Skip to main content

BLOGOSFERĂ. „Minciuna nu învinge niciodată. E doar o pauză a adevărului”. Guran, Mîndruţă şi Petreanu, cele mai share-uite materiale

 
BLOGOSFERĂ. „Minciuna nu învinge niciodată. E doar o pauză a adevărului”. Guran, Mîndruţă şi Petreanu, cele mai share-uite materiale

Postările de pe bloguri despre rezultatele alegerilor s-au distribuit intens pe Facebook. Moise Guran, Lucian Mîndruţă şi Vlad Petreanu au dat cele mai share-uite materiale în prima zi după alegerile de duminică.

Publicitate

Câte distribuiri au avut?

Moise Guran a avut peste 10.000 de distribuiri cu textul "Minciuna nu învinge niciodată". Mîndruţă a scris două texte despre alegeri, care însumează 5.000 de share-uri. Vlad Petreanu a circulat pe Facebook cu textul Dilema lui Dragnea.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, într-o selecţie Facebrands Pro pentru Paginademedia.ro:

1. biziday.ro, “Minciuna nu învinge niciodată. Nu definitiv!” - 10784 like-uri & share-uri;

Din postarea lui Guran:

"Fără Adevăr nu există democraţie. Iar jobul nostru, al jurnaliştilor, ăsta este în final – să apărăm societatea de minciună.

Aflată faţă în faţă cu altceva, chiar cu perspectiva unei meritocraţii care este ea însăşi ceva de speriat pentru o parte importantă a populaţiei, România a reacţionat respingând un nou pe care nu-l cunoştea, doar pentru că răul cu care era deja obişnuită, poate, eventual, să o mai păcălească o dată cu creşterile de pensii şi salarii.

Indiferent de scorul acestor alegeri, Minciuna este doar o pauză a Adevărului. Adevărul nu poate fi învins."

2. Blogurile Adevărul, “Poate fi prim-ministru o persoană condamnată penal?”, Dan Mihai, Apador-Ch- 2795 like-uri & share-uri;

Din postare:

"Ce se poate face legal în situaţia în care un partid care câştigă alegerile (să zicem că nu cu 45-50%, ci cu 90%) doreşte ca prim-ministru să fie o persoană „condamnată penal”, iar majoritatea parlamentară votează învestirea unui premier cu cazier?

Obstacolul dintre o persoană condamnată definitiv şi funcţia de prim-ministru este existenţa unei legi care interzice unui condamnat penal să fie prim-ministru."

3. lucianmindruta.com, “PSD a castigat Campionatul, dar nu si Cupa. Aceea e la USR” - 2559 like-uri & share-uri;

Din postarea lui Mîndruţă:

"PSD nu castiga la asemenea distanta daca nu erau strategiile proaste ale PNL-Gorghiu. O catastrofa pe care am curajul s-o numesc tradare. Doar USR poate spune ca a castigat ceva meritat pe de-a intregul. O metamorfoza a sute de mii de romani. Pe care i-a scos din scarba si neajutorare si i-a transformat in cetateni.

O mentiune si pentru Klaus Iohannis: e clar acum ca acesta e primul si singurul sau mandat. Asta e tot ce merita si o spun cu durere, pentru ca am sperat in el.

Presedintele trebuie sa fie un lider capabil sa duca lumea dupa el, in momente grele. Si am sentimentul ca dumneavoastra aveti ori prea multe indoieli ori prea putin chef de munca asta. N-o spun doar eu: o spune prezenta la urne in Sibiul natal. Aia e adevarata evaluare la jumatate de mandat!"

4. lucianmindruta.com, “Plângi? Să-ţi dau o batistă!” - 2406 like-uri & share-uri;

Din postarea Plângi? Să-ţi dau o batistă:

Sunt trei feluri de romani frumosi acum:

Unul plange cu capul in pumni (pentru ca Dragnea i-a intepat bula de facebook in care traia, cu acul subtire al realitatii)

Altul se gandeste sa emigreze (fara sa realizeze ca si in alte tari castiga alegerile nationalistii, care se vor uita urat la el)

Si-al treilea sarbatoreste la misto: “Unde sa mai plecam cand eu, ca profesor, o sa am salariul mai mare ca Suedejii? Asa a promis domnul Dragnea”

Toti trei trebuie sa accepte realitatea: ca democratia poate livra un rezultat nu doar neplacut pentru tine, ci si pentru ceea ce percepi, de fapt, ca fiind progresul societatii. (...)

Generatia mea (decreteii) a schimbat Romania fara sa aiba ministri, secretari de stat, masini negre, fani in Teleorman sau apa sfintita. Generatia mea a gandit, a vorbit si a facut – fiecare in viata lui – cate un pic. cate ceva, pana s-a strans.

Puterea e in ceea ce facem, in ceea ce acceptam si in ceea ce respingem in fiecare zi.

Puterea e exemplul personal, nu jelania in social media.

5. petreanu.ro, “Dilema dlui Dragnea” - 1641 like-uri & share-uri.

Din materialul lui Vlad Petreanu:

"Practic, sub Liviu Dragnea, PSD a obţinut cel mai mare scor electoral din ultimii 25 de ani. Să-i dăm cezarului ce merită: victoria asta este a lui Liviu Dragnea (...).

Dacă propune un alt prim-ministru în afară de el însuşi, dl. Dragnea pierde partidul. Premierul controlează resurse atât de mari şi are o greutate politico-financiară atât de mare încât, oricât de puternic ar fi un lider de partid, nu poate scăpa atracţiei gravitaţionale ce acţionează din Palatul Victoria.

Dacă se auto-propune ca prim-ministru, nu doar că va irita o mare parte a societăţii (totuşi, un prim-ministru cu condamnare?), dar are şansa de a intra ruşinos în istorie ca primul şef de guvern european cu cazier şi, mai rău, ar putea deveni primul şef de guvern european care se duce la puşcărie direct de la cabinet, pentru că, vineri, ÎCCJ tocmai a dat verde începerii celui de-al doilea proces penal în cazul său (sub acuzaţii de fals intelectual şi abuz în serviviu).

Iar dacă preşedintele Iohannis refuză cu încăpăţânare să-l desemneze, urmează o criză politică şi, cine ştie, alegeri anticipate, poate o tentativă de suspendare, deci un haloimăs de lungă durată ce riscă să epuizeze societatea şi să afecteze, în cele din urmă, scorul electoral al PSD şi, din nou, funcţia dlui Dragnea."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    Tot nu am inteles cine e Guran si de ce conteaza ce scrie el. La fel Mandruta. Propaganda astora pe Facebook a avut rezultat zero, in viata reala oamenii au alte probleme si alte dorinte. Indivizii astia habar nu au pe ce lume traiesc, la ce varste au ... par niste copii mici.

Trimite un comentariu

sus