Skip to main content

PRESA DE AZI. Întrebarea zilei, în Adevărul: “Sunt autentice moaştele Sfintei Parascheva?”

 
PRESA DE AZI. Întrebarea zilei, în Adevărul: “Sunt autentice moaştele Sfintei Parascheva?”

Moaştele Sfintei Parascheva, războiul `cucuvelelor` şi o femei care se ocupă cu „schimbarea macazului”, în presa de azi.

Publicitate

Adevărul ridică un semn de întrebare în privinţa autenticităţii moaştelor Sfintei Parascheva. România liberă iese cu un nou episod din “Războiul cucuvelelor”. Evz spune poveste lui Tanti Mioara, care, de 34 de ani, “schimbă macazu’ ‘la mână’”.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

Adevărul: “Sunt autentice moaştele Sfintei Parascheva?” Adevărul pune azi sub semnul întrebării veridicitatea moaştelor Sfintei Parascheva.

Potrivit cotidianului, “oficialii Bisericii Ortodoxe Române invocă drept unică garanţie a autenticităţii moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi un document emis acum 375 de ani şi susţin că nu este necesară o expertiză.”

România liberă: “Războiul cucuvelelor” RL deschide ediţia de azi cu un nou episod din “Războiul cucuvelelor”.

“Ultimele două dosare, în care Sebastian Ghiţă este denunţător, au o dublă semnifi-caţie, atât penală, cât şi morală. Este vorba despre dosarul “Black Cube”, de spionare a Laurei Codruţa Kovesi în vederea compromiterii acesteia, şi despre cel în care Ghiţă s-a autodenunţat ca falsificator al unui raport care ar fi ajutat-o pe şefa DNA să scape de acuzaţia de plagiat”, punctează cotidianul controlat de familia Adamescu.

Evenimentul zilei: “Tanti Mioara schimbă macazu’ ‘la mână’!”

Evz prezintă în ediţia de astăzi povestea lui Tanti Mioara, o veterană într-o meserie care, în alte ţări, a dispărut: acarii. “Mulţi dintre noi am circulat cu trenul. Cel puţin o dată, măcar la mare. Aţi observat că unii angajaţi de la CFR, când trenul staţionează la gări, verifică roţile prin lovituri de ciocan. Dar pe cei care fluieră, ţin în mână câte un steguleţ şi schimbă macazul, îi ştiţi? Sunt acarii. Mioara Niţă practică această meserie de 34 de ani”, scrie cotidianul în prima pagină de azi.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image. Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus