Skip to main content

Tolontan, după ce jurnaliști România TV au fost audiați: Faptul că România TV este antipatică manifestanților nu dă dreptul procurorilor să încalce regulile

 
Tolontan, după ce jurnaliști România TV au fost audiați: Faptul că România TV este antipatică manifestanților nu dă dreptul procurorilor să încalce regulile

„Într-o democrație, confidențialitatea surselor presei este sacră”, spune jurnalistul Cătălin Tolontan despre audierea mai multor jurnaliști de la România TV de către Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție. 

„Faptul că România TV este antipatică manifestanților nu dă dreptul procurorilor să încalce regulile. Taman pentru respectarea principiilor, indiferent cine e la putere, protestează oamenii”, mai continuă Tolontan, într-o postare pe blogul său

Publicitate

Tolontan: „Nu are importanță dacă eu sunt de acord cu Sebastian Ghiță. Dacă mîine aș putea face un interviu cu el, nu i-aș divulga niciodată locația. Cu orice risc legal. ”Chiar dacă Ghiță e urmărit internațional?”, veți întreba voi. Da, chiar dacă!”

Jurnalistul spune că orice om, infractor condamnat sau doar suspect, „are dreptul să se discute cu un ziarist, fără dronă deasupra capului și fără să fie trădat de acesta”. 

El spune că ar fi un abuz dacă Parchetul lui Augustin Lazăr sau DNA-ul Laurei Kovesi ar pune sub acuzare oamenii din redacția România TV pentru că nu vor să spună cum au primit casetele cu înregistrările lui Ghiță. 

Amintim că jurnaliști de la România TV, printre care Victor Ciutacu și Lili Ruse, au fost chemați la audieri la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Victor Ciutacu le-a spus jurnaliștilor, la ieșirea de la audierei, că au fost 38 de jurnaliști România TV chemați la audieri. 

Ciutacu a mai spus că el, ca și colegii lui, a fost chemat în calitate de martor, într-un dosar In Rem, „cu referire la faimosul dosar ICA al domnului Dan Voiculescu. E vorba despre înregistrările difuzate de România TV pe post cu domnul Traian Băsescu, în care domnia sa, într-un acces de sinceritate sau de nu știu ce, explica modul în care l-ar fi executat pe Dan Voiculescu prin intermediul judecătoarei Camelia Bogdan”. 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Liviut, daca Tolo scria pe placul tau, desi ar fi fost nedrept, ar fi fost echidistant, nu? Asta ca sa vezi cat de incuiat esti tu. Si cat de strmba iti este judecata. Tolo are dreptate. Iar statul de drept este statul de "drepti" in fata gradului.
 • Ba le da dreptul sa incalce reguli si le incalca demult, doar ca pentru asta nu a iesit nimeni in strada. Nici nu va iesi. Tot pe baza de antipatie pot ancheta guvernul pentru ce ordonante da. Urmeaza parlamentul in aplauzele multimii, da-i naibii de hoti.
 • Asta-i cerșeală publică, în speranța unei noi lovituri de presă: Ghiță, dă-mi interviu, jur că nu spun unde ești.
  Cătăline, asta nu mai merge pe „servite”.
 • Bate câmpii, nu e singurul ziarist din România. Este prevedere legală de protejare a surselor cu excepția..., în fața organelor abilitate... etc. Știe și el dar exagerează intenționat.
 • Jurnalistii de la RTV nu au fost audiati ptr ca strada ii antipatizeaza. Au fost audiati ptr ca sistemul ii antipatizeaza (sri-dna si cine mai e in ecuatie). Altfel, corecta pozitia lui tolo.
 • „Într-o democrație, confidențialitatea surselor presei este sacră”, proclamă deontologul Tolo.

  Ar fi perfect valabil, dragă Tolo, dacă noi chiar am trăi într-o democraţie. Dar asta ar presupune că rezultatele unui referendum de demitere a unui autocrat nu ar fi invalidate (de data asta, chiar "la ceas de noapte") şi nici nu s-ar încerca răsturnarea unui guvern şi dizolvarea unui parlament de-abia consfiinţite prin alegeri libere.

  Într-un stat poliţienesc însă, mica dilemă deontologică tolontiană e rapid rezolvată. Pe cât pariu că reteviştii vor fi puşi sub acuzare dacă nu-şi dau şeful pe mâna foştilor lui parteneri de şmenuri? Ăăăă...asta... pe mâna instituţiilor integre ale statului de drept, voiam să zic...
 • tolontane, desi aparea mereu cate un mic partizanat in ce publicai, am crezut totusi ca esti echidistant. acum m-am convins. NU esti

Trimite un comentariu