Skip to main content

TRANZACȚIE-RECORD. Grupul lui Rupert Murdoch va achiziţiona televiziunea britanică Sky cu miliarde de lire

 
TRANZACȚIE-RECORD. Grupul lui Rupert Murdoch va achiziţiona televiziunea britanică Sky cu miliarde de lire
Rupert Murdoch

Grupul american 21st Century Fox a anunţat că va achiziţiona în totalitate postul britanic de televiziune cu plată Sky, într-o tranzacţie de 11.7 miliarde de lire sterline, scrie agenția Reuters

Compania deţinută de magnatul Rupert Murdoch va plăti 10.75 de lire sterline per acţiune, sau 11.7 miliarde de lire sterline pentru achiziţionarea a 61% din acţiunile Sky. Prețul per acțiune oferit de Fox este cu 40% mai mare față de prețul înregistrat de acțiunile Sky la momentul închiderii ședinței din 6 decembrie.

Publicitate

Tranzacția va permite noului proprietar controlul total asupra postului TV, cu 22 de milioane de clienţi din Marea Britanie, Irlanda, Italia, Germania şi Austria, 21st Century Fox deținând deja 39% din acțiunile grupului media Britanic.

Motivul pentru care grupul american a decis să iniţieze tranzacţia a fost, potrivit Reuters, scăderea cu 15% a preţului de pe bursă a lirei sterline, pe fondul deciziei Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană, ceea ce a dus la o scădere dramatică a acţiunilor postului Sky.

Este a doua încercare a familiei Murdoch de a achiziţiona postul britanic. În urmă cu cinci ani, încercarea grupului american de a prelua Sky a eşuat în urma unui scandal de interceptare a telefoanelor de către News of the World, unul din tabloidele deținute de Murdoch.

Rupert Murdoch domină piața media și peisajul politic din Marea Britanie de zeci de ani, fiind susținut de-a lungul vremii de prim-miniștri precum Margaret Thatcher, Tony Blair sau Davin Cameron.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

  • Dacă tot scrieți un articol vă rog să-l traduceți ca lumea!
    Greșelile pe paginademedia sunt la ordinea zilei. Se pare că contează mai mult numărul de vizite și nu modul în care sunt scrise articolele adică incomplete și plin cu greșeli.
  • "va achiziţiona în totalitate postul britanic de televiziune cu plată Sky".. nu e doar un post, e un radiodifuzor cu sute de posturi tv... corectati.

Trimite un comentariu