Skip to main content

Colectiv, 2015. Poveste cu premierul Cioloş şi un ziarist. Unul singur

 
Colectiv, 2015. Poveste cu premierul Cioloş şi un ziarist. Unul singur

Colectiv, octombrie 2016. Premierul Dacian Cioloş este luat cu asalt de ziariştii aflaţi în faţa Clubului. „Nu este OK!”, a spus premierul, cu jurnaliştii insistenţi pe urma lui. Le-a promis că vorbeşte după ce aprinde o lumânare, dar ziariştii presau în continuare.

Publicitate

În urmă cu un an, când Dacian Cioloş a venit la Colectiv, un singur ziarist era de faţă. A fost o discuţie scurtă, fără insistenţe, povesteşte jurnalistul de la Vecinul.net, Florin Cepraga:

Florin Cepraga: „Îmi puteţi acorda o declaraţie?”


Dacian Cioloş „Nu e momentul acum.”


Florin Cepraga: „Vă mulţumesc.”

Povestea fotografiei cu Dacian Cioloş la Colectiv, în 2015, spusă de Florin Cepraga:

"Venirea sau mai bine spus modul în care a decis să vină premierul Dacian Cioloş la #Colectiv, la un an de la eveniment, văd că a aprins spiritele printre jurnalişti.

Urma să lansăm proiectul Vecinul.net (pe 1 Decembrie 2015) şi vă daţi seama că eram foarte prinşi. Pentru că era un eveniment important şi nu avea cine să se ducă, am decis să mă duc eu personal în faţa Clubului Colectiv şi să văd dacă se întâmplă ceva. Era 15 noiembrie 2015, duminică.

Am ajuns acolo la ora 10 si am aşteptat, am aşteptat... Nu aveam surse la Guvern sau la Preşedinţie să ştiu dacă se întâmplă ceva sau nu.

La ora 12.00 apare Dacian Cioloş.

Din toată „presa” eram singurul la faţa locului. Am scos camera, am făcut fotografii, l-am lăsat pe om să spună o rugăciune şi să aprindă o lumânare. Când a terminat, l-am întrebat:

Florin Cepraga: „Îmi puteţi acorda o declaraţie?”
Dacian Cioloş „Nu e momentul acum.”
Florin Cepraga: „Vă mulţumesc.”

Dacian Cioloş a plecat să anunţe Guvernul."

Povestea a fost publicată pe contul de Facebook al Vecinul.net

Ce s-a întâmplat în acest an, via News.ro

Premierul Dacian Cioloş a venit, duminică seara, la clubul Colectiv pentru a depune un buchet de flori, el spunându-le jurnaliştilor că va vorbi la final dacă doresc, însă ei l-au urmărit pas cu pas pe şeful Executivului şi i-au îngreunat accesul către faţada clubului, premierul afirmând, deranjat, că "nu ne vom însănătoşi niciodată" cu o astfel de atitudine, scrie News.ro.

Premierul Dacian Cioloş nu a anunţat ora la care va veni la clubul Colectiv. A ajuns în jurul orei 20.30. Încă de la sosirea în piaţa din faţa fostei fabrici Pionierul, Cioloş a fost înconjurat de presă, care a dorit declaraţii de la şeful Executivului.

"Nu este OK!", a spus Cioloş, deranjat de jurnaliştii care îl urmăreau. După ce ei au produs o busculadă, premierul s-a oprit şi a încercat să discute cu ei, promiţând că va face declaraţii după ce va depune buchetul de flori şi va aprinde o lumânare. Cum jurnaliştii l-au urmărit în continuare, premierul a mai avut o rundă de discuţii cu ei, jurnaliştii reproşându-i că nu este corect ca angajaţii SPP să îi blocheze.

Foto: Octav Ganea, Inquam Photos

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus