Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Petreanu: România, luată captivă de o bandă de tâlhari. Opinia, mii de share-uri

 
BLOGOSFERĂ. Petreanu: România, luată captivă de o bandă de tâlhari. Opinia, mii de share-uri
foto: Digi24

“Lovitura tâlhărească, în noapte, a guvernului PSD, aruncă România cu 3 decenii în urmă, în anii mizerabili ai mineriadelor dezlănțuite împotriva începuturilor democrației din țara noastră”, spune Vlad Petreanu, într-un material de opinie publicat azi noapte pe blogul personal, imediat după ce Guvernul a aprobat în şedinţă de urgenţă Ordonanţa pentru modificarea codurilor penale.

Publicitate

Opinia jurnalistului a fost viralul zilei.

Materialul, cu titlul “România, luată captivă de o bandă de tâlhari”, s-a viralizat rapid pe reţelele sociale, adunând, în mai puţin de 12 ore, aproape 4.800 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din material:

“Să nu-și facă nimeni iluzii: România a intrat în noaptea de marți spre miercuri, brutal, în stăpânirea infractorilor.

Lovitura tâlhărească, în noapte, a guvernului PSD, aruncă România cu 3 decenii în urmă, în anii mizerabili ai mineriadelor dezlănțuite împotriva începuturilor democrației din țara noastră.

Masacrarea Codului Penal, cu scopul de a opri dintr-un foc peste 1000 de anchete de corupție și cu intenția de a legaliza furtul comis de politicieni, reprezintă un atac criminal împotriva statului de drept, un atac comis cu violență, premeditare și dispreț față de lege.”

În topul celor mai apreciate şi distribuite articole de opinie publicate ieri în blogosferă au intrat materiale de pe platformele Petreanu.ro, Tolo.ro, Mihaivasilescublog.ro, Iqool.ro şi Eftimie.net.

Menţiune importantă: topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite articole de opinie publicate ieri în blogosferă, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Petreanu.ro, “România, luată captivă de o bandă de tâlhari” 

- 4.777 like-uri & share-uri;

PSD a refuzat, cu încăpățânare, dialogul, a refuzat să asculte vocile raționale, a refuzat să ia în considerare criticile organizațiilor civice și ale instituțiilor statului român, care au avertizat împotriva modificării abuzive a legislației anticorupție. Mai rău, și în ciuda tuturor protestelor și rugăminților, PSD a impus o formă chiar mai ticăloasă a Ordonanței Penalilor, prin care desființat însăși infracțiunea de abuz în serviciu pentru miniștri, astfel încât aceștia pot emite orice fel de acte normative, în interesul oricărui infractor, fără teamă de lege.

2. Tolo.ro, “Nu faceţi aceeaşi eroare ca noi! De ce sunt importantele protestele şi care poate fi continuarea" 

- 1.028 like-uri & share-uri;

O generație întreagă, cea care cu orgoliu susține că a făcut Revoluția din 1989, și care acum a ajuns la 40 plus, a refuzat să intre în politică. Ea nu a fost, la început, o generație neimplicată civic. De altfel, caracterizarea ”cele mai mari demonstrații din 1989”, aplicată mișcărilor de duminică, 29 ianuarie 2017, riscă destul de mult. Surperlativele sunt mereu supuse comparațiilor. Numai în anul 1990 au fost frecvent manifestații cu mult peste o sută de mii de oameni în stradă.

3. Mihaivasilescublog.ro, “Ne grăbim să ne treacă viaţa mai repede!"  

- 453 like-uri & share-uri;

Vinerea trecută am văzut un nene care efectiv plonja către metroul care se pregatea să închidă ușile și am postat șmecheria asta pe Facebook:

Voi vă daţi seama că există oameni pentru care să prindă metroul ĂLA, care se pregătește să închidă ușile, este cel mai important lucru din Univers? Practic viaţa lor n-ar mai fi la fel dacă l-ar aștepta pe următorul.

4. Iqool.ro, “Începând de miercuri, studenții pot călători gratuit cu trenul”, de Iustina Cârjă

- 187 like-uri & share-uri;

Acum ceva timp, studenții au primit vestea minunată că pot călători gratuit cu trenul, începând cu 1 februarie. Astfel, de mâine, 1 februarie, te poți duce liniștit acasă, mai ales dacă ai zile libere între examene.

Prin urmare, studenții pot să-și achiziționeze legitimațiile de călătorie gratuite și online sau de la automatele de bilete ale operatorilor de transport feroviar.

Fie că ești student la o universitate de stat sau una privată, vei beneficia de transport gratuit, începând de miercuri. În total, vorbim de un număr de 464.273 de studenți și toți sunt beneficiari, fără vreo discriminare. Condiția principală este ca instituția de învățământ superior să fie autorizată sau acreditată, recunoscută de minister, într-un cuvânt.

5. Eftimie.net, “Logica a învins, ca întotdeauna, sentimentalismele”

- 134 like-uri & share-uri.

Serios, chiar dacă ăia au făcut un prejudiciu de un miliard de euro nu e ca și cum ar fi fost recuperat vreodată. A fost circ cu confiscarea sediului Antena 3 pentru recuperarea prejudiciului Voiculescu acu doi ani când campionul statului de drept, Klaus Iohannis, era cam de partea lor la început, abia după ce a fost luat la șuturi a dat-o la întors. Nu or să se facă mai puține autostrăzi că sunt ăia foarte liberi, nu poți face mai puțin decât zero decât în matematică. Și nu e ca și cum ar crește furtul acum că sunt mai mulți la țâța vacii

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

  • Cand lumea incearca sa faca o schimbare si cei de la putere fac tot ce le sta in putere sa impiedice asta...e clar ca lucrurile nu au cum sa fie decat in rau pentru romani. Suntem pe principiu hai sa facem si noi ceva sa fie facut...nu conteaza cat este de prost doar sa fie! Traim in 2017 si lucrurile trebuie sa se schimbe! Acum e momentul!!!

Trimite un comentariu