Skip to main content

TRUCURI. De ce nu dansează Dan Negru în emisiuni. Trucuri pentru prezentatorii TV

 
Dan Negru - Foto: Laurentiu Obae
Dan Negru - Foto: Laurentiu Obae

VIDEO PaginademediaTV. De ce nu dansează niciodată Dan Negru în emisiuni? Cum dinamizează emisiunea când trenează? De ce nu arată un obiect mic direct din mână?

Publicitate

Câteva trucuri şi sfaturi de la Dan Negru pentru prezentatorii TV, în interviul video acordat PaginademediaTV. Trucuri prinse, spune el, de la Valeriu Lazarov, omul “de la care am avut de învăţat cel mai mult. De departe”.

Dan Negru, la Interviurile Paginademedia.TV:

•Fac de 17 ani Revelioane, niciodată nu dansez în ele! Pentru că tot Lazarov, la Academia Vedetelor, când am făcut primul Revelion de la Antena 1, mi-a zis: “Dane, dansul ţine de o intimitate! Ţi-l aminteşti pe Mr Bean dansând penibil? Toată lumea va zice “ia uite bă cum dansează Negru ăsta, ca o cizmă”. “Când începe dansul dă-te trei paşi în spate şi ieşi din cadru, lasă-i pe alţii să danseze”.

•Făceam show-uri de televiziune cu Lazarov şi aveam obiecte mici de arătat la cameră. Şi eu am ţinut în mână obiectul mic aşteptând ca obiectivul să se apropie de obiectul din măna mea.

Lazarov zice “Stop!”. “Dan, îţi vând un secret. Te întreb: ţi s-a întâmplat vreodată în viaţă să nu te îndrăgosteşti de o femeie din cauza degetelor ei?” M-am gândit şi am zis: da, au fost momente când nu mi-a plăcut de o gagică pentru că avea degetele urâte. Mi-a zis: “vezi? din patru milioane, câţi se uită la tine acum, sigur un milion va spune că ai un deget foarte urât, chiar dacă tu îl ai foarte îngrijit. Când ai un obiect mic de arătat la cameră pune-l pe o masă, undeva şi nu-ţi arăta degetele, pentru că ele fac parte dintr-o intimitate.”


•Eram în Spania în birourile lui Lazarov, vedeam ziarele din România şi într-o dimineaţă am apărut în trei ziare. Eram în Libertatea, în Evenimentul zilei şi în Naţional. Eram atât de fericit! Şi a venit Lazarov la mine şi mi-a adus trei bucăţi de ciocolată Toblerone. Mi-a zis “ia mănâncă-le tu acum pe toate trei”. I-am zis că nu pot să mănânc trei bucăţi de ciocolată. “Vezi Dan, aşa publicul se va sătura de tine, nu poate să înghită atât de mult Negru, las-o mai cu blândeţe. Nu te duce peste tot, nu te duce la toate emisiunile, nu te băga în toate ziarele, publicul se va sătura de tine”.

E o lecţie pe care am ţinut-o minte, nu mă duc niciodată la o altă emisiune. Stau în banca mea, vin la interviuri rar, vorbesc rar, mă interesează emisiunea mea şi atît.

•Când simt că formatul are o pauză - îl simt, prezentatorul simte primul asta - eu îmi suflec mânecile sau îmi dau jos haina, ca şi când ar urma ceva. De multe ori, nu urmează nimic, dar publicul, în mintea lui, crede că va urma ceva şi rămâne pe emisiunea mea.

Asta este subliminală. Sunt lucruri pe care eu le-am furat, nu le-am învăţat de niciunde. Sunt mii de astfel de trucuri care nu există în niciun manual de jurnalism. Trucurile astea schimbă un format.

VIDEO. De ce nu dansează Dan Negru în emisiuni. Trucuri pentru prezentatorii TV

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vio vio
    Nu stiu ce l-a invatat dar este tot exagerat si ridicol.
  • Coco Coco
    AROGANT!
  • Nosferatu Nosferatu
    Tipa , gesticulează, se strâmbă, se îmbracă nașpa . . . Vai de capul lui
  • Celis Celis
    Mult prea zgomotos cu gesturi aiurea și inutile
  • Inchirieri auto bucuresti Inchirieri auto bucuresti
    Probabil ca nu stie sa danseze.
  • DODO DODO
    cam zbiara ,este obositor cu efect contrar asteptarilor ceva in genul reclamelor americane dominate de urlete ca sa te convinga
  • ARIANA ARIANA
    Trustul INTACT nu renuntati la Dan Negru, ar fi mare pacat !!! Dupa umila mea parere e unul dintre cei mai titrati prezentatori, are tot inteligenta, carisma, spirit de care vreti voi etc., adica multe, multe alte calitati...
  • Ana Manole Ana Manole
    Cu alte cuvinte...sa faci o emisiune in care sa nu faci nimic. Asa te vor placea cei de 50+ ani, pentru ca nu observa cat te agiti, daca o faci la distanta de camere.

Trimite un comentariu

sus