutase.

Articolul a fost semnat în 2008 de editorul Paginademedia.ro, Petrișor Obae

Cazul Elodia a fost de departe cel mai de amploare fenomen al fostului post OTV. Dan Diaconescu a ocupat nu mai puțin de 239 de nopți cu ceea ce numea "serialul" Elodia, iar realizatorul anticipa, atunci, că întreaga piață va copia metodele tabloide ale stației.

OTV urma să își găsească sfârșitul în 2012. A acumulat amenzi de aproape 1,2 milioane de lei, iar neplata lor i-a anultat licența.

Articolul, pe site-ul EVZ.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu