Skip to main content

Membru CNA: Indiferent de rezultatul alegerilor, noi ne-am abandonat misiunea. CNA a dovedit că este o instituție nefuncțională, ineficientă și chiar penibilă

 
Membru CNA: Indiferent de rezultatul alegerilor, noi ne-am abandonat misiunea. CNA a dovedit că este o instituție nefuncțională, ineficientă și chiar penibilă
CNA

"Nu ne-am făcut treaba ca instituție". "Nu am făcut nimic în campanie că nu am avut cvorum". "Indiferent de situație, noi, CNA, nu ne-am făcut treaba ca instituție". "CNA a dovedit că este o instituție nefuncțională, ineficientă și chiar penibilă".

Declarațiile dure legate de forul audiovizuale vin chiar din partea unui membru al instituției, Dorina Rusu. Au fost făcute chiar în deschiderea ședinței de astăzi, prima după câteva săptămâni de campanie electorală în care CNA nu s-a întrunit.

Publicitate

Membrul CNA a atras atenția asupra absenteismului membrilor CNA: nu stiu daca scopul absenteismului a fost protejarea radiodifuzorilor, dar sigur, ASTA E EFECTUL, protejarea radiodifuzorilor care incalca legea.

Dorina Rusu, membru CNA, despre CNA: 

În perioada asta eu am vazut la tv diverse incalcari ale legii, pentru care m-am autoasesizat.

Proglema grava e ca noi nu am putut sa facem nimic in campanie, pentru ca nu am avut cvorum.

Cred ca CNA si-a abandonat misiunea pe care o are. Vorbesc despre CNA, pentru ca pana la urma noi suntem CNA.

Nu au lipsit doar de la PSD, asta voiam sa spun. Indiferent de rezultatul alegerilor, noi ne-am abandonat misiunea, noi CNA nu ne-am facut treaba ca institutie.

Au fost in campanie manipulari grosolane pe care nici nu le-am pus in discutie, nu mai vorbesc de sanctionari.

CNA a dovedit ca este o instituție nefuncțională, ineficientă și chiar penibilă.

Poate ca nu ne intelegem intre noi, dar impportant e sa venim la serviciu si sa ne facem treaba pentru care suntem platiti. Nu stiu daca scopul absenteismului a fost protejarea radiodifuzorilor, dar sigur, ASTA E EFECTUL, protejarea radiodifuzorilor care incalca legea.

Trebuie sa vorbim si despre cauzele pentru care s-a ajuns aici. De ce Dumnezeu s-a ajuns aici? De ce nu vin oamenii la serviciu, de ce si-au abandonat misiunea? Cred ca e lipsa totala de autoritate. Un presedinte nu are credibilitate, nu are autoritate. Este cercetat penal si asta se rasfrange si asupra institutiei. Si din cauza asta institutia a cazut in derizoriu. Asta e prima cauza si cea mai importanta.

O alta cauza e si legea audiovizualului, care ar trebui schimbata in bine. Probabil ca e perimata si nu mai face fata exigentelor actuale. Ar trebui schimbată, cu contribuția societății civile, a radiodifuzorilot.

Cred ca ar trebui facuta si o schimbare a Regulamentului de Organizare și Funcționare a CNA, astfel incat sa existe o posibilitate de sanctiune, care sa nu mai duca la absenteism. 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

  • Cna= rusine! Mare dreptate are d na Rusu. Cu siguranta absenta CNA din campanie a lasat un gol imens in care cei care au incalcat legea au facut o liniar zi de zi si fara a fi opriti in vreun fel. Ce sa mai spunem de incalcarea voita a legii audiovizualului chiar de catre membrii institutiei care interpreteaza articolele dupa bunul plac, sau mai corect, dupa interesul de partid. Rusine!
  • nu am auzit pe nimeni sa refuze salariul sau sa il doneze. de curiozitate: poate afla cineva de ce nu vin la sedinte? au treaba? ce treaba? ce fac in timpul ala?
  • rezolvarea ar fi foarte simpla. nu vin la munca, nu primesc salariu ala mare pentru care nu fac nimic. si dupa cateva absente sa vina concediere.
  • Are dreptate. Trebuie schimbat Regulamentul astfel încât în locul membrilor titulari ai CNA care nu pot participa la ședințe, din diferite motive, să fie prezenți și să voteze supleanții lor.
  • Singura rezolvare se numeste DNA ! Acolo este salvarea acestei institutii care a avut un rol imens in rezultatul alegerilor.

Trimite un comentariu