Skip to main content

CTP, despre fragmentele cu el preluate de RTV: Manipularea e ordinară. Ei iau ce le convine

 
CTP, despre fragmentele cu el preluate de RTV: Manipularea e ordinară. Ei iau ce le convine

Cristian Tudor Popescu reacționează după ce postul România TV a preluat bucăți din intervențiile pe care jurnalistul le-a avut la Digi 24.

“Printre minciuni delirante la adresa Republicii – suntem finanțați de SRI și, totodată, avem milioane de euro datorii –, canalul Ghiță TV strecoară câte o poză a subsemnatului și mă prezintă ca și cum aș vorbi pentru ei”, scrie Cristian Tudor Popescu într-un P.S. la un articol de pe Republica.ro

Publicitate

Jurnalistul continuă:

"Manipularea e ordinară, cum se face la Guiță TV: se ia un fragment audio care le convine din ce spun pe alte posturi TV și se sugerează că aș fi intervenit telefonic în curgerea agitată a lăturilor pe ecranul lor.

Îi previn și îi rog pe cititorii Republicii să nu ia în seamă nicio „apariție” a lui „CTP” la RTV – nu am cum să stau de vorbă cu niște guri de canal."

Un exemplu de marți: “Să mai luăm un punct de vedere de la editorialistul Cristian Tudor Popescu”

Marți după amiază, România TV a preluat un fragment din declarațiile lui CTP de la Digi 24.

“O să mai luăm un punct de vedere de la editorialistul Cristian Tudor Popescu”, a anunțat la România TV moderatorul Radu Șerbănescu. “Haideți să vedem ce spune și revin la dvs”, a continuat el, fără a menționa că secvențele sunt de la alt post. Doar pe ecran era scris Sursa Digi 24.

România TV a preluat doar o bucată din comentariul lui CTP despre discursul președintelui Klaus Iohannis, cea în care vorbea de faptul că Klaus Iohannis nu s-a adresat și votanților PSD. România TV a omis prima parte a comentariului lui CTP, cea în care făcea referiri apreciative legate de discursul lui Klaus Iohannis.

Nu este prima dată când jurnalistul își exprimă nemulțumirea legată de modul în care România TV îi preia comentariile. În urmă cu două săptămâni, s-a exprimat public la Digi 24. Răspunsul lui Prelipceanu: departamentul juridic al Digi 24 lucrează.

La momentul respectiv, Digi 24 nu a răspuns solicitării Paginademedia.ro legate de subiect. Astăzi, pănă la ora redactării articolului, Cosmin Prelipceanu nu a putut fi contactat.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Oare pentru asa ceva intr-o tara civilizata, cam cat ar fi trebuit sa plateasca vinovatii? La noi, CNA? Vreo mustrare. Cred ca CTP s-ar umple de bani daca ii da in judecata.

Trimite un comentariu