Skip to main content

SECȚIUNE SPONSORIZATĂ. Vrei un apartament nou? Avantajele și dezavantajele ansamblurilor rezidențiale

 
SECȚIUNE SPONSORIZATĂ. Vrei un apartament nou? Avantajele și dezavantajele ansamblurilor rezidențiale

Un apartament nou, într-un ansamblu rezidențial, sau unul vechi? Ce alegi? Ce avantaje, dar și ce dezavantaje au ansamblurile rezidențiale? Blocurile sunt noi, personalizate, dar poziționarea e, în general, nu foarte aproape de oraș.

Publicitate

Apartamentele noi prezintă o serie de avantaje, dar și de dezavantaje, pe care le vom prezenta în cele ce urmează.

Dintre AVANTAJE amintim:

1. Zero investiții pentru renovare

Fiind vorba de o construcție nouă, proprietarii unui astfel de apartament nu vor fi nevoiți să suporte cheltuieli suplimentare pentru renovarea imobilului. În plus, în cazul blocurilor aflate în faza de construcție, viitorul proprietar poate verifica oricând stadiul lucrărilor, pentru a se asigura că acestea se desfășoară așa cum ar trebui.

2. Finisaje personalizate

În cazul blocurilor aflate în stadiul de construcție, viitorul proprietar își poate alege finisajele, având astfel un apartament personalizat fără costuri suplimentare. Viitorul proprietar poate alege atât tipul finisajelor, cât și culoarea acestora. În această categorie se încadrează faianța, gresia, parchetul și, în unele cazuri, ferestrele și ușile interioare.

3. Multiple posibilități de finanțare

Pe lângă plata integrală, creditul imobiliar sau creditul Prima casă, ansamblurile rezidențiale oferă o nouă metodă de finanțare. Majoritatea dezvoltatorilor oferă posiblitatea de a achiziţiona locuințe prin rate direct la ei. Avansul cerut de aceștia este mai mare decât cel pentru creditul Prima casă, fiind cuprins de obicei între 10 şi 25%, iar restul sumei se împarte în rate lunare egale, pe o perioadă de 5 - 6 ani.

4. Facilități oferite de fiecare ansamblu în parte

În general, ansamblurile rezidențiale oferă parcare subterană și pază non-stop. În unele cazuri, locul de parcare este inclus în prețul apartamentului. În plus, în funcție de mărimea ansamblului și de poziționarea sa, poți beneficia de magazine alimentare, saloane de înfrumusețare, curățătorie de haine, grădinițe și locuri de joacă pentru copii.

Dintre DEZAVANTAJE amintim:

1. Poziționarea

Principalul dezavantaj al ansamblurilor rezidențiale este reprezentat de poziționarea acestora. Cele mai multe dintre ele sunt situate la marginea orașelor, întrucât se întind pe suprafețe mari și ar fi imposibilă construirea lor în zonele centrale. Astfel, în funcție de nevoile tale de deplasare, este posibil să pierzi destul de mult timp în trafic.

2. Cheltuieli suplimentare pentru întreținerea spațiilor comune

În cele mai multe cazuri, locatarii ansamblurilor rezidențiale plătesc lunar o sumă de bani pentru întreținerea spațiilor comune, cum ar fi locurile de joacă pentru copii sau aleile dintre blocuri. În aceste cheltuieli s-ar putea regăsi și paza sau iluminatul aleilor.

Dacă ești în căutarea unei locuințe, ia în calcul și ansamblurile rezidențiale. Participă la Târgul Imobiliar Online Român - TIOR și vizitează toate ansamblurile din zonele care te interesează. În cadrul TIOR vei regăsi oferte speciale și vei putea vorbi cu dezvoltatorii printr-un chat online, apoi vei putea reveni la discuțiile anterioare.

Târgul are loc în perioada 1 - 8 martie, între orele 10.00 - 20.00. Participare este gratuită și poți viziona ansamblurile rezidențiale participante indiferent de locul în care te afli, folosind laptopul, tableta sau telefonul mobil.

GALERIE FOTO:

Citește și:

 

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro

Trimite un comentariu