Skip to main content

TVR se înscrie la Eurovision pentru anul viitor, după ce a fost exclusă anul acesta. Postul public a plătit parte din restanța către EBU

 
TVR se înscrie la Eurovision pentru anul viitor, după ce a fost exclusă anul acesta. Postul public a plătit parte din restanța către EBU
Ovidiu Anton a câștigat selecția națională, dar nu a apucat să cânte pe scena Eurovision

Televiziunea Română se înscrie la concursul Eurovision pentru 2017, a decis conducerea instituției. În primăvară, România a fost eliminată din competiție, din cauza restanțelor TVR către European Broadcasting Union, forul care organizează competiția.

Publicitate

Mai mult, în primăvară, EBU vorbea despre excluderea TVR din organizație. Ce s-a întâmplat între timp?

Conducerea TVR a luat decizia de participare la Eurovision 2017 în ședința de ieri a consiliului de Administrație.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, negocierile pornite împreună cu EBU în primăvară au evoluat, iar gradul de sancționare a TVR s-au redus. România a fost scoasă din concursul Eurovision din acest an, dar nu s-a trecut la următorul pas - excluderea din organizație.

În ultimele luni TVR a plătit către EBU șapte milioane de euro din datoria de 17 milioane a postului public către organizația care reunește posturile publice din Europa.

De altfel, consultanții EBU vor veni la București în luna octombrie, pentru "a asigura suportul în vederea realizării formei finale a proiectului de reorganizare".

Șefi și foști manageri ai posturilor publice europene vor ajuta TVR. "Consultanţa EBU va fi gratuită şi asigurată de directori generali şi directori (foşti şi actuali) ai unor televiziuni europene", menționează raportul Consiliului de Administrație de ieri. 

România - care urma să fie reprezentată de Ovidiu Anton - a fost exclusă de la concursul Eurovision din această primăvară. Pro TV a încercat să preia difuzarea competiției muzicale, însă a fost refuzat de forul european.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Eu nu cred că mai trebuie să participe românia cel mult ar trebui să participe reprezentantii celor cu deviații sexuale.
 • @moise, eu nu ma uit la TV, dar cand o fac maxim 3 ore ma uit, iar eu nu ma uit la capatos, madalin, gherghe, maruta etc.. Ma uit la Survivor/Chefi la cutite si cam atat. Daca vreau sa vad un film, il vad pe net, nu pe TV unde pauza este la 10 minute distanta de la inceperea filmului.

  Revenind la TVR.. cum am zis, are emisiuni naspa. Sunt de acord cu emisiunile educative, dar totusi, principalul canal al televiziunii romane ar trebui sa aduca ceva nou si sa se modeleze ora de ora.. Azi la TVR1 21:10 - Cântecele munţilor (*Ediţia 5 Producător Iuliana Tudor Emisiune de Elise Stan) ~ Consider ca TVR ar trebui sa cumpere filme noi, emisiuni la care sa te uiti cu placere, nu o emisiune ci cantece.. Daca tot voia aceasta emisiune puteau sa fie pusa pe TVR2
 • @iuli, la cate emisiuni te uiti tu la TVR?
  Pe langa ca are cea mai buna transmisie HD, TVR HD are unele dintre cele mai interesante emisiuni de pe piata, emisiuni de bun gust, prin care ne cunoastem tara si obiceiurile locurilor. Prefer sa ma uit la TVR in loc de emisiuni cu maruta, ***, *** wowbiz, seriale turcesti, indiene, sudamericane, nora pentru mama, ochi din umbra, sau mai stiu eu ce.
  Daca tot am scris pe acest site, scriu si de alte subiecte: nu inteleg perseverenta unora ca mile, expertul, iuli, marian si altii care apara cu toata fiinta lor posturile preferate, in speta antena1 sau protv si se cearata cu tabara adversa; la ambele televiziuni exista emisiuni ce merita urmarite (chefi la cutite, next star, x-factor, te cunosc de undeva vs supravietuitorul, vocea romaniei, ce spun romanii) si emisiuni la care te miri ca se uita cineva (maruta vs acces direct, capatos); kanal D nu are mai nimic de urmarit , serialele turcesti, emisiunea cu moda/stil si wowbiz nefiind deloc pe placul meu. Prefer, dupa cum am zis, sa ma uit la TVR sau la prima tv (emisiunile de gatit cu horia varlan, chiar daca sunt reluari si redifuzari, traznitii). Ce nu imi place la TVR este faptul ca au pierdut drepturile pentru campionatul european de fotbal, nu imi place eurovision, daca tot era subiectul articolului. Era sa uit, nu ii inteleg deloc pe privitorii de posturi de stiri, antena 3, romania tv, b1, realitatea, digi 24. Acestea fac doar spalari de crerier, unele pro dreapta, unele pro stanga.
  Acestea au fost unele parerile mele, nu aruncati cu pietre.
 • TVR-ul trebuie inchis! Nu mai are niciun rost in Romania, nu ofera nimic publicului decat vechituri si emisiuni neinteresante. Ei mereu sunt ultimii cand este vorba de ceva BREAKING NEWS, au emisiuni naspa.

  Cat despre Eurovision.. La ce ajuta tara? Ca ne face tara cunoscuta?:)) Mare chestie!
 • Cred că excluderea de anul trecut era cel mai bun motiv pentru retragerea din concursul muzical al Eurovision.
  Îmi pare rău că ai noștri nu știu să protesteze.
 • Cred că va fi exclusă din nou dacă nu face rost de bani pentru a ajunge la zi cu plățile.
  Eu unul m-am săturat de Eurovision, un concurs care în ultimii ani nu a mai premiat valoarea unor melodii ci s-a făcut purtătoarea de steag a pseudo-corettitudinii-politice .

Trimite un comentariu