Skip to main content

MEMORIA EVZ. Câte milioane a făcut cu Elodia Dan Diaconescu. Startul "otevizării"

 
MEMORIA EVZ. Câte milioane a făcut cu Elodia Dan Diaconescu. Startul "otevizării"

ISTORIE. În urmă cu opt ani, Dan Diaconescu făcea ravagii cu cazul Elodia. Era startul "otevizării" pieţei media. Câţi bani a scos cu găselniţa Elodia?

Publicitate

Evenimentul zilei a prezentat azi un articol de arhivă despre fenomenul Elodia şi impactul financiar asupra OTV în 2008.

EVZ:

În august 2008, la aproape un an de la declanşarea anchetei jurnalistice, EVZ făcea un calcul şi constata că dispariţia Elodiei i-a adus 2.000.000 de euro în buzunar patronului OTV, Dan Diaconescu.

Jurnalistul, „vinovatul“ pentru explozia fenomenului, zâmbea mulţumit în garsoniera sa, unde se afla studioul şi unde-şi împărţea invitaţii în pro şi contra Cioacă.

Lumea comenta, iar jurnalistul făcea audienţă şi bani: aproape două milioane şi jumătate de euro din publicitate în primul an, de când serialul debutase.

Articolul a fost semnat în 2008 de editorul Paginademedia.ro, Petrişor Obae

Cazul Elodia a fost de departe cel mai de amploare fenomen al fostului post OTV. Dan Diaconescu a ocupat nu mai puţin de 239 de nopţi cu ceea ce numea "serialul" Elodia, iar realizatorul anticipa, atunci, că întreaga piaţă va copia metodele tabloide ale staţiei.

OTV urma să îşi găsească sfârşitul în 2012. A acumulat amenzi de aproape 1,2 milioane de lei, iar neplata lor i-a anultat licenţa.

Articolul, pe site-ul EVZ.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus