Skip to main content

19.00. Digi 24: Ro-Mânia. Protestele pe TV. România TV: În piaţă e o turmă de ciudoşi. Pro TV şi Antena 1, tot jurnalul despre subiect

 
19.00. Digi 24: Ro-Mânia. Protestele pe TV. România TV: În piaţă e o turmă de ciudoşi. Pro TV şi Antena 1, tot jurnalul despre subiect

Între orele 19.00 şi 20.00, protestele din stradă, care au ajuns la peste 100.000 de oameni numai în Bucureşti, sunt pe toate posturile de ştiri şi la jurnalele generaliste. Digi 24 dă burtiera serii: Ro-mânia!

Publicitate

Imagini si transmisiuni şi la Observatorul Antenei 1 (care a început la 18.30) şi la Pro TV (cu Cristian Tudor Popescu în studio, care condamnă aprobarea Ordonanţelor de către Guvern). Pro TV a dat o oră întreagă despre subiect. Peste o oră a alocat subiectului şi Observatorul Antenei 1, cu relatări pe larg, obiective, despre proteste.

O primă observaţie: România TV şi Antena 3 nu pun pe ecran nicio cifră legată de numărul participanţilor (care a ajuns la 200.000 în toată ţara la ora 20.30).

De notat abordarea România TV. România TV dă imagini din piaţă, fără a menţiona numărul oamenilor şi vine cu burtiere tendenţioase, inducând ideea unor iminente acţiuni violente. „Spiritele sunt din ce în ce mai încinse, oamenii sunt violenţi. Sunt ziarişti care au incitat oamenii la violenţă”, spune o ziaristă de la faţa locului. O jumătate de oră mai târziu, o ziaristă de la faţa locului spune că "nu au fost incidente". În studio moderator e Andreea Creţulescu, care readuce şi repetă ideea galeriilor de fotbal. "Foarte multe e manipulată", spune Răzvan Savaliuc, invitat.

Burtiere România TV:

  • Galeriile sunt aşteptate în piaţă, la Protest
  • Liderii patidelor perdante agită spiritele
  • Propaganda Iohannistă: facem revoluţie
  • Profesor Troncotă: în piaţă, o turmă de ciudoşi
  • Guvernul impus legitim blochează sistemul securist.
  • Pază suplimentară pentru instituţiile-cheie ale statului
  • Tehnocraţii vor la putere prin forţă, nu prin vot
  • Perdanţii alegerilor vor guvernul lor
  • Tehnocraţii şi fanii lor fac circ la Guvern.

La Antena 3, Dana Grecu are o abordare pe pare postul Intact a mers şi ieri, dar şi în cursul zilei de azi: prevederile Ordonanţei sunt benefice. Dimineaţă, Sabina Iosub spunea că „nu e normal să se recurgă la oameni în stradă” şi asigura publicul, împrenă cu Adrian Ursu, că „nu vor ieşi violatorii şi criminalii”. Pe seară, Dana Grecu vorbea de beneficiile eliminării abuzului în serviciu. „În ţară, în primării, lumea e paralizată de frică din cauza abuzului în serviciu”, spune Dana Grecu.

Dana Grecu citeşte clar, de pe Facebook, poziţia şi argumentele ministrului Florin Iordache. "Dacă argumentele lui sunt bune, voi decideţi, dacă nu, tot voi decideţi". În acelaşi timp, pe ecran este textul De la ora 20.00, Top patru manipulări care distrug ţara. Pe burtieră e pus Apelul Ministrului Justiţiei: Citiţi cu ochii voştri textele şi Iordache: Nu e nimic secret, ilegal, imoral în Ordonanţă.

De la ora 20.00, invitat în studio, Nicolae Şerban găseşte explicaţia: "Soroş"

GALERIE FOTO.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus