Skip to main content

Radio România va organiza conferinţa Public Broadcasters International 2017

 
Radio România va organiza conferinţa Public Broadcasters International 2017

Radio România va organiza conferinţa Public Broadcasters International 2017, după ce preşedintele CBC/Radio Canada, Hubert T. Lacroix a predat ştafeta preşedintelui Radio România, Ovidiu Miculescu, la finalul ediţiei din acest an a evenimentului, care a avut loc la Montreal, în perioada 14 - 16 septembrie, relatează agenţia News.ro.

Publicitate

Astfel, în 2017, preşedinţii celor mai puternice servicii publice de media de pe cinci continente vor decide viitorul industriei de radio şi televiziune la Bucureşti.

Hubert T. Lacroix, CEO CBC/ Radio Canada:

”Suntem extrem de recunoscători faţă de Radio România pentru că a acceptat să găzduiască conferinţa Public Broadcasters International 2017. Propunerea a venit din partea NHK Japonia şi a fost aprobată de către Comitetul Director al PBI.

Aceasta întâlnire e importantă pentru că toţi conducătorii de radio şi televiziune din lume se întâlnesc doar o dată pe an şi ne bucurăm că Radio Romania a ales să ne fie gazdă şi să continue dezbaterile pe care le-am început aici, la Montreal”, a spus Hubert T. Lacroix, CEO CBC/ Radio Canada, transmite postul public de radio.

PBI Montreal 2016 s-a desfăşurat sub titlul ”The Next Future: Connecting the Digital Generation to Public Broadcasting” şi a reunit reprezentanţi ai radiourilor şi televiziunilor publice de pe toate continentele.

Scopul principal al întâlnirii l-a constituit una dintre cele mai importante şi actuale probleme cu care se confruntă astăzi difuzorii publici de radio şi de televiziune - atragerea publicului tânăr către radioul şi televiziunea publică, în era digitală.

Public Broadcasters International (PBI) este singura asociaţie a directorilor generali şi preşedinţilor celor mai importante posturi publice de radio şi televiziune din lume.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus