Skip to main content

PROIECT DE LEGE. Televiziunile naţionale, obligate să difuzeze informaţii ştiinţifice şi tehnologice. Mediafax a corectat ştirea

 
televiziune_telecomanda_capital
televiziune_telecomanda_capital

UPDATE. Mediafax, agenţia care a difuzat ştirea, a revenit cu o precizare: <<Comisia pentru cultură şi media a Senatului, acest articol a fost eliminat, iar în proiectul de lege nu a mai rămas acum decât o formulare generală care arată că, "prin difuzarea şi retransmisia serviciilor de programe, se realizează şi se asigură pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea şi educarea, inclusiv sub aspect ştiinţific".>>

Publicitate

Ştirile de la posturile naţionale vor prezenta cel puţin un minut de informaţii ştiinţifice şi tehnologie.

Televiziunile care au acoperire naţională vor trebui să includă zilnic cel puţin un minut de informaţii tehnologice şi ştiinţifice în principalele emisiuni de ştiri, în urma unui proiect de lege adoptat luni în Senat, potrivit Mediafax.

CONDIŢIE. Informaţiile transmise nu trebuie să contravină standardelor ştiinţifice general acceptate de comuntatea ştiinţifică internaţională.

EXCEPŢIE. Televiziunile cu acoperire naţională care nu au buletine de ştiri în grilă sunt exceptate de la regulă.

În proiect de arată că "furnizorii de servicii media audiovizuale cu acoperire naţională vor include zilnic, în principala emisiune de ştiri informaţii ştiinţifice şi tehnologice pe durata a cel puţin un minut, cu excepţia zilelor în care evenimente de larg interes public ori transmisiunile în direct împiedică difuzarea respectivului jurnal de ştiri".
Proiectul adoptat cu 112 voturi "pentru" şi o abţinere.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus