Skip to main content

„Rușii au scuipat pe Cumințenia românilor”, un text de Moise Guran, cel mai distribuit din blogosferă

 
„Rușii au scuipat pe Cumințenia românilor”, un text de Moise Guran, cel mai distribuit din blogosferă

Articolul de opinie postat de Moise Guran pe blogul personal, Biziday.ro, despre spotul lansat de Ambasada Rusiei la Bucureşti şi donaţia de 100 de euro pentru Cuminţenia pământului, a adunat peste 2.200 de like-uri şi share-uri, conform unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Din material:

„Ambasada Rusiei la București a cheltuit mai mult de 100 de euro pentru clipul ăsta, în replică la cel care promovează donația pentru Cumințenia Pământului. Apoi Ambasada a donat 100 de euro, la mișto, pentru Cumințenia noastră.”

O selecție de materiale de pe bloguri si platforme colective pentru ziua de 26 septembrie, realizată de Facebrands pentru Paginademedia.ro:

1. biziday.ro, “Rușii au scuipat pe Cumințenia românilor. Nu e prima dată când sunt fraieri” - 2241 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Ambasada Rusiei la București a cheltuit mai mult de 100 de euro pentru clipul ăsta, în replică la cel care promovează donația pentru Cumințenia Pământului. Apoi Ambasada a donat 100 de euro, la mișto, pentru Cumințenia noastră. Un scuipat, practic. Clipul făcut e o mizerie, care susține că România și Rusia au luptat împreună în Primul Război Mondial pentru independența României, iar în al doilea pentru independența Europei. Iar apoi Rusia, prin URSS a participat la modernizarea României…”

2. Blogurile Adevărul, “Clasa politică. Dicţionar de sinonime”, de Andrei Pleșu - 1785 like-uri & share-uri;

Din postare: 

„Evident, clasa noastră politică e alcătuită din tot soiul de oameni. Nu e cazul să generalizăm. Unii sînt de un fel, alţii de alt fel. (Dacă mă întrebaţi, la noi predomină cei de un... anumit fel). Că lucrurile nu merg grozav în ţărişoară – şi asta nu de azi de ieri – e de acord toată lumea.”

3. tolo.ro, “CEI CARE ȘTIU MAI BINE ȘI SPERĂ. GYURI PASCU” - 461 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Dacă Toni Grecu a fost creierul și voința care au dus înainte grupul Divertis, Gyuri Pascu a fost inima sa. Cordul deschis către public. Pentru generația mea, alături de revista Academia Cațavencu, trupa Divertis a reprezentat versiunea ludică și intangibilă a unei Românii mai bune. Partea noastră de consolare.”

4. petreanu.ro, “Limitele moderației” - 388 like-uri & share-uri;

Din postare: 

„A fi civilizat într-o dispută înseamnă și să fii bun, dar nu prost de bun.”

5. biziday.ro, “De ce orășenii pot trăi în corporație, dar țăranii trebuie să fie patrioți?” - 380 like-uri & share-uri.

Din postare: 

„Acum o sută de ani era evident tot vina străinilor că niște milioane de țărani trăiau prost în România și, deși la data la care George Coșbuc a scris poezia „Noi vrem pământ!” țara avea mai puține hectare decât are astăzi, nu cantitatea mare sau mică de terenuri agricole este cea care determină prețul mic al terenului agricol. Și nici sărăcia unor două milioane de români care se declară ocupați în agricultură nu are legătură cu faptul că țara e mare și pământul e mult. În schimb spaimele cu care e manipulată populația sunt cam aceleași de acum o sută și mai bine de ani.”

 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Trimite un comentariu