Skip to main content

TVR, despre momentele de beznă: generatoarele au pornit, dar ...s-au oprit

 
TVR, despre momentele de beznă: generatoarele au pornit, dar ...s-au oprit

Televiziunea publică explică “bezna” în care a stat aseară, timp de aproape jumătate de oră. Ce s-a întâmplat? De ce s-a văzut negru?

Publicitate

Reamintim că, în jurul orei 19.15, o pană de curent masivă a lăsat în întuneric zona de nord a Capitalei. În primă fază, TVR 1 (care difuza emisiunea Perfect Imperfect) a emis …în beznă, fără lumini în studio. Ulterior, emisia tuturor canalelor TVR a picat complet, până la 19.40

Oficialii TVR spun că generatoarele de curent au pornit în şapte secunde, dar că, apoi, s-au defectat.

Paginademedia.ro a trimis, încă de aseară, câteva întrebări legate de pana de curent.

1. În câte minute trebuie sa porneasca in mod normal generatoarele de curent, conform procedurilor din TVR, in cazul unei pene de curent?

2. Care au fost motivele pentru care generatoarele TVR nu au pornit timp de aproximativ 20 de minute?

3. Ce departament se ocupa de generatoare? Cati oameni lucreaza pe acest segment? Erau la serviciu in momentul penei de curent?

Răspunsurile primite de la TVR în urmă cu câteva minute, în continuare:

Având în vedere incidentul din seara zilei de miercuri, 8 februarie a.c., în urma căruia emisia posturilor Televiziunii Române a fost afectată, conducerea a demarat o cercetare internă.

Conform concluziilor preliminare, în urma penei de curent, generatorul a pornit automat şi a intrat în regim normal de funcţionare în şapte secunde.

Preluarea consumatorilor pe grupul electrogen s-a simţit în emisie printr-o scurtă întrerupere a imaginii, urmată de lipsa iluminatului de producţie (emisia a continuat fără lumina de platou).

După aproximativ 14 minute de funcţionare a grupului, acesta s-a defectat, intrând în regim de autoprotecţie. Toţi consumatorii au fost decuplaţi automat iar sistemul de automatizare a intrat în blocaj. A fost necesara resetarea tuturor componentelor acestuia, ceea ce a presupus un anumit timp de interventie.

Structura care administrează sistemul de generatoare este Serviciul energo-tehnologic. Activitatea se desfasoara in regim 24/7, iar în momentul incidentului, electricienii se aflau la locul de muncă.

În acest moment, conducerea TVR analizează soluţiile pentru a preîntâmpina, în viitor, astfel de situaţii. De asemenea, vă vom ţine la curent cu măsurile care vor fi luate la nivel tehnic şi vizavi de personalul implicat.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • iche iche
    totusi aici vorbim despre Televiziunea Romana, care dupa mine ar trebui sa fie capabila sa emita si in conditii mai grave de atat. Intr-adevar, nu zice nimeni ca generatoarele sa tina toate posturile la capacitate maxima insa intr-o situatie de urgenta sau de calamitate ar trebui sa fie capabil sa se tina pe picioare.
  • hehe hehe
    Da sunt curios daca vreo alta televiziune a functionat la un moment dat o perioada mai mare de timp, numai pe generatoare :). Aici ma refer , sa functioneze la aceeasi parametri.
    Sigur, in cazul TVR (ca ar trebui sa fie de importanta nationala), ar trebui implementat un mod de lucru pe avarie, numai pe generatoare, dar probabil ca asta ar insemna sa functioneze gen un singur canal, in rest..tot curentul taiat.. Nu ma pricep eu daca se poate face , eu sper ca da..
    Dar sa ceri sa functioneze ditamai mastodontu o perioada mai mare de timp pe generatoare , mi se pare hazliu
  • Vitocica Vitocica
    Haaaahahahaha!
    https://www.linkedin.com/pulse/tvr-în-bezna-mintii-george-orbean
    Orice om cu o minima experienta de conducere poate realiza cat de bine este organizata activitatea SRTv, cate de limpezi sunt procedurile, standardele profesionale, atributiile si protocoalele operative ale institutiei. Se confirma inca o data ca oamenii de proasta calitate isi bat intotdeauna joc de lucrurile primite de pomana
  • Livia P*la Livia P*la
    https://www.linkedin.com/pulse/tvr-%C3%AEn-bezna-mintii-george-orbean
    O radiografie aproape completa
  • Livia Pila Livia Pila
    În urma cu un an Tvr a mai avut o problema similara, iar Irina Radu a pronunțat cuvintul magic SABOTAJ. Generatoarele sunt vechi, trebuie înlocuite. Se pretinde că nu ar fi bani. Sunt dar se cheltuiesc aiurea. Penalul Zgabercea vrea înlocuirea decorurilor de la Știri. Deși ele au fost făcute de putina vreme.
  • jann jann
    Buget TVR-2017 -950 milioane lei competente...0

Trimite un comentariu

sus