Skip to main content

„Limbaj” de jurnaliști: Șefi din conducerea editorială a EVZ, limbaj injurios la adresa celor care îi critică

 
„Limbaj” de jurnaliști: Șefi din conducerea editorială a EVZ, limbaj injurios la adresa celor care îi critică

Hate speech-ul, „predat” direct de jurnaliști de la Evenimentul zilei sau când jurnaliștii duc nivelul limbajului public mai jos decât unii cititori. 

Mirel Curea, prim redactor-șef adjunct la EVZ, atac dur la adresa unor comentatori pe Facebook.

Publicitate

„Iar a fătat găina de la evenimentul pui vii!”, a scris un cititor pe pagina de Facebook a Simonei Ionescu, redactor-șef la EVZ. Răspunsul a venit prompt, fără menajamente și cu toate virgulele puse unde trebuie: „Înaintea ei, însă, a fătat mă-ta!”

„Nu știu ce fumează cei de la EVZ, dar vreau și eu...”, a comentat critic un alt cititor. Și aici, Mirel Curea a avut un răspuns: „Nu are rost să vă apucați de fumat, rămâneți la supt.”

Schimbul de replici a venit la un text postat pe contul de Facebook al Simonei Ionescu, un articol prezentat drept „investigație” și intitulat „Rețeaua Soroș. Bani „albi” pentru Politicienii și ONG-urile care se implică în viața politică din România”, care a fost și deschiderea de astăzi din EVZ.

Limbaj de EVZ

Munca de investigație a constat în preluarea unor informații publice legat de finanțarea anumitor ONG-uri, informații ce apar pe site-ul fiecărei instituții. 

Textul semnat de Simona Ionescu vine și cu o precizare: 

„Datele pe care le-am cules de-a lungul unei lungi perioade de investigații sunt cele accesibile publicului, fiind acumulate din surse deschise. Detalii asupra comportamentului miliardarului american George Soros și implicarea sa în politica țărilor din estul și centrul Europei sunt relevate în diverse surse pe internet și mass-media, dar am încercat să distingem între propagandă și informare.

Am luat în calcul de la bun început faptul că acest material va stârni numeroase comentarii și atacuri. În special din partea celor vizați. Ne-am dori ca fiind promotorii libertății de exprimare să accepte că și activitatea lor este supusă scrutinului opiniei publice, că datoria presei este să pună întrebări și să caute răspunsuri, indiferent cât de incomode ar fi, unele sau altele.”

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Derapejele Evz au luat amploare de cand musiu Andronic este bagat in corzi de DNA. Dar cum nu le ajungeau elucurbatiile lui mos Cristoiu pe tema superspionilor israelieni, acum au scos-o de la naftalina si pe nepoata lui Iliescu (nepoata de doctrina, sa fim bine intelesi), care se lupta cu societatea civila mai ceva ca minerii in vara lui 90:))
  Am citit si eu articolul tovarasei in care centralizeaza o serie de cifre publice (cica un copy /paste se cheama "o lunga investigatie jurnalistica" ) cu concluzii a la Cristoiu.Totul pentru ca nu a avut sansa sa devina o "soroista", adica sa-si ia salar' din bani americani, asa cum chiar ea recunoaste in articol:))
  Un articol care imi adduce aminte de cele de prin anii 90, cu intelectualii vanduti americanilor si cu Iliescu care a adus horticultorii din Valea Jiului sa -I salveze pe adevaratii romani de evreii soroisti!
 • @Dorel Eu recunosc, nu inteleg ce vrei sa spui. De ce n-ar fi roman daca il cheama Mirel? si daca nu e roman, sa stea in banca lui? Si ce legatura au astea cu subiectul?
 • 1 - ala a fost cela mai de succes articol al evenimentului din ultimul an (dupa numarul de vizualizari si comentarii) deci spot on

  2- cele mai jenanta *** nu sunt alea sunt altele intratzi pe site si vetetzi-le si voi deci hate speach-ul jurnalsitilor de le EVZ mai are ceva de invatzat

  *** deoarce in mod evident respectivii nu au limbaj de gentleman
 • Eu nu cunosc un român care sa își numească copilul Mirel,daca înțelegeți ce vreau să spun. Nu orice vorbitor de limba română e si neapărat român.

Trimite un comentariu