Skip to main content

Cazul Miculescu - ANI, la Comisiile Parlamentare. Lucian Romașcanu: E nevoie de lămuriri suplimentare

 
Cazul Miculescu - ANI, la Comisiile Parlamentare. Lucian Romașcanu: E nevoie de lămuriri suplimentare
Ovidiu Miculescu, președintele Radioului Public

"Este nevoie de lămuriri suplimentare", spune președintele Comisiei de mass-media și cultură din Senat, Lucian Romașcanu. Comisiile Parlamentare de media și cultură au avut, ieri, pe ordinea de zi, cazul Ovidiu Miculescu - ANI.

Subiectul a fost discutat după ce mai multe ONG-uri, dar și sindicate și salariați ai Radioului public, au cerut comisiilor o ședință pe această temă, după ce instanța a stabilit, într-un proces intentat de ANI, incompatibilitatea șeful radioului public.

Publicitate

Un verdict a fost însă amânat. De ce?

"Având în vedere că este o chestiune de interpretare juridică a pozițiilor ambelor părți (ONG-uri și salariați, pe de o parte și Președintele Radioului, de cealaltă), este nevoie de lămuriri suplimentare", a declarat pentru Paginademedia.ro Lucian Romașcanu, președintele Comisiei de Cultură și Mass-media din Senat.

La sfârșitul lunii februarie, 11 ONG-uri și zeci de jurnaliști din radio au semnat o scrisoare publică adresată conducerii Senatului și Camerei Deputaților în legătură cu situația de incompatibilitate a șefului radioului public, Ovidiu Miculescu.

„Considerăm, în acest context, că este momentul ca Parlamentul să își exercite rolul de control, analizând efectele juridice ale acestei situații și adoptând măsurile care se impun pentru restabilirea legalității”, se arată în scrisoarea adresată de organizații Senatului și Camerei Deputaților.

Reamintim că Ovidiu Miculescu a fost declarat incompatibil in 2013 deoarece ocupase, simultan, funcția de membru în CA al SRR și cea de șef în cadrul Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR). După patru ani de proces, și Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia ANI. Însă, nicio reacție din partea șefului radioului public.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu