Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Moise Guran: Votul cetăţeanului informat, cea mai puternică armă. Opinia, virală pe reţelele sociale

 
BLOGOSFERĂ. Moise Guran: Votul cetăţeanului informat, cea mai puternică armă. Opinia, virală pe reţelele sociale

Votul cetăţeanului informat este cea mai puternică armă şi sondajele de opinie din preajma alegerilor sunt exerciţii de comunicare “perverse”. Opinia lui Moise Guran, publicată ieri pe blogul personal, virală pe reţelele de socializare.

Materialul publicat pe blogul Biziday.ro, cu titlul “Nu există armă mai puternică decât votul unui cetățean informat”, a adunat aproape 6.400 de aprecieri şi distribuiri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Din articolul de opinie:

“La noi sondajele electorale au o marjă de eroare inacceptabilă. De multe ori e calculată așa, în mod intenționat, pentru a putea fi comunicat un rezultat sau altul. În alte situații, destul de frecvente de altfel, românii una spun și alta fumează, adică fie declară că se duc la vot și nu se mai duc, fie pare că nu se duc, dar evenimente sau conjuncturi ulterioare îi determină să o facă, așa cum s-a întâmplat de exemplu în 2014.”

În topul celor mai apreciate şi distribuite articole de opinie publicate ieri în blogosferă, au intrat mai intrat materiale de pe blogurile Simonatache.ro, Blogurile Adevărul, Tolo.ro şi Lucianmindruta.com.

Menţiune importantă: topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite articole de opinie publicate ieri în blogosferă, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Biziday.ro, “Nu există armă mai puternică decât votul unui cetățean informat”

- 6377 like-uri & share-uri;

Publicarea sondajelor în campania electorală este, de principiu, un exercițiu de comunicare, dar unul extrem de pervers. Asta pentru că, în cele mai multe cazuri, ele sunt arme pentru demobilizare a celuilalt. 

2. Simonatache.ro, “Cum vor să ne salveze PSD și ALDE din mâinile ministrului ucigaș și traficant de organe”

- 2100 like-uri & share-uri;

Unde ne-au adus ultimii 26 de ani de guvernare, la capitolul sănătate? Pe locul I în topul european al deceselor evitabile. Mai direct spus, 1 din 2 români moare cu zile, pentru că sistemul nu e în stare să-l salveze. Ce ne-a adus aici? Hoția și iresponsabilitatea criminală a celor care au fost la putere în toți anii ăștia.

3. Blogurile Adevărul, “Stupori cotidiene”, de Andrei Pleșu

- 1840 like-uri & share-uri;

E tot mai vocal şi - s-ar zice - tot mai apreciat de popor discursul naţionalist, în varianta lui cea mai trivial-previzibilă: suntem dirijaţi din afară (Bruxelles-SUA-Soros-unguri-masoni-oculta mondială), ni se cumpără ţara centrimetru cu centimetru (nu e clar cine o vinde), România e în pragul dezmembrării

4. Tolo.ro, “DNA mai are un dosar cu managerul de la Malaxa: l-a mituit pe Dan Diaconescu! Mari politicieni tremură în faţa mesajului lui Secureanu - 'îi am înregistraţi pe toţi!'"

- 1083 like-uri & share-uri;

Florin Secureanu le-a spus apropiaților, încă de acum ceva vreme, că merge la ambele capete ale acestor alegeri parlamentare și că ”le-am dat tuturor, primării, politicieni și firme”. Unora le-a dat lucrări supraevaluate, adică ocazia de a scoate bani, iar altora, direct bani. ”Ca mare băutor de șampanie, asta e băutura lui preferată!, el își pregătise șampania din timp pentru 11 decembrie, că oricum urma să iasă bine”, povestește un om din spital.

5. Lucianmindruta.com, “Cum plateste Romania de 3 ori mai mult decat America pe softurile statului”

- 785 like-uri & share-uri.

Asta e. Statul roman plateste de vreo 3 ori mai mult decat cel american (raportat de diferenta de PIB) pe software. De trei ori mai mult. Pe software-ul statului. Pe cap de locuitor. Decat America!!!

Si o face unor companii romanesti, patriotice desigur, in vreme ce prietenii si beneficiarii spagilor acestor companii (cand nu sunt de-a dreptul proprietarii lor) se plang de concurenta neloiala a multinationalelor.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu