Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Medic chirurg, pe Tolo.ro: Prin analizele din Cehia, Statul Român recunoaşte că şi-a îmbolnăvit şi chiar ucis pacienţii, folosind dezinfectanţii Hexi în sute de spitale

 
BLOGOSFERĂ. Medic chirurg, pe Tolo.ro: Prin analizele din Cehia, Statul Român recunoaşte că şi-a îmbolnăvit şi chiar ucis pacienţii, folosind dezinfectanţii Hexi în sute de spitale
tolontan 2

REACŢII. Un medic chirurg "de la un mare spital de urgență din București" s-a decis să vorbească, sub protecţia anonimatului, în articolul publicat ieri pe blogul lui Cătălin Tolontan, despre problemele create de dezinfectanţii Hexi. Gestul, în contextul rezultatelor venite din Cehia, care au spus că aproape toţi detinfectanţii Hexi erau ineficienţi. Articolul publicat pe Tolo.ro, primul în blogosferă.

Materialul titrat “Mărturie de chirurg: ”Prin analizele din Cehia, Statul Român recunoaşte că şi-a îmbolnăvit şi chiar ucis pacienţii, folosind dezinfectanţi ineficienţi Hexi în sute de spitale!"" a fost apreciat şi distribuit de peste 3.800 de ori, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Din material:

"-Ce doriți să spuneți publicului?

-Publicului, dar și colegilor mei medici vreau să le spun următorul lucru: documentele acestea arată fără putință de tăgadă că statul român nu și-a făcut treaba, că am folosit dezinfectanți ineficienți care au omorît oameni pen…

-Stați un pic! Sînteți medic, de ce săriți de la una la alta? Cînd spuneți ”ineficiență” de ce asta înseamnă că au murit oameni?

-În mod cert au murit. În mod cert!

-Cum?

-Păi dacă eu vă dau pe dumneavoastră pe burtă, înainte de operație, cu o substanță care nu-și face treaba de a dezinfecta locul, adică de a lăsa zero germeni acolo, ce credeți că se întîmplă?! Înseamnă că poți să mori din infecție sau să te îmbolnăvești. Una din două.

-Spuneți că, în cel mai bun caz, dezinfectanții diluați au provocat îmbolnăvirea pacienților operați?

-Da, ei au provocat infectarea pacientului și, uneori, complicații. Iar în cazul celor cu imunitate scăzută, copii sau bătrîni sau cei cu probleme mari, înțelegeți ce înseamnă!

În topul celor mai apreciate şi distribuite articole publicate ieri în blogosferă au intrat materiale depe blogurile Tolo.ro, Petreanu.ro, Printesaurbana.ro, Arenait.ro şi Blogurile Adevărul.

Menţiune importantă: topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite articole publicate ieri în blogosferă, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Tolo.ro, “Mărturie de chirurg: ”Prin analizele din Cehia, Statul Român recunoaşte că şi-a îmbolnăvit şi chiar ucis pacienţii, folosind dezinfectanţi ineficienţi Hexi în sute de spitale!"" 

- 3.842 likes & shares;

"-Ele aveau totuși un grad de eficiență, nu erau chiar apă chioară!
-Acum sînteți avocații diavolului?
-Nu. Încercăm să înțelegem.
-Medicii știu foarte bine. Dar aveți dreptate, hai să explicăm și oamenilor! E o chestie elementară în bacteriologie. Dacă rămîn doar 10% dintre germeni, e cert că te infectezi! Pentru că bacteriile se înmulțesc imediat. Există un singur standard de eficiență acceptat: cînd ai omorît toate bacteriile sau fungii sau ce ai acolo. Tot, înțelegeți?! În medicină nu există mai puțin de tot în materie de sterilizare și de dezinfecție."

2. Petreanu.ro, “Revoluția, 27 de ani mai târziu: ce-am avut și ce-am pierdut?” 

- 660 likes & shares;

"Eu nu cred c-am pierdut mare lucru. În nici un caz “siguranța zilei de mâine”. Siguranța aceea era o minciună, a ținut cât a ținut înainte să se năruie. Prefer acelei minciuni responsabilitatea propriei libertăți. Am câștigat libertatea de a ne construi, fiecare, propria viață. Unii au reușit, alții nu, dar eșecurile nu justifică nostalgia după vremea minciunii."

3. Printesaurbana.ro, “Ghid de supravieţuire de sărbători pentru familiile cu copii" 

- 516 likes & shares;

"E firesc ca Sărbătorile să vină nu doar cu magie și cadouri și turtă dulce, ci și cu nervi, urlete, conflicte între generații, uși trântite și promisiuni că asta e ultima oară când mai venim la voi de Sărbători, de la anul, gata stăm acasă!!! Probabil e și asta parte din Magia Sărbătorilor, altfel nu-mi explic cum se face că repetăm anual aceleași greșeli, toți. "

4. Arenait.ro, “Cineva a cautat “hastece oan” pe eMAG in 2016: cele mai amuzante cautari”, de Darius J. 

- 457 likes & shares;

"Emag a facut publica o lista (un infografic) cu cele mai amuzante cautari din 2016, “hastece oan” e doar unul dintre ele. Eu am ras cu lacrimi la altele, cum ar fi “husa cu veverita cu dintii scoti pe afara”. Dar mai sunt si altele poate chiar si mai amuzante."

5. Blogurile Adevărul, “Şi acum veniţi cu pâinea, doamnă Shhaideh”, de Mihnea Dumitru 

- 265 likes & shares.

"Sunt profund greşite abordările legate de etnia, soţul sau sexul doamnei Sevil Shhaideh. Doamna în cauză este cetăţean român, fost ministru şi cu un CV destul de respectabil. Nici cheia de citire a deciziei drept una cel puţin surprinzătoare nu este corectă, atunci când faci o campanie întreagă apropo de ingerinţele străine, sorosiste. Strategia era clară, doar că vremea alegerilor a trecut. Acum se merge pe încrederea în cei aleşi."

 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

  • *** care-și spune Tolontan găsește câte un medic, unul din miile de medici rămași în țară, care corespunde scopului misiunii lui! Așa a găsit, un singur medic (dacă nu o fi același...), și în cazul „Colectiv”! Acest „ziarist” de cornere ar trebui să se priceapă la sport, nu la medicină! ***

Trimite un comentariu