Skip to main content

Echipa Guerrilla, declaraţie la notar - Dacă vreunul dintre noi a colaborat cu servicii secrete, plăteşte 100.000 de euro şi e dat afară

 
Echipa Guerrilla, declaraţie la notar - Dacă vreunul dintre noi a colaborat cu servicii secrete, plăteşte 100.000 de euro şi e dat afară

DECLARAŢII LA NOTAR. Demers Radio Guerrilla. Toţi angajaţii postului de radio au semnat declaraţii prin care îşi asumă faptul că nu au şi nu au avut vreo colaborare cu un serviciu secret. În caz contrar, sunt daţi afară din echipă şi plătesc 100.000 de euro daune.

Publicitate

Este un demers pentru o presă liberă de acoperiţi, a explicat Mihai Dobrovolschi, la emisiunea de la Radio Guerrilla, la ora 8.30.

Sperăm să se propage în valuri mici, nu în tsunami. Sperăm ca şi alte instituţii să preia ideea noastră, a continuat Dobrovolschi. Ne-am gîndit să ne asumăm şi un demers pe termen lung, nu doar să facem divertisment, a mai spus Dobro.

Noi înţelegem menirea serviciile secrete, dar credem că un astfel de organ nu trebuie să împiedice funcţionarea altor instituţii, a precizat Dobrovolschi pe post.

Mesajul citit de Radio Guerrilla pe post şi publicat pe Facebook

Presa romana, ai legatura!

Un demers Radio Guerrilla pentru o presa libera de acoperiti.

1. Noi, Radio Guerrilla, am hotarat ca nimeni nu poate face parte din echipa noastra daca are, daca a avut sau daca intentioneaza sa aiba, pe durata colaborarii cu postul nostru de radio, orice fel de relatie sau colaborare secreta cu o instituţie, o autoritate sau un serviciu de informaţii sau alte organizatii si societati afiliate, din România sau din strainatate, in caz contrar urmand sa plateasca daune de 100.000 (unasutamii) EURO, sa-si piarda calitatea de asociat si sa i se desfaca contractul de munca.

2. Noi, Radio Guerrilla, am crezut si credem cu tarie ca unica ratiune profesionala de a fi a Jurnalistului este aflarea adevarului si punerea lui in slujba cetateanului, prin filtrul propriei constiinte.

3. Noi, Radio Guerrilla, facem primul pas intr-un demers care sa conduca la recuperarea autoritatii morale a celei de-a patra puteri in stat, Presa, aflata intr-o profunda criza de credibilitate.

4. Noi, Radio Guerrilla, credem ca jurnalistul trebuie sa-si recapete demnitatea si curajul de a se afla numai in slujba opiniei publice.

5. Noi, Radio Guerrilla, intelegem menirea importanta a serviciilor secrete in apararea securitatii nationale, iar initiativa noastra urmareste doar o clarificare, cu titlu de exemplu, a rolurilor specifice, diferite, ale presei si institutiilor de intelligence.

6. Noi, Radio Guerrilla, credem cu tarie ca fara o presa independenta de orice influenta externa constiintei profesionale a jurnalistului, nu sintem cu adevarat liberi, iar Romania nu este o democratie puternica.

7. Noi, cei 29 de membri ai echipei Radio Guerrilla, am semnat fiecare cate o astfel de declaratie, cu incheiere notariala.

Cine urmeaza? Presa romana, ai legatura!

Un demers Radio Guerrilla pentru o presa libera de acoperiti.

Declaraţia semnată de Mihai Dobrovolschi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gru gru
    Publicitate ieftina
  • Vorbe in vant Vorbe in vant
    Penibil
  • Alexica Alexica
    Cine asculta postul asta de radio?
    Au nevoie de marketing.
  • duios mihaiu acoperea duios mihaiu acoperea
    a) cine se scuza se acuza, spune o vorba din batrani.
    b) nu sunt specialist in drept dar acolo scrie (asemanatoare SRI, SIE etc). intelegem ca la SRI, SIE etc e voie, nu?
    c) Mihaiu plateste cu banii de la Vantu sau de la Moliceanu?
    d) hahahahahaaaaaaa!

Trimite un comentariu

sus