Skip to main content

Discovery, campanie împotriva hărțuirii online. A pornit de la cazul Stephen Hawking. Mikey Haș, Ana Morodan și Marius Chivu, în campanie

 
Discovery, campanie împotriva hărțuirii online. A pornit de la cazul Stephen Hawking. Mikey Haș, Ana Morodan și Marius Chivu, în campanie

Discovery lansează o campanie împotriva hărțuiriii online - cyberbullying, pe care o va derula pe pagina de Facebook. Vor contribui cu materiale video vloggerul Mikey Haș, Ana Morodan (blogger de modă) și scriitorul Marius Chivu.

Publicitate

Cazul Stephen Hawking (când o postare Discovery de La mulțin ani! pentru savant a atras o ploaie de comentarii jignitoare) a fost unul din motivele pentru care canalul a pornit campania.

"Reacțiile utilizatorilor pe pagina noastră de Facebook cu ocazia mesajului aniversar pentru Stephen Hawking, postat la începutul acestui an, ne-au determinat să lansăm această campanie împotriva oricărei forme de intimidare în mediul online", spune Ada Roseti, Programe Discovery Networks Europa Centrală și de Est.

Campania a fost demarată cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet, sărbătorită la nivel internațional pe 7 februarie. Obiectivul: să "informeze cele peste 1,2 milioane de fani asupra fenomenului de cyberbullying, precum și de a-i mobiliza în lupta împotriva acestei forme de hărțuire."

DEFINIȚIE. * Cyberbullying-ul sau hărțuirea online este bullying-ul relizat prin dispozitive mobile sau internet. Cyberbullying-ul este foarte neplăcut pentru că poate fi public, greu de dat jos de pe Internet și poate afecta utilizatorii tot timpul.

Campania va include o serie de materiale video realizate de Ana Morodan, blogger de modă, Mikey Haș, vlogger, Marius Chivu, scriitor, și alte personalități care își vor împărtăși propriile povești legate de cyberbullying.

Discovery România va promova campania în rândul fanilor săi de pe Facebook, încurajând conversațiile care respectă regulile de interacțiune disponibile aici. Campania de educare va continua până la finalul lunii martie, prin publicarea pe conturile de socializare Discovery România a unor articole și analize despre cyberbullying.

Ada Roseti, Director de Programe Discovery Networks Europa Centrală și de Est:

“Am ajuns la peste 1,2 milioane de fani și, pentru că avem de dezbătut atât de multe subiecte legate de lumea înconjurătoare, cred că e foarte potrivit să ne amintim de regulile sănătoase de interacțiune, chiar și în mediul virtual.

Ziua Siguranței pe Internet este ocazia perfectă să le aducem aminte fanilor și nu numai cât de important este să ne respectăm și pe rețelele de socializare și să descurajăm orice formă de hărțuire a partenerilor noștri de dialog.

Reacțiile utilizatorilor pe pagina noastră de Facebook cu ocazia mesajului aniversar pentru Stephen Hawking, postat la începutul acestui an, ne-au determinat să lansăm această campanie împotriva oricărei forme de intimidare în mediul online.

Cyberbullying-ul și discursurile care instigă la ură sunt probleme ce capătă amploare, cu consecințe în lumea reală. Din punctul nostru de vedere, Internetul și social media ar trebui să fie locuri în care oricine să își poată exprima opinia, fără teama că va fi ținta unor atacuri personale sau a unor comentarii injurioase.”


 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu