Skip to main content

Nouă ne pasă. Campania Pro TV şi Crucea Roşie a adunat aproape două milioane de euro pentru victimele de la Colectiv

 
Nouă ne pasă. Campania Pro TV şi Crucea Roşie a adunat aproape două milioane de euro pentru victimele de la Colectiv

Campania Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranţă, demarată anul trecut de Pro TV împreună cu asociaţia Crucea Roşie, a adunat donaţii de peste 1.900.000 de euro pentru victimele de la clubul Colectiv.

Publicitate

Din această sumă, un milion şi jumătate de euro au fost distribuiţi deja victimelor care au cerut sprijin sau familiilor care au pierdut pe cineva în incendiul de anul trecut.

Suma a fost destinată tratamentelor, opraţiilor chirurgicare şi şedinţelor de recuperare, iar pentru rudele celor decedaţi, banii au fost destinaţi demersurilor funerare.

Modul în care a fost distribuită suma de 1.510.568 euro:

  • 535.677 euro - fond de sprijin acordat victimelor în funcţie de zilele de spitalizare, inclusiv celor internate în afara ţării;
  • 156.031 euro - decontarea medicamentelor şi a altor tratamente medicale necesare pentru victimele tratate în tară după externarea din unităţile medicale;
  • 295.993 euro - plăţile externe către furnizorii de materiale şi servicii medicale (Vigo Nv Campus, Grafliche Kliniken, Bg Klinikum Bergmannstrost Halle, Ortovital) pentru mănuşi compresive, pantaloni compresivi, proteze, etc;
  • 416.357 euro - aparatură medicală, medicamente şi consumabilele medicale acordate unităţilor medicale unde au fost internate victimele din Colectiv (Spitalul de Arşi, Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni, Spitalul Militar, Spitalul Gr. Alexandrescu, Spitalul Elias, Spitalul Pantelimon, Spitalul Floreasca, Spitalul Universitar, Spitalul Gerota) şi kituri medicale UNIFARM;
  • 7.694 de euro - sprijin pentru familiile celor decedaţi, 98.816 euro; Alte cheltuieli (deplasări în ţară sau în străinătate pentru aparţinători, mobilă specială, îmbrăcăminte, produse alimentare etc);
  • 92.000 de euro - proteză bionică pentru mână unui pacient;
  • Plata serviciilor medicale şi a operaţiilor reparatorii efectuate în clinici de specialitate din afara ţării pentru cinci victime de la Colectiv.

În contul campaniei mai sunt disponibili peste 400.000 de euro, sumă care va fi în continuare folosită pentru victimele internate în spitalele din afara ţării, astfel:

  • Tratament de recuperare sau cheltuieli de cazare şi masă;
  • Bandajele compresive (mănuşi compresive, costume, veste etc)
  • Alte cheltuieli care pot apărea pentru victime.

Duminică, la un an de la incidentul de la clubul Colectiv, o parte dintre răniţii din urma incendiului, împreună cu Asociaţia Promusic Events, vor susţine un concert rock caritabil la Arenele Romane.

Împreună cu aceştia, pe scenă vor urca, printre alţii, Vama, Holograf şi Nicu Covaci.

Intrarea se va face pe bază de donaţie, iar toate fondurile obţinute vor fi direcţionate, prin intermediul campaniei Nouă ne pasă. Împreună dăruim speranţă, către victimele din Colectiv care încă au nevoie de tratament.

Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşe România:

„Vrem să mulţumim încă o dată tuturor celor care s-au implicat în sprijinirea victimelor evenimentului tragic din 30 octombrie 2015. Numai prin donaţiile în bani acordate de persoane individuale şi companii am reuşit să oferim un sprijin concret celor răniţi în Colectiv, precum şi să fim alături de familiile care şi-au pierdut rude, prieteni, cunoscuţi în acea noapte regretabilă.

Dorim să aducem în continuare speranţă pacienţilor care au nevoie de recuperare, astfel că ne-am luat angajamentul de a duce mai departe campania pentru atât timp cât este nevoie, cu ajutorul donaţiilor primite de la oamenii generoşi din România.”

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Imi este greu sa cred ca doar atatia bani s-au strans. Daca facem o comparatie, Antenele au adunat parca 7 mil. E? ProTV este cea mai urmarita televiziune din Romania, iar la dezastrul din Colectiv, avea audiente uriase, fata de competitori, la acea vreme indemnau romanii sa doneze si cred ca au adunat mai multi bani!

Trimite un comentariu

sus