Skip to main content

Tu cu ce partid te potrivești? Busolă electorală pe site-ul PressOne

 
Tu cu ce partid te potrivești? Busolă electorală pe site-ul PressOne

Publicaţia online PressOne.ro are o Busolă electorală pe perioada campaniei. Ce arată busola: care sunt partidele de care cititorii sunt apropiați.

Busola electorală, care cuprinde 30 de întrebări, a fost realizată de Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, potrivit informaţiilor de pe site-ul publicaţiei.

La finalul celor 30 de întrebări, Busola electorală afișează partidele de care cititorul care completează chestionarul este mai apropiat.

Publicitate

Sistemul găzduit de PressOne este disponibil în două limbi, română şi maghiară.

Pe lângă chestionarul de 30 de întrebări, sistemul mai are două întrebări suplimentare:

1. Cât de buni sunt candidații?

Cum estimezi abilitățile fiecăruia dintre următorii candidați să conducă țara?”, şi propune o evaluare de la 1 la 10 (1-puţin capabil/10-foarte capabil) a abilităţilor de conducere a ţării a fiecăruia dintre cei şase reprezentanţi ai partidelor politice înscrise în cursa pentru parlamentare:

Traian Băsescu (PMP)

Nicuşor Dan (USR)

Liviu Dragnea (PSD)

Alina Gorghiu (PNL)

Kelemen Hunor (UDMR)

Călin Popescu Tăriceanu (ALDE).

2. Tu cu cine votezi?

A doua întrebare suplimentară este “cât de probabil este să votezi pentru unul dintre partidele următoare?”, şi propune evaluarea de la 1 la 10 (1-puţin probabil/10-foarte probabil) a şanselor de a vota un anumit partid din cele şase înscrise pentru alegerile din decembrie:

ALDE

PMP

PNL

PSD

UDMR

USR

Busola electorală poate fi accesată aici.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

  • e ciudat, rezultatul meu a fost ca cel mai apropiat partid de ideile mele este UDMR, eu scriind clar acolo la ultima intrebare: cel mai probabil voi vota cu urmatoarele partide, la UDMR am trecut cu 0 sanse

Trimite un comentariu