Skip to main content

VIDEO. Rebengiuc, actor într-un clip provaccinare al Ministerului Sănătății. Mîndruță și Maria Coman, endorseri pe site

 

PRO VACCIN. Cât de important este un vaccin? "Vaccinurile salvează vieți", spune actorul Victor Rebengiuc, într-un spot lansat astăzi de Ministerul Sănătății. O campanie care promovează importanța imunizării copiilor.

„Toate războiele din secolul trecut au luat aproape două sute de milioane de vieţi, o nimica toată. Variola, poliomelita, tusea compulsivă, tetanosul şi rujeola au luat cam şase sute de milioane de vieţi. Însă vaccinurile au învins toate aceste boli mortale şi tot mai multe vieţi vor fi salvate dacă ne vaccinăm. Vaccinurile salvează vieţi”, spune actorul Victor Rebengiuc în clip.

Publicitate

Campania a fost creată pro bono de agenţia Friends/TBWA și de casa de producţie MultiMedia Est.

Potrivit oficialilor Ministerului Sănătății, campania se adresează publicului larg, cu precădere familiilor cu copii mici, cu scopul de a informa părinții despre cea mai importantă și eficientă metodă de prevenire a bolilor. 

Pagina web prezintă informații despre beneficiile imunizării, Programul Naţional de Vaccinare, precum și mărturii ale unor personalități publice care și-au vaccinat copiii, precum Maria Coman, prezentatoarea Antenei 3 sau jurnalistul Lucian Mîndruţă. De asemenea, sunt prezentate în detaliu vaccinurile adresate copiilor și adulților.

Site-ul campaniei își propune să devină o sursa principală de informare pentru toți cei care vor să afle informații cuprinzătoare și sigure despre vaccinurile esențiale folosite în România, potrivit oficialilor din cadrul Ministerului Sănătății.

Toate informaţiile legate de vaccinare care apar pe site sunt prezentate de specialişti în domeniu, precum doctori, membri ai grupului de vaccinologie din cadrul Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei şi oameni din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

La crearea materialului video au lucrat aproximativ 25 de oameni. Regizor a fost Bogdan Bărbulescu, Marius Ivaşcu a fost director de imagine, iar Dragoş Vâlcu a fost producător general

Spotul s-a filmat în biblioteca Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davilla. Materialele de arhivă aparțin Arhivei Naţională de Film şi de casa de producţie Multi Media Est.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Trimite un comentariu