Skip to main content

VIDEO. Dan Negru: Breaking news-ul nu lucrează în tură de noapte. Netul, treaz la momentul cutremurului. Posturile TV, nu

 
VIDEO. Dan Negru: Breaking news-ul nu lucrează în tură de noapte. Netul, treaz la momentul cutremurului. Posturile TV, nu
Captura: DC News
Dacă în restul anului posturile de știri dau din când în când câte-o alarmă cu privire la un "posibil cutremur devastator pentru Capitală", azi-noapte, la ora 2.11, când mișcarea telurică chiar s-a produs televiziunile "au dormit în post". Cei care au deschis televizoarele imediat după producerea seismului de 5,3 grade au constatat că niciun post de știri nu relatează despre fenomenul natural. 
 
Internetul a fost primul care a dat de știre că s-a produs cutremurul din Vrancea, după cum a remarcat și Dan Negru, pe pagina sa de Facebook. Acesta a postat și o filmare din primele momente post eveniment din care reiese clar reacția întârziată a televiziunilor de știri.
 
"Viteza de reacție, tv vs net in primele minute de dupa cutremur....ssssss.... televiziunile dorm. Netul e treaz. Breaking-news-ul românesc nu lucrează in tura de noapte...", a scris, ironic, Dan Negru.
 
Reacția întârziată a televiziunilor de știri a fost semnalată și de un cititor Paginademedia.ro care a spus:
 
"Au dormit toate televiziunile. În afară de burtiere la TVR1 și RomâniaTV, în rest implicația a fost zero. Noroc cu România Actualități și cu twitter."
 
Posturile de știri au relatat pe larg despre cutremur în jurnalele de știri de dimineață, într-o manieră exagerată. În burtiere expresii precum "România s-a cutremurat" "panică în Capitală, mărturii de groază, ravagii în România", după cum Paginademedia.ro a scris AICI

VIDEO. Filmulețul realizat azi-noapte de Dan Negru 

Publicitate
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Ptr evenimente neprevazute aparute pe timpul noptii, dar a caror nivel de gravitate nu presupune instituirea 'codului rosu' amintit, mi se pare cit se poate de respectabil ca televiziunile sa puna burtiere cu stiri despre eveniment, care sa citeze Radio Romania Actualitati, Agerpres, Mediafax etc. Indiferent cine sint eu televiziune de stiri, e o onoare ptr mine sa citez de ex. Radioul Public Radio Romania. Eu asa vad lucrurile.
  • Eu nu pot invinovati redactiile care au punctat situatia creata de cutremur printr-un anunt de burtiera. Pe timp de noapte atit se poate, mai ales ca cutremurul n-a generat deloc victime si nici pagube materiale. A tulburat tihna multora, asta da. La o adica nu cred ca redactiile trebuie sa aiba echipe complete de jurnalisti aflate la servici pe timpul noptii, care sa vegheze la eventualitatea aparitiei unor evenimente rarisime. Daca cutremurul ar fi avut urmari dramatice, cu victime umane, atunci intr-adevar trebuia instituit in redactii un soi de cod rosu, prin care urmau sa fie adusi de acasa reporteri de teren, cameramani, jurnalisti de redactie etc.
  • Am prevăzut că se va întâmpla astfel - a se vedea comentariile mele de aici: http://www.paginademedia.ro/2016/08/digi-24-ramane-cea-mai-citata-sursa-in-print-paginademediaro-urca-intre-primele-site-uri

    5 televiziuni de „știri”, toate degeaba! România Actualități s-a comportat decent și a demonstrat că e singura instituție media pe care te poți baza cât de cât la acea oră.
  • La Tvr pe crawl era o aberatie, cutremurul de 5.3 grade Richter avea la Chisinau 6.1 magnitudine.
    Halal presa avem.

Trimite un comentariu