Skip to main content

Tolo.ro, anchetă cu efect: directorul spitalului Malaxa a fost demis

 
Tolo.ro, anchetă cu efect: directorul spitalului Malaxa a fost demis

Investigația începută de echipa lui Cătălin Tolontan în urmă cu două zile, primele efecte: DNA este la Spitalul Malaxa. Directorul spitalului, demis.

Anunțul demiterii managerului Florin Secureanu a fost făcut de primarul Gabriela Firea în urmă cu câteva momente. România TV și Antena 3 au intrat imediat în direct cu Firea, urmate de Realitatea TV. România TV a revenit, apoi, la un subiect cu tehnocrații care "vor să taie salariile". Digi 24 a difuzat, de asemenea, știrea (fără imagini cu Firea).

Până la ora publicării articolului, B1 TV era singurul post de știri care nu a dat știrea despre demiterea de la Malaxa.

Publicitate

Demiterea lui Florin Secureanu vine după două episoade ale unei investigații semnate pe Tolo.ro de Cătălin Tolontan, Răzvan Luțac și Mirela Neag.

GALERIE FOTO. Posturile de știri despre demiterea de la Maxala

Din seria de articole publicate de Tolo.ro:

- managerul Florin Secureanu dispunea de banii spitalului, folosindu-se de contracte și acte fictive cu anunmte firme.

- Secureanu avea ștampila unei firme la birou, iar când avea nevoie de bani întocmea contracte și facturi fictive, scrie Tolo.ro, pentru a retrage bani din spital. ”s-a ajuns pînă la a deconta înmormîntări ale rudelor unor cunoștințe din primărie!”

- Spitalul Malaxa a plătit 9.00 de euro unei firme de bijuterii, sub pretextul că aceasta va curăța instrumentarul de la ginecologie. Nimeni din spital nu-și amintește ca firma de bijuterii să fi curățat foarfecele sau mînerele pentru bisturie, așa cum scrie în acte! Toată cifra de afaceri din 2014 a prăvăliei de reparat bijuterii - Singura firmă de bijuterii a lumii care curăță instrumentarul la ginecologie - e dată de contractele de 22.000 de lei cu Spitalul Malaxa.

- Tot spitalul a plătit 20.000 de RON pentru data roaming-ul folosit de iubita managerului, Eugenia Chiriac, pe care acesta o alinta ”Vrăbi”, în concediul din această vară în Croația. Suma se vede în contractul cu Vodafone, spun sursele ziarului.

- Vrăbi nu muncește în spital, doar ”primește cadouri din contractele plătite de spital”, după cum susțin sursele ziarului.

Managerul Secureanu a ajuns la violență și amenințări fizice: "Bă, cretino, vezi că-ți f*t și vreo două" from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

- Sursă: ”Știm, pare incredibil, dar acesta este adevărul, lucrurile la Malaxa mergeau cam așa: managerul sau Vrăbi avea o nevoie. Să zicem bijuterii. Și atunci plătea spitalul. Dar cum să justificăm? Băgăm un contract că ne curăță instrumentarul medical!”.

- acum câteva zile, managerul Florin Secureanu și Eugenia Chiriac au fost la Londra, "la o gală din acelea anonime, unde prezența și statuetele se cumpără cu bani mulți, un bărbat și o femeie din România se înfățișează pe podium." El a luat un premiu în numele lui, ea, în numele primarului Gabriela Firea. Sursă a Gazetei: "Firea n-a știut nimic. Cum spitalul depinde de Primăria Capitalei, managerul a vrut, probabil, să-i facă o surpriză". Premiile au costat 6.000 de euro, plătiți de o firmă care are contracte cu spitalul.

- Sursă: "În fiecare zi, managerul Florin Secureanu scoate între 2.000 și 3.000 de lei cash din casieria spitalului pe facturi tipărite de băiatul de la IT!"

- Secureanu a fost director la Malaxa nouă ani. Sursă: "Secureanu nu e oricine. Are foarte, foarte multe relații. A fost rezidentul lui Sorin Oprescu și i s-au dat mulți bani în mandatul fostului primar. Primarul Onțanu l-a sprijinit și el. E legat de oameni politici din multe partide. Vasile Blaga și Alina Gorghiu au fost amîndoi la lansarea unui centru de copii, care e făcut pe fundația lui personală în Vâlcea! E doctorand la Academia SRI, are relații la Guvern." Stă într-un bloc RAPPS, între Eminescu și Dacia.

- Tolo.ro publică inclusiv înregistrări audio în care managerul de la Malaxa își înjură subordonații pentru că aceștia refuză să mai facă acte fictive.

GALERIE FOTO. Posturile de știri despre demiterea de la Maxala

Cele două episoade ale investigației:

Episodul 1: Înregistrări audio și documente: pile din primărie înmormântate pe banii spitalului Malaxa - Managerul Secureanu scoate zilnic cash din spital pe o firmă dizolvată de un an și jumătate!

Episodul 2: Spitalul Malaxa a plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarouse Jewellery ca să curețe instrumentarul de la ginecologie-sterilizare! A fost fictiv! Cadouri pentru Vrăbi, iubita managerului Secureanu.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Ati vrut primar pe Oprescu? L-ati avut primar general pe cel mai corupt doctor din sistem, sistem care a fost perfectionat prin numirea unor nulitati in functiile de manageri de spitale!
    Acum o aveti pe madame Firea, sa vedeti dupa mandatul ei ce mai ramane!

Trimite un comentariu