Skip to main content

Blogosfera, între „spionii” lui Cetin şi „balamucul” lui Petre Barbu

 
Blogosfera, între „spionii” lui Cetin şi „balamucul” lui Petre Barbu
foto: Cetin.ro

Campania de recrutare desfăşurată de Serviciul de Informaţii Externe prin intermediul bloggerilor s-a viralizat rapid pe Facebook. Dintre cei patru bloggeri care au scris ieri despre întâlnirea pe care au avut-o cu două cadre SIE, cetin.ro a trimis cel mai departe mesajul pe reţelele de socializare. 

Articolul publicat ieri pe blogul Cetin.ro, cu titlul "Ma numesc Ametcea, Cetin Ametcea si am vazut patriotism", ocupă prima poziţie în topul celor mai apreciate şi distribuite opinii publicate ieri în blogosferă.

Publicitate

Materialul a adunat aproape 950 de like-uri şi share-uri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Pagindemedia.ro.

Cetin, despre vizita de la SIE:

"Adevăr vă spun vouă, feții și fetili mele, în viața mea, NICIODATĂ, ABSOLUT NICIODATĂ nu am rămas bușbee cum am rămas la întânirea asta. Ne-am dus acolo ca să discutăm 2 ore despre viața spionilor români și provocările lor și am stat practic 5 ore și am ascultat cu gura căscată niște chestii de ți se scula părul în cap.  Serios, îmi pleznea vezica și nu m-am ridicat să plec, ca să nu pierd din discuție ceva, în HALUL acesta de interesant a fost."

"Opriţi balamucul!", titrează Petre Barbu în articolul de opinie de la celălalt capăt al topului. Jurnalistul vorbeşte, într-un material publicat ieri pe Blogurile Adevărul, despre modul în care "lumea românească a luat-o pe 'arătură'". Opinia a strâns aproape 300 de like-uri şi share-uri pe Facebook.

Petre Barbu propune şi o soluţie pentru îndreptarea situaţiei:

"Să se dea o lege (cine s-o dea, PSD?), o ordonanţă de urgenţă (dar pe lumină, nu noaptea!), prin care accesul la o funcţie publică centrală sau locală să se facă pe baza unui certificat care să ateste că persoana respectivă este sănătoasă la cap.

Controlul psihiatric să fie obligatoriu şi să fie efectuat de comisii de specialişti, nu intru în amănunte procedurale! Acelaşi tip de certificat să fie obligatoriu şi pentru cei care apar la televiziune sau la posturile de radio, indiferent că sunt realizatori, moderatori, analişti şi comentatori."

În topul celor mai apreciate şi distribuite opinii publicate ieri în blogosferă au intrat articole de pe blogurile Cetin.ro, Cristianflorea.ro, Adevaparvu.ro, Printesaurbana.ro şi Blogurile Adevărul.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri. 

Cele mai apreciate şi distribuite opinii publicate ieri în blogosferă, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Cetin.ro, “Ma numesc Ametcea, Cetin Ametcea si am vazut patriotism”

- 941 like-uri și share-uri pe facebook;

"Dar vă spun, după ce ai stat de vorbă cu domnul T. și doamna C. privești viața cumva altfel și, deși nu înțelegi lucrurile prea bine, așa cum nu le înțelegeai și până acum, totuși, ai cumva o altă viziune a ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Stați liniștiți, și noi tot drept domnul T și doamna C i-am cunoscut. Spionii au ce nume e nevoie. Știați că cei de la SIE nu au practic legitimații, altele decât cele de uz intern, care conțin doar o poză și nivelul de acces? Serios, doar o poză și atât."

2. Cristianflorea.ro ”S-a lansat prima aplicație de dicție din România”

- 858 like-uri și share-uri pe facebook;

"Ieri s-a lansat prima aplicație de dicție din România. Ea se numește dicție.ro și este o prelungire a site-ului cu același nume." 

3. Adelaparvu.com, „Patru persoane în 44 mp. Bucătăria transformată în dormitor”

- 852 like-uri și share-uri pe facebook;

"Am ales să-ți prezint azi o locuință de 44 mp, inițial un studio, unde bucătăria a fost mutată în partea opusă, iar locul bucătăriei a fost amenajat un dormitor. Mai mult, pentru că este vorba despre o locuință a unui cuplu cu doi copii mici, au fost făcute compromisuri de rigoare, respectiv toți patru dorm în aceeași cameră. Dar hai să-ți spun mai multe și să-ți postez înainte planul locuinței după amenajare."

4. Printesaurbana.ro, „mami, mi-e foame! Ba nu. Ba da. Ăăă, vreau în braţe. Şi Piure, Dar nu pe ăsta. (P)”

- 809 like-uri și share-uri pe facebook;

"Când mă gândesc acum la diversificarea copiilor mei, îmi vine să râd. Și să plâng. Și să sparg. Dar mai ales să râd. Să vedeți. Acum aproape patru ani și jumătate, când am diversificat primul copil, erau tone de informații pe subiect peste tot. Acum sunt catralioane de tone, deci totul e ȘI mai complicat. Și culmea e că unii copii refuză să se lase diversificați, că e BLW, că e piure, că-s legume fierte sau fructe coapte, de avem impresia că or să trăiască numai cu lapte și aer."

5. Blogurile Adevărul, “Opriţi balamucul!”, de Petre Barbu

- 285 like-uri și share-uri pe facebook. 

"Concret: înainte de a candida la Senat sau la Cameră, să prezinţi certificatul. Eliberat pe bune, nu luat pe şpagă. Eşti invitat la un talk-show TV? Scoate certificatul şi arată-l producătorului! Nu este nicio ruşine că eşti maniaco-depresiv, dai semne de senilitate ori demenţă! Te duci şi te tratezi şi când te faci bine poţi să te întorci! Şi capul trebuie tratat, nu numai gâtul sau hemoroizii."

 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Trimite un comentariu