Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Ancheta privind deplasările şefului Radioului Public, mii de reacţii în social media

 
BLOGOSFERĂ. Ancheta privind deplasările şefului Radioului Public, mii de reacţii în social media
Foto: Tolo.ro

Ancheta realizată de Cătălin Tolontan şi Răzvan Luţac despre deplasările în străinătate ale şefului Radioului Public, Ovidiu Miculescu, a încins social media.

Publicitate

Materialul publicat pe blogul lui Cătălin Tolontan, Tolo.ro, a strâns aproape 8.000 de like-uri şi share-uri într-o singură zi, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articolul de pe Tolo.ro:

"Președintele Radio România străbate lumea în lung și-n lat, într-un ritm de neegalat, la care nu visează, luați împreună, nici președintele Iohannis și premierul Cioloș. Care nici ei nu zboară tot timpul la business, precum directorul Radio România.

Pe 10 martie pleacă în Franța, pentru două zile. Biletul costă tot 1.100 de euro. Revine pe 12, dar pe 14 martie, rupt de oboseală, decolează spre Statele Unite. Aici stă 8 zile.

În SUA nu pleacă singur, ci însoțit de Dan Șanta, directorul Direcției Relații Internaționale, cel care îl însoțește pe președintele SRR în 24 dintre cele 32 de deplasări din ultimii doi ani."

Topul celor mai distribuite materiale din blogosferă (share plus like), luni, 3 octombrie:

1. tolo.ro, “110.000 DE EURO A CHELTUIT RADIO ROMÂNIA CU CELE 32 DE DEPLASĂRI ÎN STRĂINĂTATE ALE DIRECTORULUI MICULESCU ÎN ULTIMII DOI ANI! EL ZBOARĂ NUMAI LA BUSINESS CLASS. ȘEFUL BBC ZBOARĂ LA LOW COST!”,

-7901 like-uri & share-uri;

2. biziday.ro, “Cel mai important dosar al DNA… încă n-a ajuns la final”, - 1231 like-uri & share-uri;

Din articol:

"Sentințele finale din ceea ce media numește dosarul Microsoft, nu reprezintă, sper eu, finalul acestui dosar. Din contră. O să vă povestesc cum am citit eu decizia Curții Supreme, dar mai ales modul de lucru al DNA în acest caz, extrem de sensibil. Acesta nu e orice dosar. Este, probabil cel mai important din istoria DNA, poate chiar a Justiției în general."

3. Blogurile Adevărul, “Zgomotul şi furia”, de Andrei Pleșu,  - 912 like-uri & share-uri;

Din articol:

"Acum zece ani, am scris textul de mai jos, exasperat de nervozitatea generalizată a societăţii româneşti. M-aş fi aşteptat ca însemnările mele să devină un simplu document de arhivă. Din păcate, lucrurile au mers din rău în mai rău, cu sprijinul iresponsabil al unor „combatanţi” de toate culorile, care se distrează sîngeros pe socoteala echilibrului public." 

4. simonatache.ro, “Coaliția pentru Familie ne-ar controla un pic reproducerea”, - 809 like-uri & share-uri;

Din articol:

"În contextul discuției de azi despre protestul împotriva interzicerii avortului în Polonia, inclusiv în cazuri terapeutice sau de viol, ne-am amintit cu toții despre decretul 770, prin care Ceaușescu a interzis, începând cu 1966, avortul, mijloacele de contracepție și educația sexuală, manualele despre reproducere devenind SECRET DE STAT și rămânând accesibile numai medicilor. Consecințele le știm: 9.452 de femei au murit, între 1966 şi 1989, din cauza avorturilor autoprovocate. Nu am uitat nici cum răscoleau milițienii spitalele și chiloții gravidelor, ca să împiedice eventualele întreruperi ilegale de sarcină. Cuvântul “odios” e prea slab pentru a defini aceste sinistroșenii."

5. petreanu.ro, “România suferă de furunculoză electorală”,  - 539 like-uri & share-uri.

"Frățiorilor, nu vă lăsați păcăliți. E campanie electorală, adică vreme de excese. Politica românească, și-așa victimă cronică a deficitului de igienă morală, e cuprinsă de-un atac violent de furunculoză. Politicianul nostru, care oricum nu știe s-atragă altfel atenția alegătorului decât inflamându-se, trece acum la etapa următoare de abjecție: iese-n piața publică și se stoarce de puroi, răcnind că-l omoară dușmanul – DNA, în ultimii ani. Dacă te-ai oprit să te uiți, te-a prins."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu