Skip to main content

Sabin Orcan, reacție după concedierea lui Mălin Bot și Ondine Gherguț de la România liberă

 
Sabin Orcan, reacție după concedierea lui Mălin Bot și Ondine Gherguț de la România liberă

„Motivul despărțirii este cât se poate de obiectiv: trebuia să facem reduceri financiare ca să rezistăm”, a scris Sabin Orcan, pe Facebook, ca un răspuns la afirmațiile jurnaliștilor Mălin Bot și Ondine Gherguț, care au spus că ar fi alte motive în spatele acestor decizii. 

Mălin Bot a spus pentru paginademedia.ro că a fost concediat la cererea lui Alexander Adamescu, cel care a preluat frâiele România liberă, iar motivul demiterii ar fi fost că jurnalistul a participat la un protest în Timișoara și a ținut un discurs în fața oamenilor. 

Publicitate

Totodată, Ondine Gherguț, concediată tot ieri de la România liberă, a scris pe Facebook: „Am fost anunțată joi că dl director editorial Sabin Orcan mi-a reziliat contractul, iar motivul ar fi fost faptul că sunt apărătoarea anticorupției și a DNA.”

Sabin Orcan, în postarea de pe Facebook: „Sunt măsuri excepționale, pe care nu le-am fi luat dacă nu am fi avut probleme financiare. Asta nu înseamnă că vom schimba politica editorială a ziarului. Vom continua să scriem despre afacerile politicienilor corupți, dar și despre abuzurile unor instituții ale statului.”

Precizările lui Sabin Orcan, în continuare: 

CÂTEVA EXPLICAȚII DESPRE REDUCERILE DE LA ROMÂNIA LIBERĂ & ACADEMIA CAȚAVENCU

Redacția “România liberă” este o echipă mai mică începând de ieri. Ne-am despărțit de doi oameni: Malin Bot și Ondine Ghergut. Sunt doi jurnaliști cunoscuți la care am renunțat cu regret. Așa că nu vă așteptați să vă spun ceva rău despre ei. Motivul despărțirii este cât se poate de obiectiv: trebuia să facem reduceri financiare ca să rezistăm. Nu e ușor, știu, dar așa funcționează economia de piață. Nu putem trăi la nesfârșit din banii primiți de undeva. Așa că a trebuit să iau această decizie grea. Au plecat Mălin și Ondine, dar au rămas Răzvan Chiruţă, Cătălin Prisacariu, Mircea Marian, Mihai Duta, Silviu Sergiu, Petre Badica și toți ceilalți.

Ca dovadă ca suntem într-o criză financiară, tot ieri am decis să închidem ediția tiparită a Academiei Cațavencu și a revistei Căminul. Și, evident, vom renunța și la niște angajați din aceste redacții. Repet, sunt măsuri excepționale, pe care nu le-am fi luat dacă nu am fi avut probleme financiare. Asta nu înseamnă că vom schimba politica editorială a ziarului. Vom continua să scriem despre afacerile politicienilor corupți, dar și despre abuzurile unor instituții ale statului.

Părerea noastră despre Dragnea, ca să iau doar un exemplu, rămâne aceeași. Este un corupt și un mincinos, pe care îl vom taxa cu fiecare ocazie! Iar PSD, cu puține excepții, se comportă ca un partid de mafioți și nu va avea liniște câte zile vom avea noi la “România liberă”! Despre Tăriceanu? Un individ care a întors-o ca la Ploiești și a dat papionul european pe cravata roșie rusească!

Despre DNA? O instituție foarte necesară, dar de politicile căreia a ajuns să se îndoiască mai nou până și vechiul ei susținător Dan Tăpălagă. Deci nu toți procurorii anticorupție sunt niște Robespierri fără pată și prihană (Volintiru sau Negulescu sunt doar două contraexemple). Despre SRI? O instituție foarte necesară, dar care a moștenit, peste ani, năravurile fostei Securități de a-și băga nasul în viețile noastre, ale tuturor.

Sunt doar câteva dintre concepțiile noastre, ale celor care scriem în continuare la RL, care rămân neatinse de nicio restructurare. Când n-o să le mai putem exprima liber, vă promit că sunt primul care pleacă.

Citește și: 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • nu is ei asa amarati ..ii vad zilnic lately pe trupa de soc Duta-Marian-Prisacariu la pranz la cladirea de birouri S-Park unde preturile sunt destul de maricele..
  • Si compensatii primesc cei dati afara? Nu au contracte ? Pot fi dati afara pur si simplu peste noapte? Daca tot peste noapte ziaristii nu mai vor sa scrie oare ziarul mai apare?
  • Sabine, cui ii pasa de gandurile si parerile tale, mai taticule? *** fi si tu un miez... Sunteti vai mamica voastra, nu aveti una de 10 lei in buzunar, dar aveti principii si pareri. Amuzanta creatura esti.

Trimite un comentariu