Skip to main content

Procesul Laura Georgescu (CNA) - Giga TV, al doilea termen, a doua amânare

 
Procesul Laura Georgescu (CNA) - Giga TV, al doilea termen, a doua amânare
Laura Georgescu, presedintele CNA

Instanța Tribunalului București a dat o nouă amânare la cel de-al doilea termen al procesului în care este judecată Laura Georgescu, președintele Consiliului Național al Audiovizualului, pentru presupuse fapte de corupție în cazul retragerii licenței Giga TV. În același dosar mai sunt inculpați Narcisa Iorga, fost membru CNA, Gheorghe Ștefan, care a controlat postul Giga TV, și fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc. 

Amânarea a fost ca și la primul termen, din luna iunie, din motive procedurale, legate de citarea părților. Următorul termen a fost stabilit pentru vineri, 7 octombrie.  

Publicitate

La termenul de astăzi au fost prezenți toți cei patru inculpați din dosare: Laura Georgescu, Narcisa Iorga, Gheorghe Ștefan și Viorel Hrebenciuc. 

CONTEXT. Dosarul Giga TV - şefa CNA

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, şi un fost membru CNA, Narcisa Iorga, sunt acuzaţi că, acum trei ani, ar fi favorizat televiziunea Giga Tv, controlată de Gheorghe Ştefan, fostul primar din Piata Neamț, judecat şi el în acest proces.

În iulie 2015, preşedintele CNA Laura Georgescu, fostul membru al CNA Narcisa Iorga, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi fostul deputat Viorel Hrebenciuc au fost trimişi în judecată în dosarul privind retragerea licenţei postului Giga TV.

Laura Georgescu este acuzată de abuz în serviciu după ce Consiliul Național al Audiovizualului a revocat decizia de retragere a licenţei postului Giga TV. Ea mai este acuzată și de întocmirea a 25 de sesizări cu date nereale, soluţionate prin sancţionarea a 11 posturi de televiziune, care s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 2.296.200 de lei.

DNA arată că, la data de 17 septembrie 2013, la propunerea Laurei Georgescu, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenţi), retragerea licenţei audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de Gheorghe Ştefan.

După 17 septembrie 2013, Narcisa Iorga, membru al CNA, l-ar fi sfătuit pe Gheorghe Ştefan să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care Giga TV intenţiona să o formuleze.

Ştefan a luat legătura cu Viorel Hrebenciuc şi, în urma interventiei acestuia, şefa CNA a luat o altă decizie care a revocat-o pe prima, în sensul păstrării licenţei pentru Giga TV, deşi postul lui Ştefan nu mai îndeplinea condiţiile legale pentru a-şi păstra licenţa de a emite, mai susţin procurorii.

Gheorghe Ştefan şi Viorel Hrebenciuc sunt acuzaţi de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid. La rândul ei, Narcisa Iorga este acuzată de instigare la aceeaşi infracţiune.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu