Skip to main content

TV H îşi schimbă sigla şi se pregăteşte pentru emisia HD. Postul negociază cu cabliştii trecerea la formatul High Defintion

 
TV H îşi schimbă sigla şi se pregăteşte pentru emisia HD. Postul negociază cu cabliştii trecerea la formatul High Defintion

Postul TVH îşi schimbă sigla, grila de programe şi de luna viitoare va emite 16:9. Aceste schimbări se vor produce pe 10 octombrie, când va avea loc relansarea postului.

Publicitate

Televiziunea deţinută de Fundaţia România de Mâine şi Universitatea Spiru Haret se pregăteşte să treacă şi la formatul High Definition.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, conducerea TVH negociază în prezent cu operatorii de cablu detaliile tehnice pentru a începe de la jumătate lunii noiembrie să emită în format HD.

Ce aduce nou această relansare:

1. O grafică nouă, ce implică schimbarea siglei şi a promo-urilor.

2. Un nou studiou de ştiri.

3. Trecerea la formatul 16:9 şi pregătirea emisiei High Definition.

4. Mai multe ştiri. Principalul jurnal va fi prezentat de Vlad Ionescu, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

5. Mai multe filme şi producţii externe. Unele echiziţionate de la Viacom, Discovery şi Epic Pictures, dar şi pelicule româneşti, din '90 şi până în prezent (inclusiv producţii premiate la festivaluri internaţionale).

Promo filme:

Reamintim că în urmă cu o săptămână oficialii televiziunii au primit acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului de a modifica structura de programe, în sensul creşterii procentului de informaţii şi scăderii celei din zona de educaţie, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • otevistu de serviciu otevistu de serviciu
    Cum sa pui litera "H", cea mai urata din alfabet, in numele unei televiziuni? Suna ca naiba, TVH, parca e vreo televiziune din Albania. Daca voiau sa se modernizeze, trebuiau sa inceapa cu schimbara numelui asta nefericit. Chiar nu le spune nimeni?
  • George George
    @iuli... ma bucur sa vad ca aici isi dau cu parerea oameni avizati si cu f. multe cunostinte in domeniul TV,(ironic) . Ca idee formatul 4:9 nu exista poate ai vrut sa spui 4:3...dar sunt convins ca ai tastat gresit...
    Cat despre cum e sa treaci 5 Televiziuni deodata, cu zeci de studiouri si sute de emisiuni... pe Hd... nu stiu ce sa spun...dar cu siguranta nu este atat de simplu ca si cand ai trece UN studio...dar asta e alta discutie...
    Deci... formatul este 4:3 nu 4:9 ... prima lectie este gratis... la urmatoarele poate bagam ceva cursuri la Intact Media Academy .
  • Nettv Nettv
    :))) bai,juiiiii! Dar da-ne si noua linkul unde face antena toate aceste informatii pe care le face antena publice :)))))
  • Cristian Cristian
    @iuli, voiai să scrii 12:9 (sau 4:3).
    În occident până în 2013 s-a folosit și varianta 14:9 ca un compromis între cele două formate concurente 12:9 și 16:9 în care erau filmate majoritatea materialelor.

    În timp lumea a trecut la formatul 16:9. Deja în 2009 producțiile în format 16:9 deveniser majoritare.
    La noi inerția este mai mare de aceea există posturi centrale care încă emit o parte a programelor în format 12:9, și tot din cauza asta alte posturi au un avantaj comercial emițând în format 16:9.

    Nu este o coincidență că 4:3 la pătrat este egal cu 16:9 (inițial aproximat ca 5:3 pentru a fi comparat cu 4:3).
    Pentru că lumea nu stă pe loc de ani buni există un nou format, anume 4:3 la cub, sau 64:27, care prin convenție este aproximat de fracția 21:9 sau 7:3.
    Există televizoare cu acest format, însă sunt foarte mari și foarte scumpe, iar materialele filmate în acest format nu sunt numeroase.
  • JUIIII JUIIII
    Antenele emit din 29 noiembrie, de ziua Antenei 1 cand se se muta in studiourile oficiale din Iride Park Pipera .Antenele emit 16:9 dar trebuie setat pe TV.Relansarea Observatorului va fi pe 30 noiembrie la junalul diminetii. (Grafica +HD+STUDIOURI ).Oficialii Intact au spus ca va fi si pe RCS- RDS in ***,Antena 1,Stars si 3 si Happy.Zu nu va fi decât la UPC ,Telekom Orange si Focusat.De ce nu postati toate informatii pe care Intact le face publice??
  • Cristian Cristian
    E foarte bine , ca trec in emisie HD , au si emisiuni interesante , Pro Patria ,etc ,si nota bene dau filme romanesti , dar daca aduc si ceva nou e de apreciat . Ce nu ar trebui sa iasa din grila lor sunt emisiunile educative pentru liceeni ! Totusi , nu vad ce au cu sigla cea veche arata mult mai bine...
  • MariusONC MariusONC
    În ce hal sunt ăştia de la Antene dacă şi un post de doi lei le-a luat-o înainte la transmisia HD. Vai de mama lor.
  • Viky Viky
    Pe bune? Ala e chiar studioul lor de stiri? Ce naiba mai vorbiti ca au luat-o inaintea antenei cu hd cand antena nici studioul nu-l au ca astia! :))))
  • Iuli Iuli
    Pana si TVH emite HD, iar Antena inca este la 4:9, rusine! Si au pretenii de locul 1, penibili. Sa ramana pe 2-3

Trimite un comentariu

sus