Skip to main content

De ce prinde Singur Acasă? A fost cel mai vizionat film din 2016 de pe toate posturile

 
De ce prinde Singur Acasă? A fost cel mai vizionat film din 2016 de pe toate posturile

Difuzat, redifuzat, reluat Crăciun după Crăciun de Pro TV, Singur Acasă, 1, 2 sau 3 scoate audiențe record.

Publicitate

Sâmbătă, Singur Acasă 2 a scos cele mai mari cote de piață din toate difuzările seriei. Mai mult, a fost CEL MAI VIZIONAT FILM din 2016, de pe toate posturile de televiziune.

O singură explicație este greu de găsit. Tradiție? Nostalgie? Lipsă de alternativă?

Paginademedia.ro a selectat câteva răspunsuri puse pe Facebook de utilizatori și oameni din media.

Este o “tradiție” spune Ioana Avădani (CJI). “Pentru filmele “nemuritoare nu cauți explicații”, punctează și Mioara Radu (fost PR Digi 24).

Dan Balotescu (Media Investment), vine cu un posibil răspuns:

“Copiii care acum au patru-cinci ani sunt la prima vizionare. Generațiile care vin din urmă și nu au văzut seria se uită și, împreună cu ei, părinții”.

Dacă la noi “tradiția” este Singur Acasă, în Suedia tradiția este un program Disney, scrie un alt utilizator, care exemplifică și cu audiențele de acolo.

Din mențiunile despre film, câteva din comentariile despre succesul Home Alone, de pe Facebook:

Adrian Jugănaru:

Incepand cu 1960 televiziunea de stat din Suedia difuzeaza in ajunul Craciunului, de la 15 la 16, o editie speciala Disney. An de an a avut ratinguri record, varful fiind in 1997 (4.3 milioane telespectatori la o tara ce avea putin peste 9 milioane de locuitori). In ultimii 10 ani s-a oscilat intre 3.2 si 3.9 milioane telespectatori. Ca idee de comparatie, cel mai urmarit program saptamana trecuta (un show de cultura generala) a ajuns la 2.67 milioane, iar stirile au atins un maxim de 1.72 milioane.

Concluzia ar fi ca nu te joci cu traditiile.

Mioara Radu:

Pentru filmele din categoria "nemuritoare' nu cauti explicatii. Pur si simplu, te uiti pentru ca iti plac

Andra Moraru:

Multe generații au crescut cu "Home alone" de Crăciun, deja e tradiție.

Dan Balotescu:

Copiii din target nu l-au vazut acum 12 ani. Cei care au patru-cinci ani il vad prima data. Vin din urma generatii care vor sa-l vada, iar parintii il revad odata cu ei.

Vitalie Cojocari:

Atunci când ceva e bun, e bun și peste o sută de ani. Home Alone a devenit sinonim cu Crăciunul la televizor. Oare peste o sută de ani tot la #singuracasă ne uităm?

Și tot la PRO TV?

Cristi Dimitriu (News.ro)

Acum e la Pro TV "Singur acasă 2" în reluare și mă întreb deja ce audiență va face iar :) Băiatului meu tot îi place, deși îl știe pe dinafară. Acum nu se mai uită decât puțin că l-a văzut ieri, dar anul viitor pun pariu că vedem iar filmele din serie. Avem altă ofertă mai bună anul viitor? Cam așa e și la alegeri

Nadina Nedelea:

Nu aveți decât să râdeți și să vă minunați de cei care privesc și reprivesc. Dar dacă ei se distrează, de ce v-ar da socoteală vouă?

Anca Pascale:

Este un film extrem de amuzant - seria a fost. Si eu o revad cu placere - nu o caut dar daca se intampla... o vad. Acest film este legat de Craciun si fireste...audienta este mai mare acum. A devenit un Christmas classic.

Ce părere aveți?

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu trebuie cautate explicatii. Si in SUA se difuzeaza de sarbatori aceleasi filme sau animatii in primetime ("Rudolph, the Red-Nosed Reindeer," "A Charlie Brown Christmas" etc ) si fac audienta foarte mare in fiecare an.
  • mie imi plac filmele astea eu nu fac mofturi mie imi convin mai degraba mi-ar parea rau daca nu ar mai fi deloc difuzate asa da dar mie imi plac filmele astea sunt bune intotdeauna de sarbatori pentru mine vizionandu-l reprezinta o nostalgie ce sa mai filme memorabile se fac filme de sarbatori si in prezent noi dar parca cele vechi sunt mai bune sunt clasice iar clasicul e clasic orice ar fi

Trimite un comentariu