Skip to main content

PRESA DE AZI. Alegerile din SUA, pe prima pagină în România libeă şi Libertatea. România liberă: Duelul care a paralizat planeta

 
PRESA DE AZI. Alegerile din SUA, pe prima pagină în România libeă şi Libertatea. România liberă: Duelul care a paralizat planeta

Alegerile pentru stabilirea unui nou preşedinte al Americii, subiectul zilei în doar două ziare, pe prima pagină, România liberă şi Libertatea. Pe lângă cele două, doar Adevărul şi Ziarul Financiarul mai tratează subiectul, dar în paginile de interior.

Publicitate
  • România liberă face o analiză amplă, pe două pagini, a alegerilor prezidenţiale din Statele Unite şi a celor doi candidaţi la fotoliul din Biroul Oval.
  • Libertatea se poziţionează azi în tabăra democrată în contextul alegerilor prezidenţiale din SUA, invocând o posibilă temere a administraţiei române faţă de o eventuală victorie a lui Donald Trump în lupta pentru Casa Albă.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

România liberă titrează azi: “Duelul care a paralizat planeta”

RL scrie azi că “Terra şi-a oprit respiraţia pentru o zi, în aşteptarea finalului uneia dintre cele mai dure campanii electorale din istoria Statelor Unite. Americanii sunt puşi în faţa unei alegeri dificile. De o parte este candidata democrată, Hillary Clinton, pe politiciana controversată, care nu a ezitat să mintă atunci când interesele i-au impus. De celalată parte este republicanul Donald Trump, un miliardar misogin, rasist şi cu poziţii împotriva migranţilor.”

Libertatea recomandă azi în titlul: „Dacă ar putea vota, Românii ar trebui să o aleagă pe Hillary”

Potrivit cotidianului, “o posibilă victorie a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane de astăzi este privită cu oarecari temeri de administraţia de la Bucureşti, mai ales pentru că republicanul nu are o politică clară în ceea ce priveşte Europa de Est. Ziua alegerilor începe totuşi cu un avantaj uşor al candidatei democrate.”

Adevărul: „Ce secrete ascund dosarele Revoluţiei”

Cotidianul scrie azi în prima pagină că “Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a anunţat că va cere declasificarea unor documente care i-ar putea ajuta pe anchetatori să finalizeze dosarul Revoluţiei. Desecretizarea unor arhive ar putea confirma suspiciunile anchetatorilor privind premeditarea sângeroaselor evenimente din decembrie 1989.”

Evenimentul zilei: „Dezinfectanţii aduşi în locul celor de la Hexi Pharma dăunează sănătăţii”

Conform Evz, “furia contra dezinfectanţilor de la Hexi Pharma nu a rezolvat problema infecţiilor nosocomiale din spitale, ba din contră, a dat naştere unora noi.”

Gazeta Sporturilor: ‘Nu vom ataca Polonia, nu-mi pasă de posesie”

“Christoph Daum sugerază că vom juca prudent vineri şi vom încerca să-i batem pe leşi cu propriile lor arme”, scrie GSP.

Click: “Şefii partidelor, 10 maşini şi 14 case”

“Mai sunt doar şapte zile până când începe campania electorală. Din 11 noiembrie, partidele ne vor prezenta programele lor cu care speră să câştige alegerile din 11 decembrie. Liderii partidelor şi-au publicat declaraţiile de avere. Nu sunt surprize: majoritatea sunt foarte bogaţi”, punctează tabloidul în prima pagină de azi.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus