Skip to main content

Papa Francisc: jurnalismul bazat pe bârfe şi zvonuri este terorism

 
Papa Francisc: jurnalismul bazat pe bârfe şi zvonuri este terorism

Papa Francisc este de părere că jurnalismul bazat pe bârfe şi zvonuri este asemenea terorismului, scrie Digi24.ro.

Publicitate

Declaraţia Suveranului Pontif a venit în contextul unei întâlniri cu aproape patru sute de jurnalişti din Consilul Naţional al Ordinului Jurnaliştilor din Italia, care a avut loc ieri la Vatican.

„Am vorbit mereu de zvonuri ca forme de 'terorism', despre cum poţi ucide o persoană cu limba” (vorba n.r.), a spus acesta, citat de cruxnow.com.

Liderul Bisericii Carolice i-a îndemnat pe jurnalişti să meargă, dacă este nevoie, până la capătul lumii în căutarea adevărului.

„Înţeleg că în jurnalismul de astăzi, cu un flux neîntrerupt de fapte şi evenimente, 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână, nu este întotdeauna uşor să la adevăr, să ajungi la adevăr, sau chiar să te apropii de el", a declarat Papa Francisc.

„Dacă acest lucru este valabil pentru o persoană, în familie sau la locul de muncă, cu atât de mult mai este valabil pentru jurnalişti, pentru că vocea lor poate ajunge în toată lumea, iar acest lucru este o armă foarte puternică.

Este important să se reflecte întotdeauna asupra faptului că, în întreaga istorie, regimurile dictatoriale de orice orientare sau culoare au încercat întotdeauna nu numai să supună mass-media, dar, de asemenea, au încercat să impună noi reguli în profesie", a adăugat acesta.

Suveranul Pontif a criticat modul în care unii jurnalişti prezintă faptele pentru a inocula frică în rândul populaţiei.

Acesta a dar drept exemplu o situaţie din peninsulă: campania de presă împotriva refugiaţilor, unde a punctat acţiunile unui ziar de extremă dreapta care îndemna populaţia italiană la înarmare, pentru a lupta cu invazia autointitulatului Stat Islamic, după atentatele de la Paris.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus