Skip to main content

Andrei Pleşu, "De bine și de rău" primul în blogosferă

 
Andrei Pleşu, "De bine și de rău" primul în blogosferă
andrei plesu_kanal d

Topul blogosferei de astăzi este condus de un material scris de Andrei Pleșu: De bine și de rău.

Scriitorul Andrei Pleşu a scris un text despre starea societăţii româneşti cu bune şi cu rele, pornind de la un proiect arhitectural al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei şi până la anchetele în privinţa doctoratelor plagiate. 

Materialul publicat pe platforma de blogging a ziarului Adevărul a fost apreciat de internauţii români, care l-au distribuit de aproape 2.300 de ori (like-uri & share-uri), potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro. 

Publicitate

Din articolul publicat pe blogul Adevărul

"Şi fiindcă veni vorba: am început să cred într-un soi de „candoare” a plagiatorilor! Ei pur şi simplu nu ştiu ce e, ce trebuie să fie, o lucrare de doctorat. Au crezut tot timpul că e un grad onorific, un moft decorativ, sau un mod firesc, democratic, de a trece din clasa a patra într-a cincea.

Păi, dacă scriu lucrări ştiinţifice şi oamenii din puşcării, cum să nu reuşească ei, aflaţi în libertate şi avînd la îndemînă tot felul de cărţi şi de amici săritori? Să fie iertaţi! Cu condiţia să nu facă prostii. Altfel spus, cu condiţia să nu facă nimic. Secretul moralităţii oamenilor publici de pe la noi este netrebnicia, moţăiala cuminte – pe bani publici – în banca proprie."

Topul celor mai distribuite materiale din blogosferă (share plus like), luni, 10 octombrie:

1. Blogurile Adevărul, “De bine şi de rău”, de Andrei Pleșu,  - 2271 like-uri & share-uri;

2. tolo.ro, “PRIN DESFIINȚAREA TAXEI RADIO-TV, PSD VREA SĂ TREACĂ TVR ȘI RRA, DE FACTO, SUB CONTROLUL GUVERNULUI!”,  - 1306 like-uri & share-uri;

Din articol:

"Cînd a decis asta, PSD știe ce face. Partidul lui Liviu Dragnea se bazează pe impopularitatea posturilor publice de televiziune și de radio, care a rezultat din excesele șefilor instituțiilor și din lipsa de încredere a publicului. Dar, de fapt, el comite la rîdndu-i un exces și privează publicul de șansa unor instituții care să-l servească.

Iar dovada că TVR și RRA sunt impopulare vor fi cele probabil 90% dintre comentarii care vor susține că oricum cele două posturi merită ce e mai rău."

3. cabral.ro, “La Iași, actorii au fost legitimați de către jandarmi pentru că textul piesei conținea injurii. Actorii nu s-au legitimat… au făcut-o personajele.”,  - 518 like-uri & share-uri;

Din articol:

"La Iași, în cadrul unei piese de teatru, actorii au avut de jucat un text care conținea injurii.

Adică… personajele au înjurat. În public.

Drept și prin urmare jandarmii i-au legitimat pe actori.

Actorii nu s-au legitimat.

În schimb… s-au legitimat personajele.

Nu fac mișto." Filmul evenimentului pe blogul lui Cabral.

4. biziday.ro, “Raluca Prună, la o nouă tentativă de sinucidere accidentală… cu vorbe”,  - 306 like-uri & share-uri;

Din articol:

"Hai să vorbim puțin despre minciună și despre lipsă de tact. Declarația ministrului Justiției, Raluca Prună, făcută în fața CSM, într-o ședință publică, cum că a mințit CEDO cu referire la alocarea banilor pentru penitenciare, este contradictorie. Prună spune că a aflat ulterior că banii nu erau trecuți în buget, ceea ce înseamnă că n-a mințit ci a dezinformat accidental.
Și totuși, eu cred că doamna Prună are proprietatea termenilor în general, cu excepția unuia singur. Habar nu are ce e ăla ministru, ce trebuie să declare și ce nu trebuie să declare niciodată un ministru din ăsta."

5. Blogurile Adevărul, “Facem istorie: pe 22 ieşim în stradă pentru Basarabia. Implică-te”, de Lulea Marius Dorin,  - 198 like-uri & share-uri.

Din articol:

"Pe 22 octombrie ieşim în stradă pentru Basarabia. Noi nu căutăm un proiect de ţară deoarece avem unul lăsat de înaintaşi: Toţi Românii într-un singur Stat.

Pe fondul crizei profunde de identitate şi coeziune prin care trece Uniunea Europeană, suprapusă peste strategia agresivă a Federaţiei Ruse de a redobândi controlul asupra statelor din estul Europei, singura soluţie pentru românii de dincolo de Prut, dar şi pentru o ţară mai puternică, este Unirea Basarabiei cu România."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu