Skip to main content

SHARED NEWS. Graţierea, subiectul zilei în online. Zeci de mii de share-uri pe Facebook

 
foto: News.ro
foto: News.ro

Proiectul graţierii şi de modificare al Codului Penal a fost subiectul zilei de ieri şi pe Facebook. Patru din cele mai distribuite şi apreciate cinci articole publicate ieri pe site-urile de ştiri tratează acest subiect.

Publicitate

Interesul a crescut gradual, odată cu evoluţia evenimentelor de ieri.

Share-urile şi like-urile date de oamenii de pe reţelele sociale au aşezat cele patru materiale exact în ordinea cronologică în care au fost publicate. Cu alte cuvinte, primul articol publicat, din punct de vedere cronologic, din cele patru este ultimul în top, în vreme ce ultimul material, care a fost publicat aseară, are cele mai multe like-uri şi share-uri.

Like-urile şi share-urile internauţilor cresc odată cu desfăşurarea evenimentelor de ieri, după cum urmează:

Locul 5 - Cristi Pantazi, de la Hotnews, despre întoarcerea în anii '90: ce s-ar întâmpla dacă Guvernul adoptă ordonanţe de urgenţă pentru graţiere şi modificarea Codului Penal - 4.854 like-uri şi share-uri

Pantazi: "Ok, va veti intreba, si ce daca? Ce atita agitatie? Ce pierd eu, omul obisnuit, daca ei fac restauratia? Raspunsul e simplu: pierdeti bani, oportunitati si speranta. Romania anilor 90 era o tara in care se fura pe rupte FARA FRICA. De atunci insa, prin vointa populatiei ei, Romania a intrat in UE si NATO si si-a asumat singura niste standarde mai ridicate decit in Romania lui Iliescu. Calcarea in picioare a acestor standarde inseamna poarta deschisa pentru hoti, delapidatori, abonati la banii publici. Or, furtul din banii publici inseamna ca se imputineaza banii pentru scoli, spitale, autostrazi.

Si nu uitati de speranta. Pe toti ne tine in viata speranta ca peste citiva ani vom trai mai bine, ca macar copiii nostri vor trai mai bine decit noi. Si, târâş-grăpiş, multi dintre noi am simtit un progres in ultimii 10-20 de ani. Or, o distrugere a tuturor acestor reforme greu realizate inseamna exact distrugerea sperantei. A motorului care ne mai tine pe linia de plutire, care ne mai tine in tara."

Locul 4 - Digi 24: Klaus Iohannis a condus şedinţa de Guvern - 5.087 like-uri şi share-uri

Locul 3 - HotNews: Ce prevede proiectul graţierii şi de modificare a Codului Penal, după afişarea lui spre dezbatere publică - 5.292 de like-uri şi share-uri

Locul 2 - B1: Tudor Chirilă cheamă lumea în stradă după ce s-a aflat de planul PSD de a emite ordonanţe de urgenţă pentru graţiere şi modificarea Codului Penal - 5.670 de like.uri şi share-uri

Pe primul loc în top, un articol de pe Digi24.ro, cu titlul “Guvernul declară zi liberă 23 ianuarie 2017, pentru bugetari”.

Cel mai apreciat articol pe subiectul proiectului de graţiere a fost publicat de B1.ro, cu titlul “Tudor Chirilă cheamă lumea în stradă: "Guvernul Grindragnea dă ordonanţe cu dedicaţie pentru Dragnea"”. Materialul a adunat 5.670 de aprecieri şi distribuiri Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din material:

“Ministerul Justiţiei a pus miercuri în dezbatere publică un proiect de ordonanţă de urgenţă privind graţierea. Conform acestuia, toate pedepsele sub 5 ani de ani închisoare vor fi graţiate, iar cei cu vârste de peste 60 ani şi cu boli incurabile în fază terminală vor avea sentinţele reduse la jumătate.

Acest lucru a atras nemulţumirea cântăreţului Tudor Chirilă care a cerut ca lumea să iasă în stradă şi să protesteze împotriva acestei decizii a guvernului, pe care o consideră a fi dată special pentru Liviu Dragnea.”

În top au intrat materiale de pe site-urile B1.ro, HotNews.ro şi Digi24.ro.

Menţiune importantă: topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite articole publicate ieri pe site-urile de ştiri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Digi24.ro, “Guvernul declară zi liberă 23 ianuarie 2017, pentru bugetari”

- 11.884 like-uri şi share-uri pe facebook;

2. B1.ro, “Tudor Chirilă cheamă lumea în stradă: "Guvernul Grindragnea dă ordonanţe cu dedicaţie pentru Dragnea"”

- 5.670 like-uri şi share-uri pe facebook;

3. Hotnews.ro, “Proiectul gratierii prevede ca scapa de pedepse inclusiv cei condamnati cu suspendare, desi Guvernul sustine ca vrea sa scada aglomeratia din inchisori. Plus: gratierea se aplica si faptelor de coruptie”

- 5.292 like-uri şi share-uri pe facebook;

4. Digi24.ro, “Klaus Iohannis a condus şedinţa de Guvern: „Sunt doi elefanţi în încăpere”. Angajamentul premierului”

- 5.087 like-uri şi share-uri pe facebook;

5. Hotnews.ro, “Statul deraiat. Ziua decisiva pentru Romania”, de Cristian Pantazi

- 4.854 like-uri şi share-uri pe facebook.

Facebrands logo

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus