Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Ancheta privind deplasările şefului Radioului Public, mii de reacţii în social media

 
Foto: Tolo.ro
Foto: Tolo.ro

Ancheta realizată de Cătălin Tolontan şi Răzvan Luţac despre deplasările în străinătate ale şefului Radioului Public, Ovidiu Miculescu, a încins social media.

Publicitate

Materialul publicat pe blogul lui Cătălin Tolontan, Tolo.ro, a strâns aproape 8.000 de like-uri şi share-uri într-o singură zi, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articolul de pe Tolo.ro:

"Preşedintele Radio România străbate lumea în lung şi-n lat, într-un ritm de neegalat, la care nu visează, luaţi împreună, nici preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş. Care nici ei nu zboară tot timpul la business, precum directorul Radio România.

Pe 10 martie pleacă în Franţa, pentru două zile. Biletul costă tot 1.100 de euro. Revine pe 12, dar pe 14 martie, rupt de oboseală, decolează spre Statele Unite. Aici stă 8 zile.

În SUA nu pleacă singur, ci însoţit de Dan Şanta, directorul Direcţiei Relaţii Internaţionale, cel care îl însoţeşte pe preşedintele SRR în 24 dintre cele 32 de deplasări din ultimii doi ani."

Topul celor mai distribuite materiale din blogosferă (share plus like), luni, 3 octombrie:

1. tolo.ro, “110.000 DE EURO A CHELTUIT RADIO ROMÂNIA CU CELE 32 DE DEPLASĂRI ÎN STRĂINĂTATE ALE DIRECTORULUI MICULESCU ÎN ULTIMII DOI ANI! EL ZBOARĂ NUMAI LA BUSINESS CLASS. ŞEFUL BBC ZBOARĂ LA LOW COST!”,

-7901 like-uri & share-uri;

2. biziday.ro, “Cel mai important dosar al DNA… încă n-a ajuns la final”, - 1231 like-uri & share-uri;

Din articol:

"Sentinţele finale din ceea ce media numeşte dosarul Microsoft, nu reprezintă, sper eu, finalul acestui dosar. Din contră. O să vă povestesc cum am citit eu decizia Curţii Supreme, dar mai ales modul de lucru al DNA în acest caz, extrem de sensibil. Acesta nu e orice dosar. Este, probabil cel mai important din istoria DNA, poate chiar a Justiţiei în general."

3. Blogurile Adevărul, “Zgomotul şi furia”, de Andrei Pleşu, - 912 like-uri & share-uri;

Din articol:

"Acum zece ani, am scris textul de mai jos, exasperat de nervozitatea generalizată a societăţii româneşti. M-aş fi aşteptat ca însemnările mele să devină un simplu document de arhivă. Din păcate, lucrurile au mers din rău în mai rău, cu sprijinul iresponsabil al unor „combatanţi” de toate culorile, care se distrează sîngeros pe socoteala echilibrului public."

4. simonatache.ro, “Coaliţia pentru Familie ne-ar controla un pic reproducerea”, - 809 like-uri & share-uri;

Din articol:

"În contextul discuţiei de azi despre protestul împotriva interzicerii avortului în Polonia, inclusiv în cazuri terapeutice sau de viol, ne-am amintit cu toţii despre decretul 770, prin care Ceauşescu a interzis, începând cu 1966, avortul, mijloacele de contracepţie şi educaţia sexuală, manualele despre reproducere devenind SECRET DE STAT şi rămânând accesibile numai medicilor. Consecinţele le ştim: 9.452 de femei au murit, între 1966 şi 1989, din cauza avorturilor autoprovocate. Nu am uitat nici cum răscoleau miliţienii spitalele şi chiloţii gravidelor, ca să împiedice eventualele întreruperi ilegale de sarcină. Cuvântul “odios” e prea slab pentru a defini aceste sinistroşenii."

5. petreanu.ro, “România suferă de furunculoză electorală”, - 539 like-uri & share-uri.

"Frăţiorilor, nu vă lăsaţi păcăliţi. E campanie electorală, adică vreme de excese. Politica românească, şi-aşa victimă cronică a deficitului de igienă morală, e cuprinsă de-un atac violent de furunculoză. Politicianul nostru, care oricum nu ştie s-atragă altfel atenţia alegătorului decât inflamându-se, trece acum la etapa următoare de abjecţie: iese-n piaţa publică şi se stoarce de puroi, răcnind că-l omoară duşmanul – DNA, în ultimii ani. Dacă te-ai oprit să te uiţi, te-a prins."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus