Skip to main content

SURPRIZA sfârșitului de an. Discovery reintră pe rețeaua RCS

 
SURPRIZA sfârșitului de an. Discovery reintră pe rețeaua RCS

UPDATE. Canalele care intră în grila RCS vor fi Discovery, TLC, E! Entertainment, Cinemax 2, Discovery HD și HBO 2 HD.

Publicitate

După patru ani de absență, posturile Discovery revin în rețeaua RCS, dar și pe platforma DTH Digi. Potrivit informațiilor paginademedia.ro, e o chestiune de zile până când posturile vor fi din nou în rețeaua RCS, atât pe cablu, cât și pe DTH.

Contactați de paginademedia.ro reprezentanții Discovery nu au comentat informația, iar cei ai RCS&RDS nu au putut fi contactați până la ora publicării acestei informații. 

ISTORIA CONFLICTULUIRCS&RDS a scos Discovery Channel din grila DTH Digi în ultima săptămână din noiembrie 2012 după ce a expirat contractul de retransmisie.  RCS&RDS a refuzat să-l mai prelungească, precizând că Disocvery este de trei ori mai scump decât alte canale similare, „în condițiile în care postul are o audiență de 1%”. Pe 1 decembrie posturile Discovery au ieșit și din rețeaua de cablu. Principalele posturi ale Discovery, Discovery Channel și Animal Planet, au fost înlocuite la momentul respectiv cu BBC Entertainment și Digi Animal World. Ulterior, în locul Discovery Channel, RCS a introdus History, care a avut o creștere importantă de audiență grațe acestei mutări. 

Decizia celor de la RCS&RDS a atras un val de proteste în mediul online. A fost lansată și o petiție online care a atras, la momentul respectiv, peste 30.000 de semnături. Discovery a trimis la sediul central al RCS&RDS cutiile cu petiții însă compania a refuzat să primească coletul, după cum paginademedia.ro a scris la momentul respectiv, AICI.

Citește și: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Este 10 ianuarie, iar Discovery ID + Discovery World emit în continuare la Telekom, cu subtitrare în limba română, deși se anunțase că, începând cu 1 ianuarie, nu vor mai fi disponibile în România. Pe site-ul Discovery România se găsește programul acestor posturi pentru următoarele două săptămâni.
 • Thor
  29.12.2016 @ 16:17
  Adevărata surpriză e faptul că se închide port.ro din ianuarie - furnizor pentru EPG-ul tuturor marilor operatori TV, pentru programul TV Mania și al celorlalte ghiduri TV tipărite care mai apar.

  Se pare că nu s-a închis. Oricum s-ar fi anunțat din timp.
 • @Genius: daca o sa cauti interviuri cu ea o sa vezi ca face programul. Se lauda si cu modificarea grilei Discovery pentru a o face mai atractiva pentru femei, in stilul postului lor TLC.
 • Alex2, e canal creat particularizat pe Romania la un pret de 1 cent pe abonat. Neamtu si Englezu care dau poate 50 de centi pe abonat vad cu totul altceva. Ada Roseti se ocupa de vanzari, publicitate etc, nu ea face programul.
  La fel e History Channel, fara nicio legatura cu istoria
  Sau HBO care da filme Romanesti... s-a lansat parca cu 5 dolari pe luna si acum e 2...
 • Cine isi mai aminteste ce programe bune avea Discovery pana sa ajunga sefa madama chimista Ada Roseti, autointitulata critic de film??? Nimeni...
 • mai romani , in romania aceste au rating foarte mic , ce va agitati atata , ori este , ori nu este , romanii prefera divertismentul
 • Paricioclea, mare dreptate ai ! Asta am spus si eu ! Digi World-urile si Life sunt cu 1000 ani lumina peste Discovery. Sa-I dea Dumnezeu sanatate lui Zoli Teszari ca a scos Discovery !
  De ce le reintroduce ? Probabil au conditionat retransmisia Eurosporturilor sa fie si Discovery. Discovery cele mai jenante de fapt. Discovery Travel & Living a fost scos din Romania de ani buni, Discovery World dispare de la 1 ianuarie. Discovery Science e mai scump la fel si Animal. Asa ca au creat o varianta pentru Romania sa fie si la noi sigla pe ecran. La fel cum e History care nu are treaba deloc cu istoria - vezi Razboiul Depozitelor, Asii Amanetului.... Vorbim de History Channel, nu de Viasat. Aia e altceva.
  De accord si cu Cristi.
 • Digi Life , Digi World , Digi Animal World sunt la ani distanta peste canalele Discovery .
  Dar niste bieti abonati la Romtelecom nu au cum sa stie asta , ai au doar o oferta inferioara .
 • ASADAR....PROMOVATI CULTURA FRATILOR!!!...NU MAI BAGATI SLOGANUL:"ASA CERE PUBLICUL"!!!...IN RITMUL ASTA...TARA VA FI PLINA DE..."MAREANI"INCOLONATI SPRE CABINELE DE VOT! !!
 • TOATE IDIOTENIILE,INCULTURA,KITCHUL,SUNT PROMOVATE PE TOATE POSTURILE,FALSE VALORI AGRAMATE SI INCULTE SUNT MEDIATIZATE!!!..IMBECILIZAREA ESTELA EA ACASA!!!..UITATI-VA CE "***" SUNT SI ACUM DE REVELION...CICA "STARURI".....VAI DE MAMA NOASTRA!!!
 • O surpriză ar fi fost dacă reveneau cu toată oferta Discovery, inclusiv Discovery Science (SD+HD), Animal Planet (SD+HD), ID Xtra (SD+HD) și DTX HD. Dar asta ar fi fost deja prea mult pentru RCS&RDS, companie care oferă cea mai slabă ofertă TV de pe piață - comparativ cu iNESTV, Telekom sau UPC. Prin Discovery RO/Discovery Showcase HD, pachetul Eurosport disponibil în continuare și Antena 1 HD + Antena 3 HD cei de la RCS&RDS s-au asigurat pentru un timp în rândul abonaților. Tot legat de acest subiect, Discovery ID și Discovery World emit și acum la Telekom. Interesant de văzut cu ce vor fi înlocuite de la 1 ianuarie.

  @Thor Am prins și eu anunțul acela de pe port.ro astăzi. Spuneau că, începând cu 1 ianuarie 2017, site-ul nu va mai fi disponibil în România. Acum văd că nu mai apare.

Trimite un comentariu