Skip to main content

Mihai Gâdea, obligat de instanță să citească o sentință pe post. L-a făcut pe un angajat MAE ofițer acoperit

 
Mihai Gâdea, obligat de instanță să citească o sentință pe post. L-a făcut pe un angajat MAE ofițer acoperit
Mihai Gadea

Mihai Gâdea şi postul Antena 3 au pierdut un proces cu un angajat al Ministerului de Externe, pe care realizatorul de la Sinteza zilei l-a numit „ofițer acoperit”. Decizia nu este însă definitivă. 

Instanța obligă pe Mihai Gâdea și postul Antena 3 să redea dispozitivul sentinței în cadrul emisiunea Sinteza zilei, ca formă de reparare a prejudiciului moral adus onoarei, demnității, reputației și imaginii în cazul unei persoane despre care s-a afirmat că ar fi ofițer acoperit, scrie Adevărul

Publicitate

Afirmația de "ofiţer acoperit", făcută într-o ediţie Sinteza zilei din 26 octombrie 2014, cu fix o săptămână înainte de alegerilor prezidenţiale, anunță Adevărul.ro.

Hotărârea judecătorească a fost luată în contextul în care postul de televiziune Antena 3 şi Mihai Gâdea, directorul postului, au pierdut un proces intentat de un anumit Ionescu Vlad. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare.

Acesta i-a dat în judecată pe Mihai Gâdea şi postul de televiziune Antena 3 motivând decizia prin faptul că, în data de 26 octombrie 2014, în cadrul emisiunii Sinteza zilei de la Antena 3, ar fi fost acuzat că ar fi “ofiţer acoperit”.

Hotarâre 18500/2016 28.10.2016:

„Admite în parte cererea. Obligă pârâţii Gâdea Mihai şi Antena 3 la redarea dispozitivului prezentei hotărâri în cadrul emisiunii „Sinteza zilei”, ca formă de reparare a prejudiciului moral adus onoarei, demnităţii, reputaţiei şi imaginii reclamantului, în raport cu afirmaţia privind presupusa calitate de ofiţer acoperit a reclamantului Ionescu Vlad, făcută în cadrul emisiunii „Sinteza zilei” difuzată la postul de televiziune Antena 3, la data de 26 octombrie 2014. Respinge în rest cererea.

Obligă pârâţii la plata cheltuielilor de judecată, în sumă de 3.140 lei. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, care se exercită prin depunerea cererii la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.”

O monitorizare efectuată de Hotnews şi citată de Adevărul.ro arată că principalul subiect al emisiunii Sinteza zilei din data de 26 octombrie 2014 a fost votul în străinătate, în cadrul alegerilor prezidenţiale din 2014.

În studioul emisiunii s-a susţinut că în ambasadele României ar fi avut loc acte de fraudare a voturilor. „L-am gasit pe acoperitul care a fraudat alegerile in 2009. Ionescu Vlad”, s-a arătat în emisiune.

Dovezile prezentate: o reclamaţie depusa atunci la BEC că un preşedinte de secţie a permis votul până la ora 22.30. Mihai Gadea ar fi plusat: „Noi simţeam aceste voturi”. Invitaţii convin că „sigur omul era ofiţer acoperit”.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Trimite un comentariu