Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Cetin, cel mai share-uit și azi: Dovezi că protestatarii de la Cotroceni sunt aduşi şi plătiţi

 
BLOGOSFERĂ. Cetin, cel mai share-uit și azi: Dovezi că protestatarii de la Cotroceni sunt aduşi şi plătiţi
Proteste Cotroceni - Foto: Digi24.ro

Blogul Cetin.ro dă pentru a doua zi consecutiv viralul zilei din blogosferă. Dacă opinia de ieri, cu titlul “Cu adevărat manifestanții au fost plătiți pentru participare”, a adunat peste 16.000 de like-uri şi share-uri (Detalii aici), articolul de azi ar veni cu dovezi în susţinerea informaţiilor de ieri. Şi acesta s-a viralizat, de asemenea, rapid. 

Publicitate

Articolul de opinie publicat azi pe Cetin.ro, cu titlul “Voiați dovezi că protestatarii sunt aduși la Cotroceni și plătiți pentru asta? Poftim dovezi”, a adunat peste 5.500 de like-uri şi share-uri pe Facebook, potrivit Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din material:

“Păi, ce să zic. Uite dovada video că sunt aduși la Cotroceni, în mod organizat. (...) pleacă, amărâți, spre satele de unde au venit.”

În topul celor mai apreciate şi ditribuite opinii publicate ieri în blogosferă au intrat materiale de pe blogurile Cetin.ro, Biziday.ro, Blogurile Adevărul şi Contributors.ro.

Menţiune importantă: topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite opinii publicate ieri în blogosferă, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Cetin.ro, “Voiați dovezi că protestatarii sunt aduși la Cotroceni și plătiți pentru asta? Poftim dovezi.”

- 5.513 likes & shares;

2. Biziday.ro, “Nu! Nicio demisie, nici chiar a guvernului, n-ar potoli națiunea” 

- 5.052 likes & shares;

Nu, actuala criză nu se va stinge nici cu o demisie, nici chiar a guvernului, căci deși instituțiile statului și spiritul civic au funcționat, salvând in extremis (și până una-alta) situația, democrația românească a evoluat. Nu știu cât, exact, nimeni nu poate ști, dar, așa cum observa colegul Petreanu la noi la radio (linkul necesită cont de facebook; vă recomand toată dezbaterea, dar ce zice Petreanu e pe la TC 15), de prin 2012 avem în fiecare an mișcări de stradă, tulburări mai degrabă politice decât sociale, căci lumea nu mai iese în stradă pentru salam și pâine ci pentru schimbarea clasei politice. Care clasă nu, n-a ținut pasul cu această uriașă schimbare din capetele noastre și, până nu o va face, nici liniște și pace nu va fi.

3. Blogurile Adevarul, “De ce ar trebui să cadă Guvernul Dragnea”, de Dan Popescu 

- 1.064 likes & shares;

Pentru început ar trebui să li se explice parlamentarilor, membrilor de partid şi susţinătorilor PSD şi ALDE de ce protestează oamenii. Ştiu că ei aud doar sloganurile împotriva lor şi acest lucru poate fi înţeles. Nimănui nu îi place să fie arătat cu degetul. Dar, atunci când îţi asumi un rol politic important, cred că trebuie să accepţi şi să înveţi să faci faţă criticilor.

4. Contributors.ro, “Să ne uităm mai atent la Liviu Dragnea”, de Adelina Baleanu 

- 1.061 likes & shares;

Liviu Dragnea forjează cu schimbarea unor încadrări juridice. E singura lui șansă, altfel la ușă îl ia în primire justiția. Dragnea joacă un joc periculos cu poporul român. Un joc de “care pe care”, “cine e mai tare”, “cine cedează primul” – așa-numitul “chicken game”, la fel cum a jucat Putin la începutul crizei din Crimeea (joc pe care l-a și câștigat, de altfel).

5. Contributors.ro, “Scurt studiu despre efectele unei decizii CCR. Guvernul, mai puternic decat Parlamentul”, de Cristi Danilet 

- 527 likes & shares.

Practic, Guvernul va putea adopta orice decizie de dezincriminare a unor infracțiuni, fapt care va afecta dosarele pe rol, cu efect ireversibil, indiferent că OUG este ulterior respinsă de Parlament sau declarată neconstituțională de către CCR. În felul acesta, Guvernul devine mai puternic chiar față de Parlamentul în ceea ce privește activitatea de legiferare.

 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Trimite un comentariu