Skip to main content

Ursul împuşcat în Sibiu a revoltat blogosfera: mii de share-uri într-o singură zi

 
Ursul împuşcat în Sibiu a revoltat blogosfera: mii de share-uri într-o singură zi

Subiectul ursului ucis în Sibiu a încins blogosferă. Într-o singură zi, articolele scrise de Lucian Mândruţă (pe blogul personal) şi de Lavinia Bălulescu (pe blogurile Adevărul) au adunat mii de share-uri.

Publicitate

Lucian Măndruţă a fost cel mai distribuit în blogosferă cu materialul: “Puiul de urs de la Sibiu: chiar trebuia să-l omorâţi?” Jurnalistul a publicat ieri un text de opinie despre incidentul petrecut în Sibiu, când un pui de urs, ajuns accidental în oraş, a fost ucis de autorităţi.

Internauţii au împărtăşit opinia lui Mândruţă, materialul publicat pe bloggul lucianmandruţa.ro fiind distribuit şi apreciat de aproape 3.500 de ori, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articolul publicat pe blogul lucianmandruta:

“Povestea pe scurt: un pui de urs a ajuns in Sibiu, ratacit. S-a plimbat prin oras, pe acoperisuri si prin curti. A fost incoltit intr-o curte. Acolo a si fost ucis. De la mica distanta, cu un singur glont. Era, repet, un pui. Autoritatile spun ca au incercat sa-l tranchilizeze.

Asteptam dovezile in acest sens: cartusul cu tranchilizant. Un raport. Niste martori. Cate cartuse au avut? De ce n-au reusit? Dar dincolo de asta, asteptam macar o umbra de omenie aici.”

Pe poziţia secundă în topul celor mai apreciate şi distribuite articole din blogosferă s-a poziţionat materialul publicat pe blogurile Adevărul cu titlul: “Partea ursului”.

Materialul de opinie a fost apreciat şi distribuit de peste 1.500 de ori, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din materialul de pe blogurile Adevărul:

“Un urs a fost văzut miercuri dimineaţa la plimbare prin centrul Sibiului. După două ore de căutări, ursul a fost prins, spun autorităţile, în curtea unei fabrici, şi a fost împuşcat mortal. Aceleaşi autorităţi mai spun că au încercat capturarea cu tranchilizante, dar nu a fost posibil.

În decembrie 2011, un caz similar s-a petrecut tot în Sibiu, diferenţa fiind că animalul ucis atunci era unul de la grădina zoologică, în timp ce ursul ucis miercuri era unul din sălbăticie (animal pe cale de dispariţie, ocrotit de lege). Pe scurt, într-o dimineaţă de decembrie 2011, un tigru a fugit de la grădina zoologică din Sibiu. A fost urmărit de pompieri, vânători, poliţişti şi SMURD, pentru câteva ore, iar potrivit unui medic veterinar de la Zoo Sibiu tigrul a fost împuşcat cu un tranchilizant, dar a devenit deosebit de agresiv. Drept urmare, a fost împuşcat cu o armă de foc şi ucis.”

Materiale de pe blogurile biziday.ro, cetin.ro şi petreanu.ro completează top cinci cele mai apreciate şi distribuite articole de ieri din blogosferă.


Topul articolelor din blogosferă cu cele mai multe like-uri şi share-uri publicate miercuri, 13 octombrie:

1. lucianmindruta.com, Puiul de urs de la Sibiu: chiar trebuia să-l omorâţi? - 3431 like-uri & share-uri;

2. blogurile Adevărul, Partea ursului, de Lavinia Bălulescu - 1536 like-uri & share-uri;

3. biziday.ro, Sigur vrem să-i învăţăm teama şi oportunismul? - 1297 like-uri & share-uri;

4. cetin.ro, Vine PSD-ul - 855 like-uri & share-uri;

5. petreanu.ro, Votează pentru Sănătate! - 844 like-uri & share-uri.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus