Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Guran, despre “vrăjile” lui Dragnea cu bugetul de stat, cel mai distribuit pe reţelele sociale

 
BLOGOSFERĂ. Guran, despre “vrăjile” lui Dragnea cu bugetul de stat, cel mai distribuit pe reţelele sociale

„Liniște! Dragnea va face o vrajă…”, un text semnatd e Moise Guran pe Biziday, a adunat peste 11.000 de like.uri şi share-uri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

 

Din material:

“Pornind de la experiențele anterioare ale țării noastre cu alte guverne socialiste, am presupus la început că Dragnea (și, mai probabil Socol, din spatele lui, mândru descendent al gândirii lui Florin Georgescu) se bazează pe devalorizare și pe deflatarea PIB-ului într-un mod care să umfle în lei veniturile bugetare, astfel încât să închidă gaura făcută la buget.

Nici acum nu exclud asta, dar cred, mai degrabă, că geniile astea ale economiei socialiste fie pur și simplu nu înțeleg inflația ca pe un fenomen social, nu înțeleg adică psihologia maselor pe care le plătesc să-i voteze, fie o înțeleg, pricep faptul că rostogolul prețurilor are nevoie de ani de zile pentru a fi oprit, odată pornit, dar atunci planul e mai pervers decât pare, urmărește îndepărtarea României de Zona Euro și poate chiar… mmm! duceți dvs mai departe raționamentul (până una-alta. o să-i dedic și eu un articol special, la un moment dat).”

În topul celor mai apreciate şi distribuie articole publicate în weekend în blogosferă au intrat materiale de pe platformele Biziday.ro, Petreanu.ro, Eftimie.net şi Blogurile Adevărul.

Menţiune importantă: topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite articole din blogosferă, potrivit unei monitoritzări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Biziday.ro, “Liniște! Dragnea va face o vrajă…”

- 11.260 like-uri & share-uri;

Cât despre șmecheria cu bugetul… de fapt sunt mai multe șmecherii, dar nu foarte multe, și nici complicate, de aia mă și mir că toți tac, Isărescu tace, analiștii băncilor tac, așteaptă toți să-și scoată Grindeanu iepurele din pălărie. Doar Iohannis a fost sfătuit să ia poziție, la învestirea guvernului, și a făcut-o într-un mod care pe mine (critic dur al președintelui) m-a uns pe suflet. Apoi am înțeles că nu-s mulți care au priceput ce a zis Iohannis. Lumea nu înțelege ce e cu deficitul ăla și ce dracu mai vrea mutulică ăsta care a început brusc să predice, precum Sfântu Petru de la Maglavit.

2. Petreanu.ro, “În Republica Penală România, politicienii interlopi vor să se auto-amnistieze” 

- 3.564 like-uri & share-uri;

E totuși incredibil că stăm să discutam chiar și numai o clipă posibilitatea ca infractorii să primească dreptul de a ocupa funcții publice. Păi atunci, pe când polițisti cu cazier de tâlhari, șefi la Serviciul Spargeri? Pe când șoferi profesioniști, condamnați definitiv pentru conducere în stare de ebrietate și fugă de la locul accidentului, angajați să ne ducă zilnic copiii la școală? Pe când vameși condamnați anterior pentru contrabandă? Pe când miniștri cu condamnări definitive pentru mită, fraudă, abuz și trafic de influență? Nu, pe bune, ce dezbatere e aici?

3. Eftimie.net, “Oamenii ăștia trebuiau lăsați în camp” 

- 2.292 like-uri & share-uri;

Păi bine, bă, deșteptule, deci tu mergi pe viscol și ger de care se știa de zile întregi, rămâi în zăpadă, vine omul și te salvează și tot ei sunt nașpa? N-au adus cojoace? N-au venit cu TAB-ul îmblănit? Ce mai trebuia să facă ISU? Să-ți aducă și o bagaboantă? Să-ți facă un masaj la picioare? „Condiții improprii” când îți salvează viața, că tu n-ai mintea unei găini, să te ferești de frig? Ce vrei de la 2017, să dea un decret nen’tu Dragnea să interzică iarna?

4. Blogurile Adevarul, “Jos pixurile de pe PSD!”, de Daniela Rațiu 

- 1.483 like-uri & share-uri;

Reflexul de rapt şi de putere absolută nu a părăsit niciodată PSD, a fost doar ascuns, hrănind visul de putere absolută. Nu e doar euforia victoriei ce vedem noi din 11 decembrie încoace, ci adevărata sa natură de prădător feroce care a ieşit la lumină. Absenţa electoratului de la urne a făcut posibil saltul înapoi în timp. Un salt fără plasă de siguranţă pentru că perspectiva este a unei guvernări obsedate de control total. Nu este nici măcar vorba de o rocadă politică firească într-o democraţie bazată pe votul liber, ci este un război declarat de PSD oricărei forme de opoziţie politică sau în media.

5. Blogurile Adevarul, “Mafia maturităţii mele”, de Laurențiu Ion 

- 1.387 like-uri & share-uri.

Mafia din adolescenţa mea este la închisoare acum, dar mafia maturităţii mele este bine-mersi, apare la televizor şi formează guverne. Am crescut cu ea, ne-am maturizat împreună, iar acum mă vrea supus, şi dacă nu supus, atunci plecat, să dispar cu totul din calea ei nimicitoare.

 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Trimite un comentariu