Skip to main content

BLOGOSFERĂ. „Minciuna nu învinge niciodată. E doar o pauză a adevărului”. Guran, Mîndruță și Petreanu, cele mai share-uite materiale

 
BLOGOSFERĂ. „Minciuna nu învinge niciodată. E doar o pauză a adevărului”. Guran, Mîndruță și Petreanu, cele mai share-uite materiale

Postările de pe bloguri despre rezultatele alegerilor s-au distribuit intens pe Facebook. Moise Guran, Lucian Mîndruță și Vlad Petreanu au dat cele mai share-uite materiale în prima zi după alegerile de duminică.

Publicitate

Câte distribuiri au avut?

Moise Guran a avut peste 10.000 de distribuiri cu textul "Minciuna nu învinge niciodată". Mîndruță a scris două texte despre alegeri, care însumează 5.000 de share-uri. Vlad Petreanu a circulat pe Facebook cu textul Dilema lui Dragnea.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, într-o selecție Facebrands Pro pentru Paginademedia.ro:

1. biziday.ro, “Minciuna nu învinge niciodată. Nu definitiv!” - 10784 like-uri & share-uri;

Din postarea lui Guran:

"Fără Adevăr nu există democrație. Iar jobul nostru, al jurnaliștilor, ăsta este în final – să apărăm societatea de minciună.

Aflată față în față cu altceva, chiar cu perspectiva unei meritocrații care este ea însăși ceva de speriat pentru o parte importantă a populației, România a reacționat respingând un nou pe care nu-l cunoștea, doar pentru că răul cu care era deja obișnuită, poate, eventual, să o mai păcălească o dată cu creșterile de pensii și salarii.

Indiferent de scorul acestor alegeri, Minciuna este doar o pauză a Adevărului. Adevărul nu poate fi învins."

2. Blogurile Adevărul, “Poate fi prim-ministru o persoană condamnată penal?”, Dan Mihai, Apador-Ch- 2795 like-uri & share-uri;

Din postare:

"Ce se poate face legal în situaţia în care un partid care câştigă alegerile (să zicem că nu cu 45-50%, ci cu 90%) doreşte ca prim-ministru să fie o persoană „condamnată penal”, iar majoritatea parlamentară votează învestirea unui premier cu cazier?

Obstacolul dintre o persoană condamnată definitiv şi funcţia de prim-ministru este existenţa unei legi care interzice unui condamnat penal să fie prim-ministru."

3. lucianmindruta.com, “PSD a castigat Campionatul, dar nu si Cupa. Aceea e la USR” - 2559 like-uri & share-uri;

Din postarea lui Mîndruță:

"PSD nu castiga la asemenea distanta daca nu erau strategiile proaste ale PNL-Gorghiu. O catastrofa pe care am curajul s-o numesc tradare. Doar USR poate spune ca a castigat ceva meritat pe de-a intregul. O metamorfoza a sute de mii de romani. Pe care i-a scos din scarba si neajutorare si i-a transformat in cetateni.

O mentiune si pentru Klaus Iohannis: e clar acum ca acesta e primul si singurul sau mandat. Asta e tot ce merita si o spun cu durere, pentru ca am sperat in el.

Presedintele trebuie sa fie un lider capabil sa duca lumea dupa el, in momente grele. Si am sentimentul ca dumneavoastra aveti ori prea multe indoieli ori prea putin chef de munca asta. N-o spun doar eu: o spune prezenta la urne in Sibiul natal. Aia e adevarata evaluare la jumatate de mandat!"

4. lucianmindruta.com, “Plângi? Să-ți dau o batistă!” - 2406 like-uri & share-uri;

Din postarea Plângi? Să-ți dau o batistă:

Sunt trei feluri de romani frumosi acum:

Unul plange cu capul in pumni (pentru ca Dragnea i-a intepat bula de facebook in care traia, cu acul subtire al realitatii)

Altul se gandeste sa emigreze (fara sa realizeze ca si in alte tari castiga alegerile nationalistii, care se vor uita urat la el)

Si-al treilea sarbatoreste la misto: “Unde sa mai plecam cand eu, ca profesor, o sa am salariul mai mare ca Suedejii? Asa a promis domnul Dragnea”

Toti trei trebuie sa accepte realitatea: ca democratia poate livra un rezultat nu doar neplacut pentru tine, ci si pentru ceea ce percepi, de fapt, ca fiind progresul societatii. (...)

Generatia mea (decreteii) a schimbat Romania fara sa aiba ministri, secretari de stat, masini negre, fani in Teleorman sau apa sfintita. Generatia mea a gandit, a vorbit si a facut – fiecare in viata lui – cate un pic. cate ceva, pana s-a strans.

Puterea e in ceea ce facem, in ceea ce acceptam si in ceea ce respingem in fiecare zi.

Puterea e exemplul personal, nu jelania in social media.

5. petreanu.ro, “Dilema dlui Dragnea” - 1641 like-uri & share-uri. 

Din materialul lui Vlad Petreanu:

"Practic, sub Liviu Dragnea, PSD a obținut cel mai mare scor electoral din ultimii 25 de ani. Să-i dăm cezarului ce merită: victoria asta este a lui Liviu Dragnea (...).

Dacă propune un alt prim-ministru în afară de el însuși, dl. Dragnea pierde partidul. Premierul controlează resurse atât de mari și are o greutate politico-financiară atât de mare încât, oricât de puternic ar fi un lider de partid, nu poate scăpa atracției gravitaționale ce acționează din Palatul Victoria.

Dacă se auto-propune ca prim-ministru, nu doar că va irita o mare parte a societății (totuși, un prim-ministru cu condamnare?), dar are șansa de a intra rușinos în istorie ca primul șef de guvern european cu cazier și, mai rău, ar putea deveni primul șef de guvern european care se duce la pușcărie direct de la cabinet, pentru că, vineri, ÎCCJ tocmai a dat verde începerii celui de-al doilea proces penal în cazul său (sub acuzații de fals intelectual și abuz în serviviu).

Iar dacă președintele Iohannis refuză cu încăpățânare să-l desemneze, urmează o criză politică și, cine știe, alegeri anticipate, poate o tentativă de suspendare, deci un haloimăs de lungă durată ce riscă să epuizeze societatea și să afecteze, în cele din urmă, scorul electoral al PSD și, din nou, funcția dlui Dragnea."
 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Tot nu am inteles cine e Guran si de ce conteaza ce scrie el. La fel Mandruta. Propaganda astora pe Facebook a avut rezultat zero, in viata reala oamenii au alte probleme si alte dorinte. Indivizii astia habar nu au pe ce lume traiesc, la ce varste au ... par niste copii mici.

Trimite un comentariu