Skip to main content

Discovery, campanie împotriva hărţuirii online. A pornit de la cazul Stephen Hawking. Mikey Haş, Ana Morodan şi Marius Chivu, în campanie

 
Discovery, campanie împotriva hărţuirii online. A pornit de la cazul Stephen Hawking. Mikey Haş, Ana Morodan şi Marius Chivu, în campanie

Discovery lansează o campanie împotriva hărţuiriii online - cyberbullying, pe care o va derula pe pagina de Facebook. Vor contribui cu materiale video vloggerul Mikey Haş, Ana Morodan (blogger de modă) şi scriitorul Marius Chivu.

Publicitate

Cazul Stephen Hawking (când o postare Discovery de La mulţin ani! pentru savant a atras o ploaie de comentarii jignitoare) a fost unul din motivele pentru care canalul a pornit campania.

"Reacţiile utilizatorilor pe pagina noastră de Facebook cu ocazia mesajului aniversar pentru Stephen Hawking, postat la începutul acestui an, ne-au determinat să lansăm această campanie împotriva oricărei forme de intimidare în mediul online", spune Ada Roseti, Programe Discovery Networks Europa Centrală şi de Est.

Campania a fost demarată cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet, sărbătorită la nivel internaţional pe 7 februarie. Obiectivul: să "informeze cele peste 1,2 milioane de fani asupra fenomenului de cyberbullying, precum şi de a-i mobiliza în lupta împotriva acestei forme de hărţuire."

DEFINIŢIE. * Cyberbullying-ul sau hărţuirea online este bullying-ul relizat prin dispozitive mobile sau internet. Cyberbullying-ul este foarte neplăcut pentru că poate fi public, greu de dat jos de pe Internet şi poate afecta utilizatorii tot timpul.

Campania va include o serie de materiale video realizate de Ana Morodan, blogger de modă, Mikey Haş, vlogger, Marius Chivu, scriitor, şi alte personalităţi care îşi vor împărtăşi propriile poveşti legate de cyberbullying.

Discovery România va promova campania în rândul fanilor săi de pe Facebook, încurajând conversaţiile care respectă regulile de interacţiune disponibile aici. Campania de educare va continua până la finalul lunii martie, prin publicarea pe conturile de socializare Discovery România a unor articole şi analize despre cyberbullying.

Ada Roseti, Director de Programe Discovery Networks Europa Centrală şi de Est:

“Am ajuns la peste 1,2 milioane de fani şi, pentru că avem de dezbătut atât de multe subiecte legate de lumea înconjurătoare, cred că e foarte potrivit să ne amintim de regulile sănătoase de interacţiune, chiar şi în mediul virtual.

Ziua Siguranţei pe Internet este ocazia perfectă să le aducem aminte fanilor şi nu numai cât de important este să ne respectăm şi pe reţelele de socializare şi să descurajăm orice formă de hărţuire a partenerilor noştri de dialog.

Reacţiile utilizatorilor pe pagina noastră de Facebook cu ocazia mesajului aniversar pentru Stephen Hawking, postat la începutul acestui an, ne-au determinat să lansăm această campanie împotriva oricărei forme de intimidare în mediul online.

Cyberbullying-ul şi discursurile care instigă la ură sunt probleme ce capătă amploare, cu consecinţe în lumea reală. Din punctul nostru de vedere, Internetul şi social media ar trebui să fie locuri în care oricine să îşi poată exprima opinia, fără teama că va fi ţinta unor atacuri personale sau a unor comentarii injurioase.”


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus