Skip to main content

MII DE SHARE-URI. Tolo.ro a zdruncinat sistemul medical și social media cu o nouă anchetă: firma care execută silit bolnavii și dincolo de moarte

 
MII DE SHARE-URI. Tolo.ro a zdruncinat sistemul medical și social media cu o nouă anchetă: firma care execută silit bolnavii și dincolo de moarte

BLOGOSFERĂ. O nouă anchetă a echipei de la Gazeta Sporturilor zdruncină sistemul medical din România: firma care execută silit bolnavii și dincolo de moarte. Primul episod s-a distribuit de mii de ori. Episodul doi, de astăzi are sute de share-uri în câteva ore.

Publicitate

Primul episod al anchetei a explodat ieri pe Facebook. Titlul materialului de pe tolo.ro: Mărturii și documente dintr-o multinațională pharma: firma noastră înșală bolnavii săraci din România. Articolul publicat pe blogul lui Cătălin Tolontan s-a distribuit rapid: 4.500 de share-uri și like-uri, potrivit monitorizării FacebrandsPro pentru Paginademedia.ro.

Din articol:

Mii de bătrâni dependenți de oxigen sunt executați silit de Air Liquide Vitalaire, filiala din România a liderului mondial de aparate de aer. Un insider a oferit GSP facturi contrafăcute.

Afacerea se bazează pe executarea silită a mii de oameni neajutorați.

Firma îi targetează pentru a-i executa în instanță pe bolnavii cei mai vulnerabili: are aproape 3.000 de procese împotriva clienților-pacienți! 

Mecanismul: " Deși prin contracte ne angajăm să trimitem facturile lunare către pacienți, noi suntem antrenați să nu îi avertizăm, tocmai pentru ca bolnavii să adune datorii. Abia atunci îi dăm în judecată."

Din 2010 și până azi, Vitalaire a intentat bolnavilor două procese pe zi, în medie! Două cazuri în fiecare zi lucrătoare, timp de 6 ani neîntrerupt!

Bolnavii dați în judecată provin din toată țara, dar mai ales din comune și sate îndepărtate. Mii de bolnavi neputincioși și mii de rude terorizate doar la ideea unui proces au plătit, an după an, penalități care ajung și la de zece ori suma datorată!

Sistem de contabilitate dublă: În contabilitatea firmei se introducea o factură de 0,01 lei, în instanță se arăta o factură de 130 de lei.

Discuția dintre ziariștii Gazetei și reprezentanții firmei (managerul și avocatul), un episod foarte expresiv: 

Le arătăm facturile duble. Avocatul Bobu, un tânăr blond, cu aspect modern, se scufundă în fotoliu și în gânduri.

Răspunde directorul general Bentu. Nici el n-a împlinit 40 de ani, arată și vorbește bine.

Cum puteți explica o factură cu aceeași serie și același număr și două valori?
- Aaa. Păi, vă explic imediat! Noi așa facturăm. Pentru Casă facturăm cu valoare mare și pentru pacient cu valoare mică. Așa facturăm și acum, nu e nicio problemă.

O secundă! Ceea ce țineți în mână sunt două facturi pe un dispozitiv de apnee, nedecontabil de către Casă.
- Da?!!!

- Da. Și mai e ceva care nu se leagă. Chiar dacă facturați cu două valori diferite, cum să aibă facturile același număr și aceeași serie?
– (Directorul își trece buricele degetelor peste cele două facturi. Avocatul pare plecat departe, în propriile frământări) Nu-mi explic! E foarte urât, într-adevăr, ceea ce văd aici. Dacă e adevărat, zic, dacă, atunci e probabil un caz izolat. Sincer, o să verificăm și noi.

– (Scoatem încă două facturi. Pe alt pacient, tot duble și ele) Mai avem, să știți.
- Credeți că sunt hîrtii de la noi din firmă?

- Dumneavoastră să spuneți asta publicului, vă rugăm!
- E clar că toate informațiile astea le aveți din firmă. Dar ele sunt, cum să zic, așa, răutăcioase. Eu am muncit din 2006 în firma asta, când vindeam singur aparatele! De unde aveți atâtea informații?

(...)

– (Intervine avocatul, roșu și transfigurat) Vreau să vă spun ceva! Dacă ceea ce ne arătați este adevărat, înseamnă că am fi depus în instanță documente false?

- Da, asta înseamnă. Dar s-a mai întâmplat acest lucru.
- La ce vă referiți?!!!

- Din informațiile noastre, există procese pe care le-ați pierdut pentru că s-au descoperit semnături false pe contracte. Nu semnaseră pacienții, ci altcineva în locul lor. Probabil de la firmă.
- E adevărat. Când s-a făcut expertiza grafologică am pierdut. Dar sunt foarte puține aceste cazuri. Câteva! 

(...)

- Așteptăm un răspuns pentru facturile duble în zilele următoare. Dar, dincolo de ele, numărul acesta de mii de procese intentate pacienților vi se pare normal?
- (Acum vorbesc pe rând amândoi, completându-se, director general și avocat) Vrem să spunem ceva. Să știți că numărul imens de procese în care i-am acționat pe pacienți este datorat faptului că sistemul conceput de Casa de Sănătate nu protejează pacientul! Sistemul nu e făcut în folosul pacientului.

Al doilea episod al anchetei a fost publicat astăzi. După ce prima parte a adunat, într-o zi, 4.500 de share-uri, cel de-al doilea episod a sărit bine de 500 și numărul crește. Titlul: Parchetul din Iași a deschis un dosar de evaziune fiscală! Noi acte confirmă: Vitalaire încasa bani și de la CAS, și de la pacienți. Bolnavii restanți sînt amendați cu 73% pe an. În al doilea episod, poveste unei paciente care s-a stins la 47 de ani și pentru care firma a continuat executarea silită și după moarte. 

Top bloguri si platforme colective ieri, 22 noiembrie. Selecție realizată de Paginademedia.ro și Facebrands PRO

1. tolo.ro, Mărturii și documente dintr-o multinațională pharma: firma noastră înșală bolnavii săraci din România - 4476 like-uri & share-uri;

2. cabral.ro, Dacă obosim, dacă pur și simplu obosim? - 1713 like-uri &amp ; share-uri;

3. eftimie.net, Să-i dea Dumnezeu sănătate și viață lungă lui Soroș - 1471 like-uri & share-uri;

4. petreanu.ro, Dăunătorii - 901 like-uri & share-uri;

5. Blogurile Adevărul, Opriţi-l pe doctorul Dănăilă!, de Horia Blidaru - 570 like-uri & share-uri.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu