Skip to main content

VIDEO. După 20 de ani. De la Connex la Vodafone, reclamele de atunci și de acum. Tot cu Victor Rebengiuc

 

VIDEO. Vă mai aduceți aminte de Connex - Viitorul sună bine? De Taraful Xnet? Băi! La minoru ăla! De reclamele cu regretatul Gyuri Pascu? De agenția D Arcy?

Publicitate

Vodafone a lansat în aceste zile campania de 20 de ani, cu Victor Rebengiuc voce. Tot cu Victor Rebengiuc intra pe piață actuala rețea Vodafone, pe atunci Connex, acum două decenii.

Paginademedia.ro vă propune o trecere în revistă a principalelor campanii de imagine, începând cu Connex – viitorul sună bine. Campanii la care lucrau nume precum Liviu David, Vali Suciu, Andrei Cohn, Cristian Paul – Kit, Manuela Necula, Alina Gavrilă, Adrian Boțan, Mihai Coliban, Albert Nica, Costin Popescu - Pilă. La client era responsabilă de brand Aneta Bogdan. Agenție de brand era D’Arcy, companie în care au lucrat multe dintre numele de astăzi din publicitate. Headvertising, a lui Șerban Alexandrescu, aducea premii pentru Taraful Xnet.

O incursiune de la spoturile 100% de imagine din anii 90’-2000 (fără telefoane și multă tehnologie, doar cu mesaj și emoție), la reclamele prezentului (în care mai apare și ceva tehnologie, un telefon, un laptop, și chiar o antenă de comunicații).

1997 - Viitorul sună bine - Valorile naționale

A fost primul spot al Connex, cu Victor Rebengiuc voce. Un spot 100% de imagine, în care nu apărea niciun telefon și nu se vorbea deloc de telecomunicații. Liviu David, Andrei Cohn și Albert Nica au lucrat la proiect. Agenția: D’arcy.

1999. Reinventează-te. Seria Taraf

Un nou spot, filmat în Toronto – Umbrela - merge pe o nouă direcție, pe inovație.

După acest spot de imagine (făcut de echipa de la D’Arcy), au urmat, pe aceeași direcție, printre care celebrul și premiatul Taraf și seria Xnet re.inventează-te, realizate de Șerban Alexandrescu și Headvertising.

2000-2001 – Îndrăznește

Un nou spot de imagine, tot sumb umbrela sloganului Vitorul sună bine: Îndrăznește. Au lucrat la campanie, de la D’Arcy, Vali Suciu, Liviu David și Cristian Paul Kit.

Pe lângă spoturile de imagine, D’Arcy producea și campaniie de produs (Connex Go, cu regretatul Gyuri Pascu, seria de spoturi Connex Play etc)

Connex Go – Gyuri

Connex Play – Barul

Connex Play – Pixul

Connex Play – Laboratorul

Connex Play – Avionul

2003 – De la Viitorul sună bine la Tu faci viitorul

Schimbare de slogan. De la Viitorul sună bine, sloganul nou este Tu faci viitorul. Sloganul a venit de la McCann, dar campania a fost începută în D’Arcy și continuată de Vali Suciu la nou înființata Odyssey (agenție lansată de Diana Flutur). Ulterior, creația a trecut la McCann.

Connex – Tu faci viitorul

2005: Connex plus Vodafone

Preluarea companiei Connex de către Vodafone vine, în primă fază, cu un spot „intermediar” - împreună.

2006: Vodafone, spotul de lansare

Vodafone intră pe piață cu spotul Musculița, o reclamă globală.

2012 - Vodafone Rebengiuc – Împreună suntem mai puternici

Victor Rebengiuc revine ca voce pentru operatorul telecom, în spotul Împreună suntem mai puternici. Agenția: McCann Erickson.

Rebengiuc va pune vocea și pe alte spoturi de imagine, în următorii ani.

2016 – Ai puterea să reușești pe drumul tău

2017. Campanie Vodafone de 20 de ani – Ai puterea să-ți faci viitorul

În 2017, sloganul revine la o formulă în jurul „viitorului”. După Viitorul sună bine (1997) și Tu faci viitorul (2002), noul slogan este Ai puterea să-ți faci viitorul. Voce: Victor Rebengiuc. Agenție: McCann Erickson.

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu