Skip to main content

VIDEO. Antena 1 anunţă pe TV trecerea la HD, la sfârşitul lunii

 
VIDEO. Antena 1 anunţă pe TV trecerea la HD, la sfârşitul lunii

UPDATE. Antena 1 a anunţat cu puţin timp în urmă trecerea la emisia HD. „Emisia, producţia şi post-producţia celor 6 staţii vor fi full HD, standardul fiind HD 1080 50i”, spun reprezentanţii postului.

Publicitate

Antena 1 a anunţat luni seara, într-un promo difuzat pe post, trecerea la emisia HD. În spotul scurt de câteva secunde se menţionează că Antena 1 HD va începe emisia din data de 28 noiembrie.

De altfel, toate cele şase posturi ale grupului vor începe de la această dată emisia HD: Antena 1, Antena 3, Antena International, Happy Channel, ZU TV şi Antena Stars.

Noua dată de lansare vine după ce, iniţial, postul a anunţat trecerea la emisia HD pentru luna septembrie, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Anunţul fusese făcut în luna mai, după ce şeful grupului de presă, Sorin Alexandrescu, a fost condamnat, în prima instanţă, pentru şantaj.

Totodată, şi Observatorul va trece printr-un proces de relansare. În luna august, Catinca Marinescu, care a lucrat mai mult timp la marketingul Central European Enterprises (compania-mamă a Pro TV), s-a alăturat, înc alitate de Project Manager echipei Observatorului, unde se ocupă de „strategia de relansare”.

Spotul a fost obţinut cu ajutorul agenţiei de monitorizare MediaTRUST.

GALERIE FOTO

Promo Antena 1 HD:

Comunicatul integral al Antenei 1, în continuare:

Antena 1, Happy Channel, Antena Stars, Zu TV, Antena Internaţional şi Antena 3 vor putea fi recepţionate la standard full HD începând cu 28 noiembrie.

Ultima etapă din procesul de relocare a staţiilor TV în noile studiouri implică cele mai performante echipamente de emisie HD şi studiouri construite special pentru acestea. Telespectatorii vor avea parte de o experienţă de vizionare superioară a producţiilor difuzate de canalele TV Intact.

“Procesul de retehnologizare a implicat un ritm de muncă extrem de alert şi un efort uriaş, în care profesioniştii echipelor tehnice şi de IT ale Antenei Group au colaborat cu reprezentanţi ai companiilor internaţionale lider în noile tehnologii. Rezultatul este pe măsură: producţia, post-producţia şi emisia Antenelor vor fi la nivelul celor mai avansate staţii de televiziune la nivel mondial. Vrem să oferim publicului o experienţă de vizionare superioară, o conexiune mai puternică, mai intensă, cu producţiile noastre“, a declarat Isabella Carmu, CEO Antena Group.

Emisia, producţia şi post-producţia celor 6 staţii vor fi full HD, standardul fiind HD 1080 50i. Infrastructura tehnică este complet nouă, full HD, echipamentele si sistemele digitale integrate sunt vârfuri de gamă, fiind achiziţionate de la cei mai mari furnizori de echipamente şi soluţii de broadcast din lume: Harmonic, SAM, Evertz, Grass Valley, Quantum, Oracle-Front Porch, etc.

Managementul sistemelor de producţie, post-producţie şi play-out sunt asigurate de Primestream, unul dintre liderii mondiali în materie de media asset management. Printre clienţii Primestream se numără VICE Media, Microsoft Studios, Cisco Studios, CNN, NYSE, NASCAR, NFL, CNBC, AOL, Reuters, RTL, Disney, Yahoo Studios, The Wall Street Journal şi mulţi alţii. Tranziţia la HD înseamnă implicit şi decoruri noi pentru Observator şi studiourile Antena 3, decoruri ce se întind pe o suprafaţă de peste 1200 de metri patrati.

Fonoizolaţia şi tratamentul acustic al studiourilor sunt unice în România, fiind asigurate de Pro Performance, companie ce a proiectat şi implementat tratamentul acustic pentru Opera din Viena şi pentru ORF, televiziunea publică din Austria. Odata cu acest proces de retehnologizare, producţiile de prime time vor fi realizate folosind un OBVAN propriu cu 12 camere full HD, precum si studiouri full HD.

„Am început acest proces de la zero, chiar sub zero, din toate punctele de vedere: loc, echipamente, proiecte. Vorbim de proiecte tehnice, de amenajare şi arhitecturale. În toată această perioadă au avut loc retehnologizări şi în celelalte studiouri Antena Group, şi anume Excelsior, Romexpo şi studiourile Antenei Stars.

Echipamentele şi sistemele folosite sunt vârfuri de gamă, am lucrat cu cei mai buni oameni din domeniu, iar rezultatul îl veţi putea vedea începând cu 28 noiembrie”, a declarat Mihai Moga, cel care, împreună cu echipele tehnice şi de IT ale Antenei Group, a implementat şi supervizat întregul proces de retehnologizare. Semnalele canalelor TV din portofoliul Antena Group, cât şi Antena 3 vor putea fi recepţionate în ambele moduri, atât SD cât şi HD.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • ady ady
  e bine nu e bine tot ne uitam la aceast post asa k comentariile trebuie sa existe oricum nu ne incalzeste cu nimic k a trecut pe hd dar nici nu ne incalzea asa k vizionare placuta in continuare tuturor
 • Cristian Cristian
  Antenistilor...bagati un ochi aici http://ask.fm/ProTV_HD
 • Trabantu Trabantu
  Foarte bine ca trece la hd si full hd. Sa vedem si 4k. Desi nu vad inca emisie 4k pe nicăieri. Sper doar sa nu fie conținut sd reprocesat la hd. Si sa nu faca precum kanal d hd... Adica hd4:3. Altfel bravo lor. Astept sa emita si in DVB-T . Lasă-i în pace sa emită . Așteptăm și realitatea tv, România TV, b1 , și alții.
 • Euuu Euuu
  mi-ar fi jena sa anunt la sf. lui 2016 ca voi emite HD :)
 • iche iche
  pazea ca intra si mile in hd... cert e un lucru; daca nici cu ce HD au ei nu se ating de pro atunci mile, eu zic sa te lasi de comentat.
 • iuli iuli
  http://ask.fm/a1_ro/answers/141007306859
 • marian marian
  Retehnologizare marca IULI HD prea le stii pe toate . sper ca esti excitat si esti in al noulea cer ca vine hd
 • Iuli Iuli
  http://a1.ro/tv/tv-1/retehnologizare-unica-in-romania-pentru-divizia-tv-intact-studiouri-noi-productie-postproductie-si-emisie-full-hd-cu-echipamente-varf-de-gama-id607468.html
 • Allex Allex
  In sfarsit Hd si la Antene! Dar e cam degeaba, pentru ca, le lipseste continutul cu desavarsire!!
 • mile HD mile HD
  Deja domnul profesor plange ca trebuie sa plateasca la satelit mai mult si oricum n-are bani ca sunt scumpe vizitele conjugale de la Gâdea , trebuie sa il plateasca la fiecare prestatie .

  ProTV isi permite sa emita la un Symbol rate de 30.000 , Antena e doar la 16593 . Posibil sa ramana asa , iar HD-ul lor sa fie unul foarte compresat , o mizerie care totusi se va vedea aproape ca un HD pe televizoarele HDready ale targetului Antena de la sate ....
 • mile mile
  mareane , de ce sa nu cumpere acest format , prezinta tu daca ai valoare , daca va fi brenciu atunci va fi super , o sa te uiti la emisiune de te ingrijorezi sau pro tv nu are nimic atunci in program
 • marian marian
  Iuli hd . poate sunt un pic mai destept decat tine mancator de turcisme .. stiti cine va prezenta facatura de bingo ,,,,,,,, non valoarea Brenciu. si inca ceva antenuta vrea sa cumpere un format la fel ca supravietuitorul PEKIN EXPRES , auzi la ei ridicol .
 • mile mile
  expertu si marean , ce va agitati , ca voi nu va uitati la antene , deci va este indiferent, luni chefii au fost peste pro tv si fara hd , iar pro tv in urma lor cu hd
 • hansoloro hansoloro
  mamele sau sotiile vostre urmaresc vreo varianta HD a unui post sau tot la cele SD se uita
 • iuli iuli
  Nu pot sa cred cata ipocrizie pe aici.. Dupa ce ani de zile ziceati ca "Antena mai trece la HD?", acum ca o sa treaca tot nu e bine:))

  Mareane, dispari la scoala!

  @Expertu'lu'peste, luni, 31 octombrie, audienta totala a zilei:
  Antena 1 - 21%share
  ProTv - 20.5%share
  Kanal D - 8.8%share

  Daca Antena are audiente slabe in prime-time, nu inseamna ca si pe day-time.

Trimite un comentariu

sus