Skip to main content

Colectiv, 2015. Poveste cu premierul Cioloș și un ziarist. Unul singur

 
Colectiv, 2015. Poveste cu premierul Cioloș și un ziarist. Unul singur

Colectiv, octombrie 2016. Premierul Dacian Cioloș este luat cu asalt de ziariștii aflați în fața Clubului. „Nu este OK!”, a spus premierul, cu jurnaliștii insistenți pe urma lui. Le-a promis că vorbește după ce aprinde o lumânare, dar ziariștii presau în continuare.

Publicitate

În urmă cu un an, când Dacian Cioloș a venit la Colectiv, un singur ziarist era de față. A fost o discuție scurtă, fără insistențe, povestește jurnalistul de la Vecinul.net, Florin Cepraga:

Florin Cepraga: „Îmi puteți acorda o declarație?”
Dacian Cioloș „Nu e momentul acum.”
Florin Cepraga: „Vă mulțumesc.”

Povestea fotografiei cu Dacian Cioloș la Colectiv, în 2015, spusă de Florin Cepraga:

"Venirea sau mai bine spus modul în care a decis să vină premierul Dacian Cioloș la #Colectiv, la un an de la eveniment, văd că a aprins spiritele printre jurnaliști.

Urma să lansăm proiectul Vecinul.net (pe 1 Decembrie 2015) și vă dați seama că eram foarte prinși. Pentru că era un eveniment important și nu avea cine să se ducă, am decis să mă duc eu personal în fața Clubului Colectiv și să văd dacă se întâmplă ceva. Era 15 noiembrie 2015, duminică.

Am ajuns acolo la ora 10 si am așteptat, am așteptat... Nu aveam surse la Guvern sau la Președinție să știu dacă se întâmplă ceva sau nu.

La ora 12.00 apare Dacian Cioloș.

Din toată „presa” eram singurul la fața locului. Am scos camera, am făcut fotografii, l-am lăsat pe om să spună o rugăciune și să aprindă o lumânare. Când a terminat, l-am întrebat:

Florin Cepraga: „Îmi puteți acorda o declarație?”
Dacian Cioloș „Nu e momentul acum.”
Florin Cepraga: „Vă mulțumesc.”

Dacian Cioloș a plecat să anunțe Guvernul."

Povestea a fost publicată pe contul de Facebook al Vecinul.net

Ce s-a întâmplat în acest an, via News.ro

Premierul Dacian Cioloş a venit, duminică seara, la clubul Colectiv pentru a depune un buchet de flori, el spunându-le jurnaliştilor că va vorbi la final dacă doresc, însă ei l-au urmărit pas cu pas pe şeful Executivului şi i-au îngreunat accesul către faţada clubului, premierul afirmând, deranjat, că "nu ne vom însănătoşi niciodată" cu o astfel de atitudine, scrie News.ro.

Premierul Dacian Cioloş nu a anunţat ora la care va veni la clubul Colectiv. A ajuns în jurul orei 20.30. Încă de la sosirea în piaţa din faţa fostei fabrici Pionierul, Cioloş a fost înconjurat de presă, care a dorit declaraţii de la şeful Executivului.

"Nu este OK!", a spus Cioloş, deranjat de jurnaliştii care îl urmăreau. După ce ei au produs o busculadă, premierul s-a oprit şi a încercat să discute cu ei, promiţând că va face declaraţii după ce va depune buchetul de flori şi va aprinde o lumânare. Cum jurnaliştii l-au urmărit în continuare, premierul a mai avut o rundă de discuţii cu ei, jurnaliştii reproşându-i că nu este corect ca angajaţii SPP să îi blocheze.

Foto: Octav Ganea, Inquam Photos

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu