Skip to main content

VIDEO. Dan Negru: Breaking news-ul nu lucrează în tură de noapte. Netul, treaz la momentul cutremurului. Posturile TV, nu

 
Captura: DC News
Captura: DC News
Dacă în restul anului posturile de ştiri dau din când în când câte-o alarmă cu privire la un "posibil cutremur devastator pentru Capitală", azi-noapte, la ora 2.11, când mişcarea telurică chiar s-a produs televiziunile "au dormit în post". Cei care au deschis televizoarele imediat după producerea seismului de 5,3 grade au constatat că niciun post de ştiri nu relatează despre fenomenul natural.
Publicitate
Internetul a fost primul care a dat de ştire că s-a produs cutremurul din Vrancea, după cum a remarcat şi Dan Negru, pe pagina sa de Facebook. Acesta a postat şi o filmare din primele momente post eveniment din care reiese clar reacţia întârziată a televiziunilor de ştiri.

"Viteza de reacţie, tv vs net in primele minute de dupa cutremur....ssssss.... televiziunile dorm. Netul e treaz. Breaking-news-ul românesc nu lucrează in tura de noapte...", a scris, ironic, Dan Negru.
Reacţia întârziată a televiziunilor de ştiri a fost semnalată şi de un cititor Paginademedia.ro care a spus:
"Au dormit toate televiziunile. În afară de burtiere la TVR1 şi RomâniaTV, în rest implicaţia a fost zero. Noroc cu România Actualităţi şi cu twitter."
Posturile de ştiri au relatat pe larg despre cutremur în jurnalele de ştiri de dimineaţă, într-o manieră exagerată. În burtiere expresii precum "România s-a cutremurat" "panică în Capitală, mărturii de groază, ravagii în România", după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

VIDEO. Filmuleţul realizat azi-noapte de Dan Negru

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sorin Aradean Sorin Aradean
    Ptr evenimente neprevazute aparute pe timpul noptii, dar a caror nivel de gravitate nu presupune instituirea 'codului rosu' amintit, mi se pare cit se poate de respectabil ca televiziunile sa puna burtiere cu stiri despre eveniment, care sa citeze Radio Romania Actualitati, Agerpres, Mediafax etc. Indiferent cine sint eu televiziune de stiri, e o onoare ptr mine sa citez de ex. Radioul Public Radio Romania. Eu asa vad lucrurile.
  • Sorin Aradean Sorin Aradean
    Eu nu pot invinovati redactiile care au punctat situatia creata de cutremur printr-un anunt de burtiera. Pe timp de noapte atit se poate, mai ales ca cutremurul n-a generat deloc victime si nici pagube materiale. A tulburat tihna multora, asta da. La o adica nu cred ca redactiile trebuie sa aiba echipe complete de jurnalisti aflate la servici pe timpul noptii, care sa vegheze la eventualitatea aparitiei unor evenimente rarisime. Daca cutremurul ar fi avut urmari dramatice, cu victime umane, atunci intr-adevar trebuia instituit in redactii un soi de cod rosu, prin care urmau sa fie adusi de acasa reporteri de teren, cameramani, jurnalisti de redactie etc.
  • Thor Thor
    Am prevăzut că se va întâmpla astfel - a se vedea comentariile mele de aici: http://www.paginademedia.ro/2016/08/digi-24-ramane-cea-mai-citata-sursa-in-print-paginademediaro-urca-intre-primele-site-uri

    5 televiziuni de „știri”, toate degeaba! România Actualități s-a comportat decent și a demonstrat că e singura instituție media pe care te poți baza cât de cât la acea oră.
  • Eduard Eduard
    La Tvr pe crawl era o aberatie, cutremurul de 5.3 grade Richter avea la Chisinau 6.1 magnitudine.
    Halal presa avem.

Trimite un comentariu

sus